Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 7 Φεβρουαρίου – Η εμπιστοσύνη των επενδυτών και το συναίσθημα επιδεινώνονται περαιτέρω για τους φόβους του Coronavirus

Οι φόβοι του Coronavirus έχουν επιστρέψει και διατηρούν τις αγορές συγκρατημένες για άλλη μια φορά κατά την έναρξη αυτής της εβδομάδας. Οι αγορές δεν είχαν κατεύθυνση στην ασιατική συνεδρία, αλλά πήραν μέρος στην ευρωπαϊκή συνεδρία και η κατεύθυνση ήταν φυσικά μειωμένη, ειδικά για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως χρηματιστήρια και δολάρια εμπορευμάτων, ενώ τα ασφαλή καταφύγια έχουν άνοδο υψηλότερα, αλλά δεν είναι τρέχει οπουδήποτε γρήγορα. Αυτό δείχνει ότι οι έμποροι είναι προσεκτικοί, απομακρύνονται από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, αλλά δεν βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση πανικού.

Ωστόσο, οι φόβοι αυξήθηκαν περαιτέρω στην ευρωπαϊκή σύνοδο, όπως συνέβησαν το coronavirus ξεπερνά τα 40.000 και οι θάνατοι κοντά στο σημείο αναφοράς 1.000. Ο Κινέζος πρόεδρος Xi προσπάθησε να ηρεμήσει τα νερά, αλλά θα μπορούσατε να διαβάσετε ανάμεσα στις γραμμές που δεν ήταν τόσο σίγουροι. Οι επιχειρήσεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά στην Κίνα και ένας μεγάλος αριθμός κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ονομάτων, ζήτησαν από την κυβέρνηση δάνεια δισεκατομμυρίων για να διευκολύνουν τον αντίκτυπο του ιού στα οικονομικά τους. Ο ιός έχει εξαπλωθεί στο εξωτερικό επίσης, με 8 περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, γεγονός που διατηρεί το συναίσθημα αρνητικό, όπως έδειξε η έκθεση εμπιστοσύνης των επενδυτών της Ευρωζώνης Sentix σήμερα το πρωί..

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Εμπιστοσύνη επενδυτή της Ευρωζώνης Sentix – Η οικονομία της Ευρωζώνης έχει αποδυναμωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, μαζί με την παγκόσμια οικονομία. Ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, καθώς και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες που περπατούσαν πάρα πολύ γρήγορα τα προηγούμενα χρόνια, έπληξαν την οικονομία και το οικονομικό κλίμα, καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών της Sentix έπεσε στα αρνητικά επίπεδα πέρυσι και έπεσε στα -16,8 μονάδες τον Οκτώβριο. Όμως, βελτιώθηκε μετά το Η ΕΚΤ χαλάρωσε τη νομισματική πολιτική και πάλι στα τέλη του περασμένου έτους και επέστρεψε στο θετικό έδαφος τον Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο, βελτιώθηκε περαιτέρω σε 7,6 βαθμούς, κάτι που ήταν ενθαρρυντικό. Όμως, αναμενόταν να κρυώσει λίγο αυτόν τον μήνα. Εμπιστοσύνη των επενδυτών υποχώρησε λίγο αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018 τον Ιανουάριο, καθώς οι φόβοι του κοροναϊού μετριάζονται με το συναίσθημα τις τελευταίες εβδομάδες. Έχασε προσδοκίες 6,1 πόντων, πέφτοντας σε 5,2 πόντους.
 • Ενημέρωση για τον κορωνοϊό – Φαίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τις παγκόσμιες αρχές να σβήσουν τον κοροναϊό σύντομα. Ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων έχει φτάσει τους 40.000 με 910 θανάτους. Οι κινεζικές αρχές φαίνονταν πιο σίγουρες την περασμένη εβδομάδα, αλλά τώρα δεν φαίνονται πολύ σίγουροι 97 άνθρωποι πέθαναν σε μια μέρα στην Κίνα χθες. Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σχολίασε νωρίτερα σήμερα στην κρατική τηλεόραση και ακούστηκε λιγότερο αισιόδοξος από την περασμένη εβδομάδα. Παρακάτω είναι μερικά από τα κύρια σχόλιά του:
 • Η κατάσταση για την πρόληψη της επιδημίας του κορανοϊού είναι ακόμα σοβαρή
 • Η Κίνα θα κερδίσει σίγουρα τον αγώνα ενάντια στο ξέσπασμα του κοροναϊού
 • Η Κίνα θα λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης στο Χουμπέι
 • Να επιταχύνει την ανάπτυξη φαρμάκων που έχουν καλές κλινικές επιδράσεις κατά του ιού

Όχι μόνο ο ιός έχει εξαπλωθεί έξω από το Hubei, αλλά έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, με τέσσερα ακόμη άτομα διαγνώστηκε στη Βρετανία σήμερα. Εκτός αυτού, οι κινεζικές εταιρείες αισθάνονται την πίεση από τον ιό, καθώς εκατοντάδες κινεζικές εταιρείες σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν δισεκατομμύρια δάνεια για να μαλακώσουν τον αντίκτυπο της επιδημίας του ιού. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν εξέχοντα ονόματα όπως η Xiaomi, η Meituan Dianping και η DiDi. Έτσι, η κατάσταση φαίνεται άσχημη και η κινεζική οικονομία θα υποφέρει από αυτό, επηρεάζοντας επίσης την παγκόσμια οικονομία. Έτσι, ο αρνητικός αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για την καταπολέμηση των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, εκτός από τον ίδιο τον ιό. Το συναίσθημα παραμένει αρνητικό και σήμερα.

