Σύντομη συνεδρία Forex Signals στις ΗΠΑ, 6 Σεπτεμβρίου – Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ έρχεται σε θετική κατάσταση, αλλά το δολάριο ΗΠΑ αυξάνεται ακόμη περισσότερο

Οι αγορές ήταν αρκετά ήσυχες σήμερα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου, αν και θα μπορούσατε να αισθανθείτε ότι τα ασφαλή καταφύγια εξακολουθούσαν να πιέζονται όπως ήταν για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Το συναίσθημα έχει βελτιωθεί αυτήν την εβδομάδα σε πιο απαλούς τόνους από την Κίνα και τις ΗΠΑ και ως αποτέλεσμα, ο χρυσός και το JPY μετατράπηκαν σε bearish, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως τα δολάρια εμπορευμάτων έχουν γίνει αρκετά ανοδικά. Ακούσαμε σήμερα κάποια σχόλια από τον Kudlow, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ξεκινήσουν εμπορικές διαπραγματεύσεις τον Οκτώβριο, οι οποίες βελτίωσαν το κλίμα ακόμη περισσότερο, στέλνοντας περιουσιακά στοιχεία κινδύνου σε μια άλλη ανοδική πορεία.

Όμως, τα κύρια γεγονότα σήμερα ήταν η κυκλοφορία των αμερικανικών και καναδικών αναφορών για την απασχόληση. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο Canda στο 5,7% αλλά οι νέες θέσεις εργασίας σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα από το αναμενόμενο, γεγονός που μετέτρεψε την άνοδο του CAD. Στις ΗΠΑ, το το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο επίσης στο 3,7%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε κατά 2 μονάδες. Αυτό είναι θετικό, δεδομένου ότι η ανεργία θα είχε χάσει 2 βαθμούς εάν το ποσοστό συμμετοχής παρέμενε αμετάβλητο. Τα κέρδη ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, αλλά, οι έμποροι επικεντρώθηκαν περισσότερο σε νέες θέσεις εργασίας που έχασαν τις προσδοκίες. δημοσίευσαν αύξηση 130 χιλ. τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τους εμπόρους δολαρίων ΗΠΑ και η μαλακή αύξηση των ιδιωτικών μισθοδοσιών ήταν αρκετή για να μετατρέψει το δολάριο ΗΠΑ ακόμη πιο bearish.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Γερμανική Βιομηχανική Παραγωγή – χθες είδαμε μια μεγάλη μείωση της παραγγελίας εργοστασίων στη Γερμανία για τον Αύγουστο, καθώς ο αριθμός ανήλθε στο -2,7%. Σήμερα, η βιομηχανική παραγωγή αναμενόταν να αυξηθεί κατά 0,4%, αλλά ήταν αρνητική και μειώθηκε κατά 0,6%. Αυτή είναι η τρίτη μείωση τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έτσι τα πράγματα γίνονται χειρότερα στη Γερμανία αντί να βελτιώνονται.
 • Ιταλικές λιανικές πωλήσεις – Η έκθεση λιανικών πωλήσεων που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ένα καλό άλμα 1,9% τον Ιούνιο, το οποίο ήταν εντυπωσιακό μετά από τρεις αρνητικούς μήνες. Η σημερινή έκθεση αναμενόταν να εμφανίσει αύξηση 0,4% στις πωλήσεις για τον Ιούλιο, αλλά αντίθετα ήταν αρνητική, παρουσιάζοντας μείωση 0,5% για αυτόν τον μήνα.
 • Τελικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης – Η αρχική ανάγνωση του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο ανήλθε στο 0,2% και αναμενόταν να παραμείνει αμετάβλητη στην τελική ανάγνωση σήμερα. Παραμένει αμετάβλητο στο 0,2% QoQ, αλλά το ΑΕΠ YoY αναθεωρήθηκε υψηλότερα από 1,1% σε 1,2%. Η τελική ανάγνωση της αλλαγής της απασχόλησης παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 0,2% για το 2ο τρίμηνο.
 • Ο Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρος για να πάρει μια συμφωνία – Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα πάει στις Βρυξέλλες για να πάρει μια συμφωνία. Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να φύγουμε και να φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου. Είναι πεπεισμένος να επιτύχει συμφωνία Brexit στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ τον Οκτώβριο. Ο Εργάτης πρέπει να έχει τα κότσια να κάνει εκλογές και δεν είναι πρόθυμος να σκεφτεί την παραίτηση.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

