Απαγόρευση ICO της Κίνας – Επεξήγηση και πιθανός αντίκτυπος

Μόλις εννέα μήνες από τη στιγμή που η Κίνα εξέδωσε την επίσημη προειδοποίησή της σχετικά με τις ανταλλαγές bitcoin, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας επηρέασε για άλλη μια φορά τις αγορές κρυπτογράφησης. Στην πραγματικότητα, παρείχε ένα μεγάλο φαινόμενο κυματισμού που είχε ως αποτέλεσμα οι αγορές όλων των μεγάλων ψηφιακών νομισμάτων να κάνουν μια βουτιά.

Αντί για ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, αυτή τη φορά η εστίαση ήταν στο ICOs ή αρχικές προσφορές νομισμάτων. Στις 4 Σεπτεμβρίου, η PBoC (People’s Bank of China) εξέδωσε δήλωση που χαρακτήρισε αυτές τις πωλήσεις διακριτικών ως παράνομες. Ανέφερε επίσης ότι επηρεάζουν την οικονομική και χρηματοοικονομική ισορροπία της χώρας. Η ίδια γενική απαγόρευση των ICO κατηγορήθηκε στη συνέχεια από τους αναλυτές για τη μείωση του κεφαλαίου αγοράς της αγοράς κρυπτογράφησης.

Στην πραγματικότητα, με την ουρά της ίδιας απόφασης, συνολικά σχεδόν 35 δισεκατομμύρια δολάρια αφαιρέθηκαν από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών. Η ίδια διαταραχή χρειάστηκε μόνο τέσσερις ημέρες, αν και ανάρρωσε κάπως την περίοδο μετά από αυτό. Ωστόσο, ενώ η απαγόρευση φαίνεται να είναι πολύ δραστική, πολλοί δήλωσαν ότι έχει νόημα.

Όχι μόνο αυτό, η ταινία θα πρέπει επίσης να εκληφθεί ως κάτι που θα τεθεί σε εφαρμογή σε προσωρινή βάση. Ακολουθούν μερικές απαραίτητες εξηγήσεις, μαζί με τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απαγόρευση στο cryptomarket.

Κατανοητοί και σαφείς στόχοι

Η χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας είναι τεράστια και πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, ακόμη και σε ένα επίπεδο όπου αυτή η έλλειψη ελέγχου γίνεται διαβόητη. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της καινοτομίας και η εμβέλειά τους επέτρεψαν την άνοδο και την πτώση των φυσαλίδων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών περιουσιακών στοιχείων. Σε αυτήν την κατηγορία, μερικά είναι πιο σκιώδη από άλλα, αλλά όλα είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ανεπιθύμητες διαταραχές.

Γι ‘αυτό αυτό έγινε αργά ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα. Στο ίδιο περιβάλλον, η Κίνα προσέφερε τρισεκατομμύρια δολάρια σε διαφορετικά χρηματοοικονομικά προϊόντα με πολύ λίγη ρύθμιση, ακολουθούμενη από έναν πλούσιο-γρήγορο τύπο νοοτροπίας.

Αυτό ήταν για αρκετές προηγούμενες γενιές Κινέζων μια αργή και σταθερή άνοδος σε καλύτερα κοινωνικά στρώματα, για τη χιλιετή γενιά, οι ευκαιρίες φαινομενικά πολλαπλασιάστηκαν μια μέρα στην άλλη. Η αλλαγή στις επενδυτικές αλλαγές οδήγησε επίσης τα άτομα να βλέπουν τα βλέμματα τους σε πολύ προσοδοφόρα βραβεία, τα οποία ξαφνικά θα μπορούσαν να κερδίσουν στη χώρα.

Το Cryptomarket αποτυπώνει την ίδια ιδέα πιθανώς καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο είδος επενδυτικού περιουσιακού στοιχείου. Το πολιτικό σύστημα στο έθνος ήταν υποχρεωμένο να προσπαθήσει να κάνει κάτι γι ‘αυτό αργά ή γρήγορα.

Πολιτική πίεση

Όταν λαμβάνεται υπόψη η φύση του πολιτικού συστήματος της Κίνας, η απόφαση για δράση δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Το κομμουνιστικό κόμμα τοποθετεί πολλούς πόρους και επικεντρώνεται στη συνολική κοινωνική σταθερότητα.

Αυτό είναι ακόμη πιο έντονο τώρα που η χώρα βρίσκεται στο δρόμο προς το 19ο εθνικό συνέδριο όπου θα συζητηθούν πράγματα όπως οι πρωτοβουλίες της Κίνας Ζώνη. Αυτό και άλλα μεγαλοπρεπή προγράμματα προσφέρουν την ευκαιρία να αλλάξουν το οικονομικό τοπίο ολόκληρων περιοχών, αν όχι του ίδιου του κόσμου. Το κόμμα σαφώς δεν είχε τη διάθεση να αφήσει κάποια εσωτερική οικονομική αστάθεια να απειλήσει την εικόνα της Κίνας στο ίδιο συνέδριο.