 • Ιταλική Βιομηχανική Παραγωγή – Η βιομηχανική παραγωγή ήταν αρκετά ασταθής στην Ιταλία, όπως στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Τους τελευταίους τρεις μήνες, είδαμε τρεις μειώσεις, αλλά η τελευταία έκθεση για τον Νοέμβριο παρουσίασε αύξηση 0,1%. Παρόλο που, η σημερινή έκθεση που ήταν για τον Δεκέμβριο σημείωσε μεγάλη μείωση 2,7%, οπότε η μεταποίηση θα παραμείνει σε δύσκολη θέση στην Ιταλία και στην Ευρώπη για τους επόμενους μήνες.
 • Η σύνοδος των ΗΠΑ

  • Καναδικές εκκινήσεις κατοικιών και άδειες οικοδομής – Οι κατοικίες ξεκινούν στην περιοχή των 200k-220k για μήνες στον Καναδά, αλλά το Δεκέμβριο μειώθηκαν στα 197k. Η σημερινή έκθεση έδειξε μια καλή αύξηση και πάλι 213 χιλ. Για τον Ιανουάριο, οπότε και πάλι στην πορεία. Οι άδειες οικοδομής από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν από τον Σεπτέμβριο και η έκθεση του περασμένου μήνα που ήταν για το Νοέμβριο αναθεωρήθηκε ακόμη χαμηλότερη, από -2,4% σε -3,5%. Ωστόσο, η σημερινή έκθεση αναμενόταν να εμφανίσει αντιστροφή και αύξηση 3,5% για τον Δεκέμβριο. Ξεπέρασε τις προσδοκίες, αυξάνοντας 7,4%.
  • Η ομιλία Bowman της FED  Το μέλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μπόουμαν, μίλησε πριν από λίγο καιρό, είπε τα ίδια πράγματα που είπε πριν, οπότε δεν είναι καινούργιο. Βλέπει μια «πολύ ευνοϊκή» προοπτική των ΗΠΑ σχετικά με τη μέτρια ανάπτυξη, τη χαμηλή ανεργία και τον πληθωρισμό σταδιακά να αυξάνεται στο στόχο.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φτάνει στην Κίνα – Ο ΠΟΥ έφτασε στην Κίνα και πραγματοποίησε ένα συνέδριο πριν από λίγο. Ο ιός υπήρχε για περισσότερο από έναν σκώρο, μόλις έφτασαν τώρα; Τέλος πάντων, μερικά σχόλια παρακάτω:
  • Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έχει φτάσει στην Κίνα για να θέσει τις βάσεις για μια μεγαλύτερη ομάδα που εξετάζει το ξέσπασμα κοροναϊού
  • Τις τελευταίες ημέρες έχει δει σχετικά με περιστατικά συνεχούς εξάπλωσης ιών και ατόμων με χωρίς ιστορία ταξιδιού στην Κίνα όπως στη Γαλλία.  Θα μπορούσε να είναι η σπίθα που γίνεται μεγαλύτερη φωτιά

  Συναλλαγές στη θέα

  Bearish AUD / USD

  • Η τάση είναι ανοδική από την 1η Ιανουαρίου
  • Οι MA το πιέζουν χαμηλότερα
  • Το συναίσθημα είναι αρκετά αρνητικό

  Το 20 SMA έχει μετατραπεί ξανά σε αντίσταση

  Το AUD / USD ήταν αρκετά ανοδικό όλο τον Δεκέμβριο, καθώς το USD είχε έναν κακό μήνα τότε, αφού η παραγωγή ISM των ΗΠΑ έπεσε περαιτέρω σε συρρίκνωση. Οι ταμειακές ροές στο τέλος του έτους που ήταν αντίθετες με το USD, βοήθησαν επίσης αυτό το ζεύγος να ανέβει ψηλότερα προς το τέλος του έτους. Όμως, το συναίσθημα αντιστράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου μετά τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως τα δολάρια εμπορευμάτων έγιναν bearish. Το συναίσθημα έγινε ακόμη πιο αρνητικό μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα, η οποία έχει διατηρήσει την AUD / USD πτωτική.

  Οι κινούμενοι μέσοι όροι έχουν μετατραπεί από την υποστήριξη σε αντίσταση, με το 100 SMA (πράσινο) να παρέχει αντίσταση κατά την απόσυρση στην αρχή, τότε τα 50 SMA (κίτρινο) και 20 SMA (γκρι) πήραν τα πράγματα στα χέρια τους. Νωρίτερα σήμερα, είδαμε μια αναδρομή υψηλότερα, αλλά αυτό τελείωσε ακριβώς κάτω από το 20 SMA, όπως φαίνεται στο διάγραμμα H4 παραπάνω. Έτσι, αυτό το ζευγάρι παραμένει αρκετά bearish.

  Συμπερασματικά

  Το Coronavirus συνεχίζει να οδηγεί τις αγορές γύρω και η κατάσταση επιδεινώνεται, ειδικά στην Κίνα. Υπάρχουν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι μολυσμένοι και περισσότεροι από 900 θάνατοι, ενώ συνεχίζουμε να βλέπουμε νέες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη. Αυτό διατηρεί το συναίσθημα συγκρατημένο και οι έμποροι αρκετά φοβισμένοι.

   

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map