Τα μεγάλα ζεύγη FX παραμένουν πολύ πλάγια, αλλά προσέξτε τη λίβρα

Η λίρα στερλίνα πήρε αρκετά σφυρί την τελευταία εβδομάδα. Πρώτον, το BOE (Τράπεζα της Αγγλίας) μείωσε το επιτόκιό τους την Πέμπτη και ταυτόχρονα αύξησε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με δισεκατομμύρια GBP. Το αυξημένο ερέθισμα, και ιδίως το μέγεθος του προγράμματος, εξέπληξε τις αγορές με αποτέλεσμα το GBP / USD να χάσει περισσότερα από 170 κουκούτσια σε λιγότερο από 40 λεπτά. Το BOE υποσχέθηκε επίσης περισσότερη χαλάρωση εάν ήταν απαραίτητο. Το GBP / USD έχασε λίγο περισσότερο έδαφος την Παρασκευή όταν οι αμερικανικές μισθολογικές μισθοδοσίες βγήκαν σε μια τεράστια 255.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο. Η απασχόληση στους άλλους τομείς (π.χ. ιδιωτικοί μισθολογικοί μισθοί και μισθολογικοί μισθοί) επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες και το ποσοστό ανεργίας (του συνόλου του συνολικού εργατικού δυναμικού) παρουσίασε ελαφρώς ασθενέστερο από το αναμενόμενο. Ο αντίκτυπος στην αγορά συναλλάγματος ήταν η τεράστια αγορά δολαρίου που έγινε αισθητή και στη συναλλαγματική ισοτιμία GBP / USD. Το ζευγάρι έχασε περίπου 125 pips σε 35 λεπτά. Με όλα αυτά, ας δούμε μερικά γραφήματα.

 

GBP / USD

GBP / USD 1 ώρα

Ωριαίο διάγραμμα GBP / USD

 

Όπως μπορείτε να δείτε, η βραχυπρόθεσμη ορμή στο Cable είναι σαφώς bearish. Παρατηρήστε πώς τα τελευταία οπισθοδρόμια στο 20 EMA παρείχαν πολύ καλές ευκαιρίες για να μειώσετε το ζεύγος. Εδώ θα μπορούσατε να έχετε εισέλθει σε συναλλαγές με κίνδυνο μόνο μερικά pips για να κάνετε πολλά pips. Για παράδειγμα, εάν κάνατε οριακές παραγγελίες πώλησης σε αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο με stop loss 60 pips και κέρδος 120 pips, θα κάνατε κάποια όμορφα κέρδη. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες περισσότερες ευκαιρίες όπως αυτή την επόμενη εβδομάδα.

Αν κοιτάξουμε τα δύο κόκκινα κουτιά στο παραπάνω γράφημα, θα δούμε πολύ κόκκινα κεριά και μεγάλες κινήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ονομάζουμε παρορμήσεις ή παρορμητικές κινήσεις. Μεταξύ αυτών των δύο κουτιών, βλέπουμε μια μάλλον επίπεδη ενέργεια, η οποία είναι γνωστή ως διορθωτική κίνηση. Στόχος ενός εμπόρου πρέπει να είναι το εμπόριο προς την κατεύθυνση των παρορμητικών κινήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι έμποροι που πουλούσαν το ζευγάρι ήταν αυτοί που έβγαλαν χρήματα. Ας δούμε ένα ημερήσιο γράφημα του ζεύγους:

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Όπως μπορείτε να δείτε, οι δύο ημέρες διαπραγμάτευσης που σημειώθηκαν στο παραπάνω διάγραμμα ήταν έντονες bearish ημέρες με πάνω από τον μέσο όρο. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα άρθρα, οι ισχυρές πωλήσεις (σε συνδυασμό με τον υψηλό όγκο) θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι η τιμή ενδέχεται να συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαι ενθουσιασμένος με την πώληση καλωδίων αυτήν την εβδομάδα. Εκτός από αυτό, τα βασικά και άλλα τεχνικά υποδηλώνουν επίσης ότι αυτό το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται χαμηλότερα. Αν κοιτάξουμε το λιανικό συναίσθημα βλέπουμε ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης είναι καθαροί σε αυτό το ζεύγος, με 1,63 θέσεις θέσης για κάθε αρνητική θέση αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν είναι πολύ ακραίο, αλλά εξακολουθεί να υποδηλώνει ότι από την άποψη του συναισθήματος μπορεί να δούμε μια περαιτέρω πτώση στο ζεύγος. Να θυμάστε ότι η θέση λιανικής χρησιμοποιείται ως αντίθετη ένδειξη – όταν η τιμή βρίσκεται σε πτωτική τάση, οι έμποροι λιανικής τείνουν να αγοράζουν. Αντίθετα, όταν η τάση είναι ανοδική, τείνουν να πωλούν. Έτσι, συνήθως βρίσκονται στην ηττημένη πλευρά, με τους θεσμικούς εμπόρους να βρίσκονται συνήθως στη νίκη. Οι έμποροι λιανικής θέλουν να πολεμούν τάσεις, πράγμα που είναι πολύ ανόητο. Επομένως, όταν βλέπουμε ότι περισσότεροι έμποροι λιανικής αγοράζουν από ό, τι σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσαμε να περιμένουμε να μειωθεί περαιτέρω η τιμή. Προτιμώ να μην εισαγάγω μια συναλλαγή σε αυτό το ζευγάρι αμέσως, καθώς θα προτιμούσα να περιμένω μια καλύτερη τιμή. Για παράδειγμα, μια απόρριψη ράβδου από το 20 EMA σε ένα ωριαίο ή 4ωρο γράφημα, ή ίσως μερικά φυτίλια που διεισδύουν στον κινούμενο μέσο όρο αλλά δεν κλείνουν στην άλλη πλευρά του. Μου αρέσει επίσης να ανταλλάσσω αναδρομή σε αυτόν τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο εάν βλέπω ότι η ανάκαμψη (ή η πτώση) είναι διορθωτικής φύσης. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν το retracement είναι πολύ παρορμητικό, καλύπτοντας μεγάλη απόσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μου αρέσει να βλέπω πώς αντιδρά η τιμή σε ορισμένα επίπεδα τιμών και έπειτα μπαίνω σε μια συναλλαγή. Δείτε αυτό το παράδειγμα στο GBP / USD που συνέβη τον Απρίλιο:

