Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πώς να κάνετε συναλλαγές σωστά μέσω της πολιτικής αστάθειας και άλλων παραγόντων αστάθειας; Κερδοφόρα

Πιστεύετε ότι είναι δυνατό για τις χρηματοπιστωτικές αγορές να αντιδράσουν με απόλυτα υπολογισμένο και επιστημονικό τρόπο όταν βομβαρδίζονται με γεγονότα όπως πολέμους, προεδρικές εκλογές, πολιτικές και οικονομικές αναδιαρθρώσεις (π.χ. Brexit), προσαρμογές στη νομισματική πολιτική, ύφεση, ύφεση, και άλλους σημαντικούς καταλύτες; Φυσικά και όχι.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ περίπλοκο να υπολογιστεί η ακριβής εύλογη αξία ενός συγκεκριμένου χρηματοοικονομικού μέσου αφού ένα σημαντικό γεγονός αρχίσει να αλλάζει την τρέχουσα αξία του. Δεύτερον, τα ανθρώπινα όντα είναι συναισθηματικά και πολλές φορές συμπεριφέρονται παράλογα. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη υπολογισμού, φέρουν τα βάρη της ασθένειας, του στρες και της κόπωσης, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον φόβο και την απληστία, αλλά συνεχίζουμε. Οι αγορές είναι ατελείς και θα είναι πάντα ατελείς.

Παρόλο που οι αγορές, όπως η αγορά συναλλάγματος, δεν θα μπορούσαν ποτέ να αντανακλούν την πολιτική και τα οικονομικά με ακρίβεια, η αγορά κινείται συχνά προς την κατεύθυνση που ταιριάζει με το συγκεκριμένο γεγονός. Για παράδειγμα, συχνά βλέπουμε ότι το νόμισμα μιας χώρας ενισχύεται όταν αυξάνει το επιτόκιο. Αυτή είναι μια τυπική αντίδραση στην αγορά «εγχειριδίου».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν οι Βρετανοί ψήφισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο του 2016. Όλοι ήξεραν ότι η λίρα θα εξασθενίσει σημαντικά εάν οι Βρετανοί ψήφισαν να αποχωρήσουν. Αυτό ακριβώς συνέβη – η Sterling έχασε περίπου 13% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε 9 ημέρες. Κοιτάξτε αυτό το ημερήσιο γράφημα GBP / USD:

Πώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας μέσω 1

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 1900 pips. Φυσικά, η λίρα συνέχισε να χάνει την αξία της από τότε και διαπραγματεύεται σήμερα στα 1,24233, η οποία είναι περισσότερο από 15% χαμηλότερη από την ημέρα πριν από την ψηφοφορία για το Brexit.

Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα περιπτώσεων όπου οι συγκεκριμένοι καταλύτες επηρέασαν την αγορά συναλλάγματος και άλλες αγορές με τρόπο που έχει τέλειο νόημα. Μπορούμε σίγουρα να πιστεύουμε ότι υπάρχουν συχνά γεγονότα που μπορούν να ανταλλαχθούν επιτυχώς χρησιμοποιώντας μια θεμελιώδη προσέγγιση, για να το πούμε. Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά πολλές φορές δεν αντιδρά σε γεγονότα με τον τρόπο που το περιμένουμε. Ή μερικές φορές κινείται προς την αναμενόμενη κατεύθυνση, αλλά όχι τόσο επιθετικά όσο αναμενόταν. Η διαπραγμάτευση από καθαρά θεμελιώδη άποψη ανάλυσης είναι επικίνδυνη.

Ένα άλλο πρόβλημα με μια καθαρά θεμελιώδη προσέγγιση είναι ο εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας της προ-τοποθέτησης της αγοράς ή της «τιμολόγησης» ενός συγκεκριμένου συμβάντος (ή γεγονότων) πολύ πριν συμβεί πραγματικά. Βλέπετε, πολλοί θεσμικοί παράγοντες της αγοράς είναι ειδικοί σε αυτό. Παρακολουθούν προσεκτικά την πολιτική και οικονομική κατάσταση ορισμένων χωρών, αναλύοντας σχολαστικά τους οικονομικούς δείκτες για να αυξήσουν τις αλλαγές στον πληθωρισμό, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), τον αριθμό διεθνών και τοπικών συναλλαγών και άλλα γεγονότα για να προβλέψουν τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Θεωρούν επίσης τη δημοσιονομική πολιτική και τη ρητορική των κεντρικών τραπεζιτών να τους οδηγήσουν στις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς τους. Στη συνέχεια, μετά από πολλή ανάλυση, έβαλαν αυτή τη γνώση σε πράξη αγοράζοντας ή πουλώντας ορισμένα μέσα εν αναμονή του τι πιθανότατα θα συμβεί στο μέλλον. Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν λαμβάνει χώρα ένα σημαντικό γεγονός, το αποτέλεσμα έχει συχνά «τιμολογηθεί» ήδη από τα περισσότερα μεγάλα αγόρια, ή από τους θεσμικούς παίκτες, που είναι αυτοί που πραγματικά μετακινούν τις αγορές. Παραδείγματα είναι οι κυβερνήσεις, οι κεντρικές τράπεζες και τα hedge funds.

