Οι νέες μονάδες GPU που κατασκευάστηκαν από την Asus θα ενεργοποιηθούν από την εξόρυξη

Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων, τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς στο ευρύ κοινό, ακόμη και για πολλούς από τις τάξεις των προγραμματιστών, επενδυτών και εμπόρων, είναι κατά κύριο λόγο μια επιχείρηση λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι ενδιαφέρονται για ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχετικά με το bitcoin, το ethereum ή κάποιο άλλο ψηφιακό δίκτυο νομισμάτων blockchain. Για όλα αυτά τα άτομα, το υλικό back-end που επιτρέπει σε ολόκληρα δίκτυα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Ενώ είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι κανένας δεν αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχει, το επίπεδο ενδιαφέροντος που παρέχεται στο υλικό εξόρυξης από μη ανθρακωρύχους είναι ελάχιστο από όλους τους λογαριασμούς για όλα τα δίκτυα.

Αλλά πρόσφατα, μια τεράστια εταιρεία υλικού υπολογιστών έκανε μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με αυτό το ίδιο θέμα, καταστέλλοντας πολλούς στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος. Η εν λόγω εταιρεία εάν το Asus της Ταϊβάν και οι νέες μονάδες επεξεργασίας γραφικών που θα πωληθούν με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που τα καθιστούν πολύ αποτελεσματικά για τη διαδικασία κατακερματισμού, αλλιώς γνωστή ως εξόρυξη νομισμάτων.

Σειρά εξόρυξης Asus

Τα νέα ήρθαν καθώς η εταιρεία αποκάλυψε τις κάρτες γραφικών Mining P106 και Mining RX 470. Και τα δύο αυτά σχεδιάστηκαν ειδικά για να χειρίζονται τόσο τη θερμότητα όσο και την ενέργεια της διαδικασίας εξόρυξης. Δεδομένου ότι οι υπολογισμοί κατακερματισμού είναι εξαιρετικά έντονοι, οι εξέδρες εξόρυξης, που συνήθως κατασκευάζονται από μονάδες GPU, πρέπει να είναι πολύ στιβαρές και να επικεντρώνονται επίσης στην κύρια εργασία τους. Με πρακτικά χωρίς διεπαφή χρήστη ή άλλα στοιχεία ενός κανονικού υπολογιστή, οι εξέδρες τοποθετούνται στο διαδίκτυο και εδώ είναι οι εργασίες τους χρησιμοποιώντας τα κομμάτια κώδικα του δικτύου τους.

Ταυτόχρονα, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η Asus δεν χαρακτήρισε αυτές τις κάρτες γραφικών ως στοιχεία μελλοντικών εγκαταστάσεων εξόρυξης. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να καταλάβουν, κυρίως από την παρουσίαση των προϊόντων και των προδιαγραφών τους, ότι δημιουργήθηκαν με επίκεντρο την εξόρυξη ethereum. Το μεγαλύτερο δίκτυο που υποστηρίζει ένα ψηφιακό νόμισμα, το bitcoin, έχει ξεπεράσει το επίπεδο της ατομικής εξόρυξης.

Στο τρέχον στάδιο, τα ορυχεία bitcoin χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται ASIC ή ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές. Το BTC είναι ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείται για οτιδήποτε από διαδικτυακό πόκερ στη χρήση bitcoin για επενδύσεις. Εξαιτίας αυτού, τα ορυχεία που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του δικτύου είναι τεράστια συστήματα μεταλλευτικών εγκαταστάσεων που είναι έτη φωτός μακριά από οποιαδήποτε επιχείρηση εξόρυξης σπιτιού.

Αλλά τώρα φαίνεται ότι η Asus έχει μια ενδιαφέρουσα προσφορά σε οποιονδήποτε ασχολείται με ψηφιακά νομίσματα, αλλά όχι συγκεκριμένα με το bitcoin. Με το δυναμικό εξόρυξης ethereum, η Asus πιστεύει ξεκάθαρα ότι πρέπει να αποκομίσει κέρδος από την εξυπηρέτηση αυτής της αγοράς.

Εξόρυξη Ethereum

Η Asus χαρακτηρίζει τις κάρτες γραφικών τους ως συσκευές που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την εξόρυξη νομισμάτων, γι ‘αυτό και είναι σε θέση να παρέχουν μέγιστα ποσοστά κατακερματισμού ενώ λειτουργούν με ελάχιστο κόστος. Με αυτό, είναι σαφές ότι η Asus κάνει τα πάντα εκτός από το να καλεί τα στοιχεία εξόρυξης καρτών τους.