Οι ρυθμιστικές αρχές έπρεπε να μπουν και οι ICO μπήκαν σταυρωτά. Το αποτέλεσμα διέκοψε τις επιχειρήσεις ICO στη χώρα, αλλά παράδοξα, είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο εκτός της Κίνας.

Κινεζική αγορά ICO

Η αγορά των ICO είναι μικρή όταν συγκρίνεται με το συνολικό μέγεθος της οικονομίας της. Ωστόσο, κερδίζει δυναμική. Τα στοιχεία που παρείχε η Ένωση Χρηματοοικονομικών Διαδικτύου του Πεκίνου δείχνουν ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2017, υπήρχαν περίπου 65 ICO. Στην ίδια την Κίνα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά επιχειρήσεων.


Η επιταχυνόμενη δημοτικότητα και αναφέρει ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατάφερε να φτάσει πάνω από 750 εκατομμύρια δολάρια οδήγησε σε πολλά κουδούνια συναγερμού που άρχισαν να χτυπούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί αναλυτές εκτός της Κίνας πιστεύουν ότι αυτή η συνολική και δρακόντεια απαγόρευση είναι στην πραγματικότητα πολύ λογική.

Στην πραγματικότητα, πολλοί το βλέπουν ως έναν τρόπο προστασίας των επενδυτών στα πρώτα στάδια κάθε επενδυτικής επιχείρησης. Η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) των ΗΠΑ έδωσε μια προειδοποίηση για τους ICO που κατέληξαν να έχουν θετική επίδραση στην τιμή, αλλά εξακολουθεί να επικρίνεται για το ότι δεν προωθούσε το ζήτημα αρκετά. Η δήλωση της SEC ότι τα διακριτικά ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο δεν επηρέασε πολλούς από τους επίδοξους εκδότες.

Ταυτόχρονα, πολλοί έστρεψαν προς τον Isle of Man και τον Κεμπέκ τρόπο ελαφριάς ρύθμισης των ICO ως μια πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική προσέγγιση. Ωστόσο, η άμεση σύγκριση δεν έχει νόημα σε αυτά τα παραδείγματα. Και οι δύο τοποθεσίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι σχετικά μικρές και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να είναι πιο υπέρ της καινοτομίας και πολύ λιγότερο φοβούνται τους κινδύνους.

Επιπλέον, εκτός από το πρόβλημα μεγέθους, η κινεζική αγορά ICO μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές της κεντρικής τράπεζας, υπάρχει πιθανότητα πάνω από το 90% των εκδοθέντων διακριτικών μέχρι το 2017 να είναι δόλια. Ακόμα κι αν το σχήμα είναι πολύ χαμηλότερο, το ίδιο είναι ένα πρόβλημα καύσης.

Προσωρινή απόφαση

Η Κίνα σίγουρα δεν είναι ένα μέρος που είναι αντίθετο στην καινοτομία. Ένας τεράστιος αριθμός χρηστών BTC, για παράδειγμα, το χρησιμοποιεί ψηφιακό νόμισμα για να παίξετε online, αγοράστε αγαθά και υπηρεσίες, αποκτήστε δάνεια και κάντε πολλά περισσότερα. Αυτό το κάνει τομέας ψηφιακών πληρωμών ένα από τα τεχνολογικά πιο προηγμένα στον κόσμο.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα του έθνους έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη blockchain, συμπεριλαμβανομένου του έργου της έρευνας των δυνατοτήτων της για ψηφιακό νόμισμα PBoC. Ήταν επίσης πρόθυμο να στείλει την αντιπροσωπεία του στις ΗΠΑ με την αποστολή να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για την εφαρμογή FinTech. Εξαιτίας αυτού, είναι σαφές ότι η Κίνα δεν απομακρύνεται από τα ψηφιακά νομίσματα, απλώς πατώντας το κουμπί παύσης.

Εκτός από το ότι επιτρέπουν στις αγορές να ηρεμήσουν, η κίνηση θα προσφέρει επίσης στις ρυθμιστικές αρχές την ευκαιρία να καθορίσουν κάποιον μηχανισμό προστασίας των πελατών που λειτουργεί καλά μακροπρόθεσμα. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά θα υποστηρίξουν τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς.

Επιπλέον, οι Κινέζοι ρυθμιστές παρενέβησαν στο παρελθόν και καθυστέρησαν λίγο τη διαδικασία, μόνο για να αποχωρήσουν μόλις οι θάλασσες γίνουν πιο ήρεμες. Φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται στην περίπτωση της απαγόρευσης του ICO.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map