Αυτό είναι όπου οι έμποροι λιανικής συχνά χάνουν χρήματα. Προβλέπουν ένα συγκεκριμένο γεγονός όπως μια απόφαση επιτοκίου με την ιδέα ότι το νόμισμα της συγκεκριμένης χώρας σίγουρα θα ενισχυθεί εάν η κεντρική τράπεζα αυξήσει το επιτόκιο. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι κάτι που βλέπουμε συχνά και επίσης αυτό που προτείνουν τα σχολικά βιβλία, έτσι δεν είναι?

Ας πάρουμε για παράδειγμα την απόφαση επιτοκίου FED αυτού του μήνα (15 Μαρτίου 2017). Όλοι γνώριζαν ότι η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων ήταν σχεδόν 100%. Αναρωτιέμαι πόσοι έμποροι συμμετείχαν σε θέσεις μεγάλου δολαρίου τις ημέρες και ώρες πριν από την εκδήλωση, αναμένοντας μια ισχυρή κίνηση ταύρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η FED πεζοπορώ. Ωστόσο, το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε σημαντικά όταν αποκαλύφθηκε η απόφαση. Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι? Δεν πρέπει να συναλλάσσεται ένα νόμισμα όταν υπάρχει αύξηση των τιμών; Αυτό έπιασε πολλούς εμπόρους στη λάθος πλευρά μιας παρορμητικής πτώσης του δολαρίου. Κοιτάξτε αυτό το ωριαίο γράφημα του USD / JPY:

Πώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας μέσω 2

Ωριαίο διάγραμμα USD / JPY

Όπως μπορείτε να δείτε, το δολάριο ΗΠΑ εκπλήχθηκε από τα καλά νέα για μια αύξηση των επιτοκίων (όχι αυτό που συνήθως θα περίμενε κανείς).

Οι έμποροι που είχαν τοποθετηθεί για τη δύναμη του δολαρίου των ΗΠΑ απέτυχαν να αναγνωρίσουν ότι αυτή η αύξηση των επιτοκίων είχε «τιμολογηθεί» πολύ πριν να συμβεί. Τεχνικά, το δολάριο είχε φτάσει σε επίπεδα στα οποία ήταν αρκετά υπερτιμημένη. Όταν κυκλοφόρησε το νέο επιτόκιο, οι έξυπνοι έμποροι το εκμεταλλεύτηκαν και πούλησαν το δολάριο επιθετικά.

 

Αντίδραση έναντι πρόβλεψης

Ένα ζωτικό συστατικό της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης είναι η παρατήρηση! Αυτό είναι πολύ πιο πρακτικό και βιώσιμο από το να προσπαθούμε να προβλέψουμε τις κινήσεις της αγοράς. Ναι, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός και να εξετάσουμε την πιθανότητα ορισμένων αποτελεσμάτων, αλλά πρέπει να το κάνουμε με ρεαλιστικό και προληπτικό τρόπο. Αυτό είναι όπου η τεχνική ανάλυση είναι ύψιστης σημασίας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτήν την απόφαση επιτοκίου της FED. Οι έμποροι και οι επενδυτές που ερωτεύτηκαν ένα αυξανόμενο δολάριο, και διατήρησαν πεισματικά την ανοδική τους προκατάληψη, έκαψαν τα δάχτυλά τους στη διαδικασία.

