Επενδυτές διασημοτήτων και αρχικές προσφορές νομισμάτων

Το πρόβλημα της προσέλκυσης ατόμων με ψηφιακό νόμισμα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε δίκτυο που λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Ομοίως, πριν από λίγα χρόνια, το bitcoin προσπαθούσε επίσης σκληρά να εμπλέξει άτομα στη λειτουργία τους, πρώτα ως ανθρακωρύχοι, αλλά αμέσως μετά ως επενδυτές.

Σήμερα, τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστά σε όλο τον δημόσιο τομέα, αλλά ο αριθμός των πραγματικών χρηστών παραμένει σχετικά μικρός, παρά το γεγονός ότι το όριο αγοράς ολόκληρου του οικοσυστήματος εξερράγη το 2017. Ωστόσο, αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές κατέχουν πολλά εκατομμύρια χαρτοφυλάκια, τα οποία καταλαμβάνουν την πλειονότητα του ίδιου κεφαλαίου αγοράς. Αυτά τα άτομα καλύπτουν μια ενδιαφέρουσα ομάδα επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων, επιχειρηματιών από τον τεχνολογικό τομέα και παραδοσιακών χρηματοοικονομικών παραγόντων, όπως οι διαχειριστές hedge fund που έχουν βιώσει την ευκαιρία για γρήγορη και ουσιαστική απόδοση επένδυσης (ROI).

Τώρα, καθώς όλο και περισσότερα άτομα με εξαιρετικά υψηλού προφίλ καριέρα (και ακόμη και ζωές) αρχίζουν να εισέρχονται στην αρένα κρυπτογράφησης, το ανώτατο όριο αγοράς θα αυξηθεί. Ωστόσο, τι σημαίνει αυτό για την προοπτική μεμονωμένων δικτύων και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην επόμενη αναμενόμενη φάση της χρήσης νομίσματος blockchain?

Μαρκ Κουβάν

Ο κόσμος του κεφαλαίου και των επενδύσεων υψηλού επιπέδου γνωρίζει καλά τον Marc Cuban. Ο επενδυτής και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατάφερε να συσσωρεύσει έναν απίστευτο πλούτο ενώ ταυτόχρονα έγινε διασημότητα από μόνη της. Πρόσφατα, χαρακτήρισε την εισροή κεφαλαίων στον τομέα κρυπτογράφησης ως φούσκα που έχει τη δυνατότητα να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, αλλά τώρα, φαίνεται ότι πρόκειται να εμπλακεί σε μια ICO (αρχική προσφορά νομισμάτων).

Εξαιτίας αυτού, ο Κουβανός ενώνει άλλους παραδοσιακούς επενδυτές που πιστεύουν στην ιδέα να υποστηρίξουν τις αυξήσεις κεφαλαίων τους μέσω της πώλησης των κρυπτογράφων τους. Για να δείξει το επίπεδο δέσμευσής του στην ιδέα, η εταιρεία του Unikrn πρόκειται να ξεκινήσει το δικό της ICO στο άμεσο μέλλον. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώσει το κεφάλαιο που δημιούργησε η εταιρεία μέσω των παραδοσιακών επενδυτικών κύκλων της.

Νωρίτερα, πολλοί από τους πιο επιφυλακτικούς επενδυτές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν απευθείας στις πωλήσεις διακριτικών. Τώρα, ο Κουβανός σίγουρα δεν είναι μεταξύ τους επειδή είπε ότι θα συμμετάσχει στην πραγματική προσφορά.

Η ιστορία του Unikrn

Ιδρύθηκε το 2014, η Unikrn είναι μια πλατφόρμα με έδρα το Σιάτλ, στην οποία επικεντρώνεται στοιχήματα σε eSports. Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που τράβηξε την προσοχή πολλών στους χρηματοοικονομικούς κύκλους, καθώς είναι ένα από τα σπάνια φυσικά σημεία για επέκταση του πάντα προσοδοφόρου τομέα στοιχημάτων. Στην πραγματικότητα, μακριά από το επίκεντρο της δημοσιότητας, τα φαινόμενα του eSports αυξάνονται σταθερά στη δημοτικότητα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σήμερα, είναι ένας τομέας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει πολλά δευτερεύοντα καταστήματα, από τα εμπορεύματα έως τη διαχείριση εκδηλώσεων. Φυσικά, εταιρείες όπως η Unikrn προσπάθησαν να μπουν στην αγορά όπου οι άνθρωποι είναι ήδη ενεργά στοιχηματίστε χρησιμοποιώντας το bitcoin.