Τα νέα έρχονται καθώς η παγκόσμια έλλειψη κάρτας γραφικών πλήττει τις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Οι ανθρακωρύχοι χόμπι ανέφεραν ότι πολλά τοπικά καταστήματα εξαντλούνται σε αυτά τα προϊόντα, ενώ γιγαντιαίοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές όπως το eBay ή το Amazon εξαντλούν επίσης τα αποθέματά τους.

Για μερικούς, αυτό έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός GPU Rush που έλαβε χώρα το 2014. Σε αυτήν την περίοδο, altcoins όπως litecoin και dogecoin άρχισαν να εξορύσσονται από μια αυξανόμενη ομάδα ατόμων, αγοράζοντας όλα τα διαθέσιμα αποθέματα καρτών γραφικών. Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι ο αιθέρας είναι το νόμισμα της επιλογής για πολλούς νέους ανθρακωρύχους.

Όμως, όλοι όσοι αποφασίζουν να εισέλθουν σε αυτόν τον τομέα θα αντιμετωπίσουν ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τη νέα τους λειτουργία. Ενώ οι κάρτες γραφικών όπως αυτές που ξεκίνησε από την Asus μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές, η δυσκολία κατακερματισμού αυξάνεται συνεχώς, όπως υπαγορεύει το βασικό πρωτόκολλο δικτύου.

Για το ethereum, η τάση δείχνει ένα τριπλό επίπεδο δυσκολίας που προέκυψε κατά την περίοδο μεταξύ τέλους Απριλίου και τέλους Ιουνίου αυτού του έτους. Μακροπρόθεσμα, η ίδια δυσκολία θα συνεχίσει να αυξάνεται και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού το δίκτυο πρέπει να μεταβεί σε παρόμοια ρύθμιση με εκείνη που χρησιμοποιείται από ανθρακωρύχους BTC για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επένδυση στο Ethereum?

Ο μήνας του Ιουνίου 2017 ήταν μια χρονική περίοδος όπου πολλοί πίστευαν ότι θα γίνει το λεγόμενο flippening, στο οποίο το ethereum αναλαμβάνει το bitcoin ως ηγέτη όταν πρόκειται για ανώτατο όριο αγοράς. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, τίποτα από τις εκκινήσεις δεν συνέβη καθώς η ETH άρχισε να μειώνεται στην τιμή.


Τώρα, αιωρείται περίπου $ 250 και τα σημάδια για την ανάκαμψη του δικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι αμφίβολα στην καλύτερη περίπτωση. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πωλήθηκε τόσο πολύ ETH είναι το γεγονός ότι αρκετοί ICO άρχισαν να παίρνουν χρήματα, τροφοδοτούνται από επενδυτές που ελπίζουν να επιτύχουν μεγαλύτερα κέρδη σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όμως, όποιος θέλει να ξεκινήσει εξόρυξη ETH θα πρέπει να είναι έτοιμος να εφαρμοστεί σε μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Εάν όχι, πρέπει να έχουν μεγάλα ένστικτα συναλλαγών για να τραβήξουν μια συνεχή ροή κερδών. Το ίδιο πρόβλημα δεν υπάρχει όταν πρόκειται για τη μακροπρόθεσμη επένδυση σε αιθέριο και αυτό δεν θα αλλάξει με μία ή περισσότερες πτώσεις τιμών στις παγκόσμιες αγορές.

Λανθάνουσα ισχύς του δικτύου

Παρά την πτώση, πολλοί ειδικοί υπογράμμισαν για άλλη μια φορά την άποψή τους ότι αυτό το ψηφιακό νόμισμα θα παραμείνει πολύ σχετικό, αλλά θα παράγει επίσης μια σημαντική ανακάλυψη σε κάποια μελλοντική στιγμή. Όταν συμβεί αυτό, θα γίνουν μεγάλα κέρδη, ειδικά όταν πρόκειται για τους ανθρακωρύχους που έχουν αποθηκεύσει τα νομίσματά τους.

Το flippening μπορεί να μην έχει τόσο έντονη μορφή όπως υποδηλώνει το όνομά του – αυτή τη στιγμή, το έξυπνο χρήμα λέει ότι θα συμβεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε. Όμως, η συναίνεση είναι ότι το δίκτυο ethereum θα κερδίσει αξία και θέση στην αγορά. Εξαιτίας αυτού, όποιος έχει ξεκινήσει την εξόρυξη ETH θα έκανε καλά να κρατήσει τα νομίσματά του και να περιμένει την αύξηση των τιμών που αναμφίβολα έρχεται.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map