Οι καλά ενημερωμένοι έμποροι, από την άλλη πλευρά, χειρίστηκαν την εκδήλωση με συνετό τρόπο. Ήξεραν ότι έπρεπε να είναι προσεκτικοί εδώ, και πιθανότατα παρατήρησαν και ανέλυσαν τη δράση των τιμών πρώτα προτού ασχοληθούν με την αγορά. Αν ήταν σε θέσεις δολαρίων ΗΠΑ που οδήγησαν στην κυκλοφορία, θα είχαν λάβει μέτρα για τον μετριασμό ή την εξάλειψη του κινδύνου τους. Ας δούμε ξανά ένα ωριαίο γράφημα και να δούμε πώς θα μπορούσε να ανταλλαχθεί αυτό το συμβάν αντιδρώντας στην τιμή που προέκυψε από την κυκλοφορία, αντί να προσπαθήσουμε προλέγω την αντίδραση της αγοράς πριν από την ώρα. Ας σμικρύνουμε λίγο…

Πώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας μέσω 3

Ωριαίο διάγραμμα USD / JPY

Ας υποθέσουμε ότι θέλαμε να προσεγγίσουμε αυτήν την εκδήλωση πολύ προσεκτικά και απλώς να ανταλλάξουμε τη δράση τιμών που ακολούθησε, χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνικής ανάλυσης. Σε αυτό το παράδειγμα, θα είχαμε εισέλθει σύντομα περίπου δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία χρησιμοποιώντας ένα αργό στοχαστικό σήμα crossover. Αυτό θα είχε εξαλείψει όλους τους άμεσους κινδύνους που παρουσίασε αυτή η απόφαση επιτοκίου (και η συνέντευξη τύπου FOMC). Βλέπετε, η αγορά συναλλάγματος είναι συχνά εξαιρετικά ασταθής σε γεγονότα όπως αυτά, και αμέσως μετά. Πολλές φορές η αγορά κάνει ακανόνιστες, ασταθείς κινήσεις που μπορούν εύκολα να σας απομακρύνουν από τις συναλλαγές σας. Όταν απελευθερώνονται τέτοια δεδομένα, η ρευστότητα είναι συνήθως πολύ λεπτή, η οποία δημιουργεί ένα επικίνδυνο περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές. Τη στιγμή μιας τέτοιας απελευθέρωσης, και αμέσως μετά από αυτήν, η εξάπλωση κανονικά διευρύνεται σημαντικά, κάτι που είναι πολύ ανεπιθύμητο.

Περιμένοντας πρώτα ένα όργανο να αποκαλύψει την πραγματική του κατευθυντική πρόθεση, μπορούμε να κάνουμε πραγματικά καλές συναλλαγές που υποστηρίζονται από σταθερή επιβεβαίωση. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω διάγραμμα, ο αργός στοχαστικός δείκτης επεσήμανε μερικές πραγματικά καλές ευκαιρίες πώλησης που ήταν εύκολο να χρησιμοποιηθούν χωρίς το άγχος και την πίεση να χρειαστεί να λάβετε τις γρήγορες αποφάσεις για τις συναλλαγές ειδήσεων.

Αυτή η προσέγγιση θα σας έδινε επίσης αρκετό χρόνο για να αναλύσετε την κατάσταση σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, εκ των οποίων το καθημερινό χρονοδιάγραμμα είναι πραγματικά σημαντικό. Ας δούμε τι συνέβη στο καθημερινό γράφημα:

Πώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας μέσω 4

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι το κερί που εκτυπώθηκε την ημέρα της απόφασης επιτοκίου έχει εντυπωσιακό εύρος και επίσης κλειστό κοντά στο χαμηλό του. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη εδώ είναι η τοποθεσία αυτού του ισχυρού bearish κεριού. Άνοιξε πολύ πάνω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών και έκλεισε πολύ κάτω από αυτόν. Χρειαζόμασταν περισσότερη επιβεβαίωση από αυτό το ισχυρό bearish κερί; Θα παρατηρήσετε ότι το ζευγάρι συνέχισε να υποχωρεί για έξι συνεχόμενες ημέρες μετά από αυτή τη μεγάλη, αποφασιστική μέρα.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα του πού «Αντίδραση» ήταν μια πολύ ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική προσέγγιση από ό, τι «Πρόβλεψη». Αυτή τη φορά θα εξετάσουμε έναν πολιτικό καταλύτη που προκάλεσε τεράστια αστάθεια, όχι μόνο στην αγορά συναλλάγματος αλλά και σε άλλες αγορές όπως οι αγορές μετοχών και εμπορευμάτων. Περίεργος ακόμα?

Πώς να κάνετε συναλλαγές απευθείας μέσω 5

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Μερικοί από εσάς θα αναγνωρίσετε αυτό το εξέχον κερί. Ναι, το μαντέψατε – το αποτέλεσμα που προκλήθηκε από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πέρυσι.