Μέχρι σήμερα, η Unikrn κατάφερε να εξασφαλίσει μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων με επενδυτές όπως οι Ashton Kutcher, 500 Startups και Elisabeth Murdoch. Η ιδέα της πλατφόρμας είναι να επιτρέπει στους χρήστες της να στοιχηματίζουν στο eSports χρησιμοποιώντας το Unikoins, το οποίο ένα ψηφιακό διακριτικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία, ή να χρησιμοποιήσει χρήματα fiat εάν είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Αυστραλίας. Από τότε, η εταιρεία έχει μεταφέρει πάνω από 250 εκατομμύρια unikoins, αλλά τώρα, η εταιρεία σκοπεύει να αλλάξει από αυτά τα νομίσματα σε ασφαλέστερο κρυπτογραφικό διακριτικό.

UnikoinGold

Η εταιρεία σκοπεύει να μετακομίσει στο κουπόνι νομίσματος UnikoinGold, το οποίο θα διατίθεται σε μεγάλο όγκο που ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο. Όλοι θα βαθμονομηθούν ώστε να συμμορφώνονται με το πρότυπο ERC-20 ethereum. Ο πλήρης κύκλος μάρκετινγκ για τα νομίσματα αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο τον Αύγουστο, τον οποίο η υποδομή που απαιτείται για την πώληση πρόκειται να ξεκινήσει ζωντανά στο τέλος του ίδιου μήνα.

Είναι σαφές ότι τόσο η εταιρεία όσο και ο ίδιος ο Κουβανός έχουν μεγάλη προσδοκία από αυτήν τη διαδικασία. Θα μπορούσε εύκολα να της προσφέρει μια τεράστια οικονομική εισροή εάν άλλοι ICO από τους τελευταίους μήνες είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσει.

Όμως, ταυτόχρονα, το ζήτημα της εγκυρότητας αυτής της διαδικασίας παραμένει πάνω από αυτό. Τι σημαίνει το ίδιο ICO εάν η διαδικασία δεν είναι επιτυχής, καθώς τα νομίσματα UnikoinGold πρέπει ακόμη να κοπούν και να τεθούν σε κυκλοφορία; Επιπλέον, εάν η πώληση αποτύχει, πόσο χρειάζεται να αποτύχει να επηρεάσει τη διαδικασία; Από τώρα, υπάρχει μια περίεργη αίσθηση ότι το ICO θα πάει τέλειο ανεξάρτητα από το πώς τελικά καταλήγει να κοιτάζει το τέλος.


Το ICO Boom

Ο Marc Cuban ήταν πολύ φωνητικός σχετικά με την ιδέα της έκρηξης του ψηφιακού νομίσματος και της πιθανής συντριβής, αλλά φαίνεται ότι μια πιθανότητα για μια παρόμοια κατάσταση έγκειται στους ICO που βρίσκονται σήμερα. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια σαφής ψυχολογική διάσταση σε αυτόν τον τρόπο σκέψης που μπορεί να γίνει αντιληπτή εδώ.

Οι αγορές ψηφιακού νομίσματος ελέγχονται από την προσφορά και τη ζήτηση, μαζί με τα πρωτόκολλα του blockchain που τα ρυθμίζουν. Ωστόσο, οι κανόνες ενός ICO καθορίζονται σε κάποιο βαθμό από την εταιρεία που εκδίδει τα νομίσματά τους. Αυτό θα προσελκύσει σαφώς τους επενδυτές που επιθυμούν να διακινδυνεύσουν χρήματα σε ένα ορισμένο επίπεδο, αλλά και να επιτύχουν τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ελέγχου.

Ωστόσο, μια φούσκα είναι μια φούσκα ωστόσο και αυτή η διαδικασία μπορεί εύκολα να καταλήξει να είναι η ίδια. Εάν ένα νόμισμα περάσει από μια κακή προσφορά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καταστροφικά. Αλλά εάν μια σειρά ICO έχει την ίδια τύχη, η πιθανότητα για προβλήματα αυξάνεται μόνο και το κάνει με δραματικό τρόπο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map