 • Αναφορά απασχόλησης στις ΗΠΑ– Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7% όπως αναμενόταν, ωστόσο, το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε σε 63,2% από 63,0% προηγουμένως, κάτι που είναι θετικό. Το ποσοστό ανεργίας θα είχε μειωθεί κατά 2 βαθμούς εάν το ποσοστό συμμετοχής δεν αυξηθεί. Όμως, οι μισθολογικές μισθοδοσίες του Αυγούστου ήταν χαμηλότερες από τις προσδοκίες στα 130 χιλ. Έναντι 160 χιλ. Που αναμενόταν.
 • Αναφορά κερδών ΗΠΑ – Τα κέρδη αναμενόταν να αυξηθούν κατά 0,3% τον Αύγουστο. Όμως τα κέρδη ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, αυξάνοντας κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα έναντι 0,3% που αναμενόταν. Τα μέσα ωριαία κέρδη YoY βελτιώθηκαν επίσης, αυξάνοντας κατά 3,2% σε ετήσια βάση, έναντι 3,0% αναμενόμενο. Τα προηγούμενα μέσα ωριαία κέρδη YoY αναθεωρήθηκαν υψηλότερα σε 3,3% από 3,2% προηγουμένως.
 • Αναφορά κερδών του Καναδά – Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,7% όπως αναμενόταν στον Καναδά. Η αλλαγή της απασχόλησης ήρθε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο, παρουσιάζοντας αύξηση 81,1 χιλ. Τον Αύγουστο, έναντι 18,9 χιλ. Αναμενόμενη. Αυτό το άλμα στις νέες θέσεις εργασίας έρχεται μετά από δύο αρνητικούς μήνες, κάτι που έπληξε την αγορά με έκπληξη. Ο ωριαίος μισθός ανήλθε στο 3,8% έναντι 4,5% που εκτιμάται. Ο προηγούμενος μήνας ήταν 4,5%.
 • Συναλλαγές στη θέα

Bearish USD / JPY

 • Η κύρια τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική στο γράφημα H1
 • Το κάτω προς τα πίσω είναι πλήρες
 • Το 50 SMA παρέχει υποστήριξη

Η πτώση σταμάτησε στο SMA 50

Η ισοτιμία USD / JPY ήταν αρκετά ανοδική εδώ και αρκετό καιρό σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Αλλά αυτή την εβδομάδα αυτό το ζεύγος έχει γίνει ανοδικό καθώς το συναίσθημα έχει βελτιωθεί. Το USD ήταν αδύναμο, αλλά το JPY είναι ακόμη πιο αδύναμο. Παρόλο που είδαμε μια αναδρομή χαμηλότερη νωρίτερα σήμερα μετά την έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ, αλλά αυτή η πτώση σταμάτησε ακριβώς στο 50 SMA (κίτρινο). Τώρα αυτό το ζεύγος έχει σχεδόν υπερπωληθεί και η τιμή αρχίζει να ανακάμπτει από το 50 SMA, οπότε είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό το ζεύγος. Πήγαμε πολύ για USD / JPY πριν από λίγο.

Συμπερασματικά

Έτσι, το δολάριο ΗΠΑ έχει αλλάξει και πάλι μετά την έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ που έγειρε σημαντικά από τη θετική πλευρά, ειδικά τα κέρδη. Όμως, το επίκεντρο ήταν οι μισθοδοσίες που ήταν λίγο πιο αδύναμες από το αναμενόμενο, ειδικά οι ιδιωτικές μισθοδοσίες, πράγμα που σημαίνει ότι το USD κλείνει τους αδύναμους σε μια πτωτική βάση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map