Εάν εξετάσετε αυτό το καθημερινό κερί με το εντυπωσιακό εύρος των περίπου 465 κουκκίδων, θα παρατηρήσετε ότι έχει ένα πολύ μακρύ πτερύγιο προς τα κάτω (σκιά). Αυτό μας λέει ότι υπήρχε τεράστια αστάθεια εκείνη την ημέρα. Το κερί άνοιξε και διαπραγματεύτηκε χαμηλότερα κατά 395 pips. Στη συνέχεια έκανε μια απότομη αντιστροφή και αυξήθηκε 465 pips στο υψηλό του, μετά την οποία έδωσε πίσω περίπου 21 pips για να εκτυπώσει ένα αρκετά ισχυρό κοντά στο τέλος της ημέρας. Αυτό μοιάζει με ένα ωριαίο γράφημα:

Πώς να κάνετε συναλλαγές σωστά μέσω 6

Ωριαίο διάγραμμα USD / JPY

Εντυπωσιακή τιμή, έτσι δεν είναι?

Ας επιστρέψουμε σε τρόπους για να χειριστούμε την τεράστια μεταβλητότητα όπως αυτή. Θυμηθείτε, εξετάζουμε τρόπους για να μετριάσουμε τον κίνδυνο και να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας έως αντιδρώντας στην τιμολογιακή δράση που συναντάμε, όχι σε αυτό που ακούμε για τις ειδήσεις ή για το τι περιμένουν όλοι να συμβούν, κ.λπ..

Δεν θέλετε να προ-τοποθετήσετε τον εαυτό σας σε εκδηλώσεις όπως αυτές οι προεδρικές εκλογές. Θα μπορούσατε να πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε φτιάξει ένα σκάφος γεμάτο χρήματα εάν αγοράσατε το USD / JPY την ημέρα των εκλογών, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων. Σωστά, μπορεί να είχατε σκοτώσει, αλλά μάλλον δεν θα το κάνατε. Γνωρίζετε ότι θα είχατε σταματήσει από τη θέση σας εάν είχατε χρησιμοποιήσει ένα stop loss μικρότερο από 312 pips; Αυτό είναι αν ήσασταν αρκετά τυχεροί για να αγοράσετε στο χαμηλό της ημέρας. Εάν είχατε αγοράσει στο υψηλό της ημέρας, η απώλεια στάσεών σας θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 392 pips από την καταχώρισή σας. Μπορούμε λοιπόν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πολύ λίγοι έμποροι που προ-τοποθετήθηκαν σε μεγάλες συναλλαγές λίγο πριν από τις εκλογές επέζησαν πραγματικά από τη μαζική πώληση που ακολούθησε στις 19.11.2017. Βλέπετε, είναι ασυνήθιστο να χρησιμοποιείτε ένα stop loss μεταξύ 300 και 400 pips στο USD / JPY. Οι έμποροι συνήθως δεν χρησιμοποιούν απώλειες διακοπής μεγαλύτερες από 100-200 κουκούτσια σε αυτό το ζεύγος.

Δείτε πώς θα μπορούσατε να έχετε καρφώσει αυτήν τη ρύθμιση. Ας επιστρέψουμε στο καθημερινό γράφημα:

Πώς να κάνετε συναλλαγές μέσω του 7

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Εάν αποφύγατε αυτήν την εξαιρετικά ευμετάβλητη ημέρα διαπραγμάτευσης (την οποία θα έπρεπε να έχετε) και εισαγάγατε πολύ την επόμενη ημέρα, όταν παραβιάστηκε το υψηλό αυτό της ασταθούς ημέρας, θα μπορούσατε να μπείτε σε ένα υπέροχο εμπόριο!

Ένα καλό επίπεδο για το stop loss θα ήταν στο 50% της επαναφοράς του εύρους των κεριών σήματος. Όταν συναντάμε ένα κερί με τόσο μακρύ φυτίλι (393 κουκούτσια!), Δεν θέλουμε να κάνουμε μια στάση απώλειας κάτω από το χαμηλό του φυτιλιού. Αυτό θα έκανε το stop loss απίστευτα μεγάλο, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε. Αν το κάνατε αυτό, η απώλεια στάσης σας θα ήταν τρομερή 469 pips. Η τοποθέτηση stop loss στο 50% retracement μειώνει κατά το ήμισυ την απόσταση stop loss και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το διπλό μέγεθος θέσης και να διακινδυνεύσετε το ίδιο ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων του λογαριασμού σας. Με το διπλάσιο του μεγέθους παρτίδας, το κέρδος σας θα είχε αυξηθεί δύο φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη επιλογή stop loss. Θα μπορούσατε επίσης να επιτύχετε έναν πολύ καλύτερο λόγο κινδύνου προς ανταμοιβή με την αυστηρότερη απώλεια στάσης.