Ωριαίο διάγραμμα GBP / USD (Απρίλιος 2016)

 


Εδώ βλέπουμε μια όμορφη ρύθμιση πώλησης σε γράφημα 1 ώρας. Ένας έμπορος που αναζητά μια μικρή πιθανότητα σύντομης καταχώρησης θα μπορούσε να είχε εισέλθει σε μια συναλλαγή μετά τη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, πέμπτη, έκτη ή ακόμη και την έβδομη απόρριψη του κινούμενου μέσου όρου, καθώς η τιμή έκανε έως και οκτώ απόπειρες να το ξεπεράσει. Ο έμπορος θα μπορούσε απλώς να έχει τοποθετήσει μια καταχώριση πώλησης στο 20 EMA αφού είχε πραγματοποιηθεί ο προτιμώμενος αριθμός απόρριψης. Αυτή η προσέγγιση θα ήταν πολύ κερδοφόρα αυτή την ημέρα, καθώς μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πώς η τιμή μειώθηκε αφού αντισταθήκατε από το 20 EMA.

Ας δούμε εν συντομία μερικά άλλα μεγάλα ζευγάρια:

AUD / USD

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

 

Παρόλο που η τιμή εξακολουθεί να υποστηρίζεται από το EMA 20, ενδέχεται να δούμε μια καθοδική διόρθωση τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή, είδαμε την ευρεία δύναμη του USD να μπαίνει με τις υψηλότερες προσδοκίες του NFP. Μπορεί να δούμε μια συνέχεια αυτής της δύναμης στη νέα εβδομάδα που θα μπορούσε να μειώσει κάπως την Αυστραλία. Δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διαπραγματεύομαι αυτό το ζευγάρι αυτή τη στιγμή, καθώς αυτή τη στιγμή είναι αρκετά περιορισμένη.

EUR / USD

Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το ζεύγος διαπραγματεύεται επίσης στο πλάι. Ούτε πολύ συναρπαστικό. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η τιμή δεν θα μπορούσε να κλείσει κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών την Παρασκευή. Ωστόσο, υποψιάζομαι ότι ενδέχεται να δούμε λίγο περισσότερη δύναμη του δολαρίου έναντι του ευρώ να εισέρχεται στη νέα εβδομάδα, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει το ζεύγος μέσω αυτού του κινούμενου μέσου.

USD / CHF

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF

 

Μου αρέσει η απόρριψη του επιπέδου ινών όπως φαίνεται παραπάνω. Η τιμή μπορεί να συναντήσει κάποια περαιτέρω αντίσταση σε αυτό το επίπεδο, ή ίσως ακόμη και λίγο υψηλότερη στην περιοχή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών (ο πράσινος κινητός μέσος όρος). Θα ήθελα να δω κάποια φυτίλια σε ένα ωριαίο ή 4ωρο γράφημα να απορρίπτονται από αυτά τα επίπεδα, για να δείξω ότι υπάρχουν πωλητές που το προστατεύουν. Ίσως μπορούμε να έχουμε μια καλή ευκαιρία να συντομεύσουμε το ζευγάρι τις επόμενες ημέρες.

Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Επιπλέον, έχουμε πολλές σημαντικές εκδόσεις οικονομικών δεδομένων από την Κίνα αυτήν την εβδομάδα. Το πιο σημαντικό γεγονός που πρέπει να παρακολουθήσετε αύριο είναι πιθανώς τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας που θα κυκλοφορήσουν στις 03:00 GMT.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, θα μπορούσαμε ίσως να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με περισσότερη δύναμη σε δολάρια ΗΠΑ.

Μόνο μια ειδική σημείωση για το USD / JPY – το συναίσθημα λιανικής είναι πολύ ακραίο με τους εμπόρους λιανικής να είναι καθαροί σε αυτό το ζευγάρι. Επί του παρόντος, υπάρχουν 3,99 έμποροι που επιθυμούν κάθε έμπορο που είναι σύντομος. Ίσως θα μπορούσαμε να δούμε μια επιθετική πτώση σε αυτό το ζευγάρι σύντομα.

Καλή τύχη στο εμπόριο!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map