Θα παρατηρήσετε ότι σε αυτό το παράδειγμα το stop loss βρίσκεται κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 ημερών. Αυτός ο κινητός μέσος όρος συχνά παρέχει εξαιρετική δυναμική υποστήριξη σε μια ισχυρή ανοδική τάση, επομένως βοηθά να το έχετε μεταξύ της τιμής αγοράς και της απώλειας διακοπής σας.

Όταν ανταλλάσσετε μικρότερα κεριά απόρριψης από αυτά σε αυτό το παράδειγμα, θα τοποθετούσατε κανονικά ένα stop loss κάτω από το χαμηλό του φυτιλιού. Αυτός είναι ο πιο συντηρητικός τρόπος.

Τι γίνεται λοιπόν με έναν στόχο; Λοιπόν, με ένα τόσο υπέροχο κερί απόρριψης όπως αυτό, θα μπορούσατε εύκολα να στοχεύσετε τρεις έως τέσσερις φορές την απόσταση της απώλειας διακοπής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, το ζεύγος έκανε ένα θαυμάσιο τρέξιμο 1270 pips πριν διορθώσει το χαμηλότερο. Αυτό είναι 5,4 φορές η απόσταση της απώλειας διακοπής σας. Ένας συντηρητικός στόχος θα ήταν 2-3 φορές η απόσταση από το stop loss. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τους στόχους σας και να ακολουθήσετε τις απώλειες διακοπής σας. Ωστόσο, θα το συζητήσουμε άλλη μια μέρα.

Πώς να κάνετε συναλλαγές σωστά μέσω 8

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Σε αυτό το γράφημα, ο στόχος ορίζεται στα 705 pips, που είναι 3 φορές η απόσταση του stop loss.

 

Να είστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη μεταβλητότητα

Προς το παρόν, το σκοτεινό σύννεφο Brexit επισκιάζει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Theresa May σκοπεύει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Αυτό θα ξεκινήσει τη διετή διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μεγάλο μέρος του Brexit έχει ήδη «τιμολογηθεί» από τους παράγοντες της αγοράς. Παρ ‘όλα αυτά, η πορεία προς τα εμπρός θα είναι πιθανώς μια ανώμαλη με πολύ διαπραγματεύσιμη αγορά. Από τη μία πλευρά, το θέμα Brexit ζυγίζει τη λίρα, και από την άλλη πλευρά, οι προοπτικές υψηλότερου πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο το υποστηρίζουν (η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτήν την αύξηση του πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια, τα οποία από μόνη της υποστηρίζει τη λίρα).

Εν τω μεταξύ, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει τη δυνατότητα να ταρακουνήσει τις αγορές ανά πάσα στιγμή. Η επιθετική του προσέγγιση στην ηγεσία των ΗΠΑ διατηρεί τους παίκτες της αγοράς στα δάχτυλά τους.

Ας μην ξεχνάμε τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Η Ενιαία Αγορά βρίσκεται στη διαδικασία απώλειας ενός από τα πιο σημαντικά μέλη της (το Ηνωμένο Βασίλειο). Εάν ορισμένα από τα άλλα μέλη της ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή, θα ζύγιζε την οικονομική αποδοτικότητα της περιοχής και την ισχύ της συνεργασίας.

 

Συμπερασματικά

Είτε αντιμετωπίζουμε πολιτικά γεγονότα υψηλού επιπέδου, σημαντικές πολιτικές αποφάσεις από κεντρικές τράπεζες ή σοβαρά οικονομικά δεδομένα, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο από κάθε κατάσταση με παρατηρητικός η τιμή που προκύπτει από αυτούς τους καταλύτες. Με γεγονότα που ενέχουν κίνδυνο ακραίας μεταβλητότητας, βοηθά να σταματήσετε μέχρι την αρχική μεταβλητότητα να υποχωρήσει πριν λάβετε τις εμπορικές σας αποφάσεις.

Πολλοί από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς που έχουν την ικανότητα να μετακινούν πραγματικά τις αγορές, συνήθως χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αναλύσουν σωστά μια συγκεκριμένη κατάσταση προτού ενεργήσουν. Μην βιάζεστε να μπείτε σε μια συναλλαγή. Περιμένετε τη σωστή ευκαιρία να παρουσιαστεί.

Τέλος, μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο όταν πρόκειται για την αντίδραση της αγοράς ή τι είναι συνήθως όταν συμβαίνει «αυτό» ή «αυτό». Η τιμή θα σας δείξει τι πραγματικά συμβαίνει.

Καλές συναλλαγές!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me