Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 6 Αυγούστου – Το συναίσθημα βελτιώνεται μετά από θετικά οικονομικά μεγέθη σήμερα

Το συναίσθημα έγινε αρκετά αρνητικό την περασμένη Πέμπτη αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter για επιπλέον δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές. Η Κίνα ισχυρίστηκε ότι τήρησε υποσχέσεις για την αγορά γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ, αλλά γνωρίζουμε ότι σημειώθηκε πτώση στις εμπορικές συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα, οπότε ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται ξανά. Το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές επιδεινώθηκε μετά από αυτά τα tweets, τα οποία έστειλαν χαμηλότερα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, ενώ τα ασφαλή καταφύγια αυξήθηκαν απολύτως τις τελευταίες ημέρες. Χρυσό 6ετίας υψηλά ενώ το USD / JPY υποχώρησε 400 pips χαμηλότερα.

Παρόλο που σήμερα το συναίσθημα φαίνεται να έχει βελτιωθεί κάπως καθώς τα δολάρια εμπορευμάτων συνεχίζουν την ανοδική πορεία που ξεκίνησαν χθες, ενώ τα ασφαλή καταφύγια υποχωρούν, με USD / JPY ανιχνεύοντας περισσότερα από 150 pips υψηλότερα σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου. Ο λόγος για αυτό ήταν τα οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν από την Ασία και τη Γερμανία νωρίς σήμερα. Το eέκθεση απασχόλησης από τη Νέα Ζηλανδία ήταν εντυπωσιακό με το ποσοστό ανεργίας να χάνει 3 βαθμούς, ενώ ο δείκτης κερδών αυξήθηκε κατά 0,8% το 2ο τρίμηνο. Οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν ένα καλό άλμα για τον Ιούνιο, αλλά τα κύρια στοιχεία ήρθαν από την Ιαπωνία με τα μέσα κέρδη και οι δαπάνες των νοικοκυριών βγήκαν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Αυτό βελτίωσε το συναίσθημα και οι αγορές προσπαθούν να αποφασίσουν τώρα εάν θα παραμείνουν σε θετική κατάσταση ή θα γίνουν ξανά αρνητικές.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Ευρωπαϊκές υπηρεσίες PMI – Ενώ η μεταποίηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση στην Ευρώπη, οι υπηρεσίες διατηρούνται καλύτερα. Η σημερινή έκθεση PMI για τις υπηρεσίες της Ευρωζώνης έδειξε ότι αυτός ο τομέας παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο περίπου. Στη Γερμανία και την Ισπανία όπου οι υπηρεσίες ήταν οι ισχυρότερες αποδυναμώθηκαν λίγο τον περασμένο μήνα, αλλά στη Γαλλία και την Ιταλία ο τομέας αυτός βελτιώθηκε, αφήνοντας τον αριθμό της Ευρωζώνης όπου ήταν τον περασμένο μήνα σε 53,2 μονάδες.
 • Το PBOC ορκίζεται ότι δεν χειρίζεται το Γιουάν – Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, η οποία είναι η κεντρική τράπεζα, δήλωσε σε ένα σχόλιο νωρίς το πρωί ότι αντιτίθεται στις κατηγορίες από τις ΗΠΑ ότι χειραγωγεί το νόμισμα. Η κατηγορία σχετίζεται με μονομερισμό και προστατευτισμό που βλάπτουν σοβαρά τους παγκόσμιους κανόνες. Η συναλλαγματική ισοτιμία του Γιουάν αποφασίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά και η Κίνα δεν θα συμμετάσχει σε ανταγωνιστική υποτίμηση. Δεν υπάρχει ζήτημα χειραγώγησης νομίσματος στην Κίνα και δεν θα χρησιμοποιήσουμε το γιουάν ως εργαλείο για την αντιμετώπιση εμπορικών διαφορών. Το δολάριο USD / CNY σημείωσε άνοδο πάνω από το σήμα 7 χθες. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της PBOC, Τσεν Γιούλου πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το νόμισμά της ως εργαλείο ανταγωνισμού. Ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα επιλύσουν το εμπόριο με ορθολογικό τρόπο.
 • Το Daly της FED είναι ενάντια στις επιθετικές περικοπές τιμών – Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, σχολίασε σήμερα το πρωί, λέγοντας ότι οι επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων δεν δικαιολογούνται χωρίς ενδείξεις ισχυρότερης οικονομικής ύφεσης. Η παγκόσμια ανάπτυξη ανέτρεψε τη μείωση των επιτοκίων της περασμένης εβδομάδας. Η εμπορική αβεβαιότητα έχει ενισχυθεί, κάτι που θα μπορούσε να καθησυχάσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις. Δεν βλέπει την οικονομία να πηγαίνει σε ύφεση, αλλά βλέπει συνεχείς αντιξοότητες από το εμπόριο, χαμηλότερα επιτόκια πολιτικής από άλλες κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν χαμηλότερα επιτόκια.
 • Μερικά θετικά σχόλια Brexit αποτελούν την ΕΕ – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε κάποια σχόλια για το Brexit σήμερα. Είπαν ότι η ΕΕ είναι ανοιχτή για συνομιλία εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να διευκρινίσει τη θέση του σχετικά με το Brexit. Η επιτροπή παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις σχετικά με το Brexit τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ΕΕ είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά αναφέρει ότι δεν είναι η προτιμώμενη επιλογή
 • Απαντήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ – Ο Michael Gove του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι παραμένουν έτοιμοι και πρόθυμοι να διαπραγματευτούν τη συμφωνία Brexit. Μπορούμε να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία, αλλά λυπάται για την άρνηση της ΕΕ να διαπραγματευτεί.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

 • Trump Tweeting στο εμπόριο – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε tweet για το εμπόριο και τους αμερικανούς αγρότες πριν από λίγο:

  «Όπως έμαθαν τα τελευταία δύο χρόνια, οι σπουδαίοι Αμερικανοί αγρότες μας γνωρίζουν ότι η Κίνα δεν θα είναι σε θέση να τους πληγώσει, καθώς ο πρόεδρος τους έχει σταθεί μαζί τους και έκανε αυτό που δεν θα έκανε κανένας άλλος πρόεδρος – Και θα το ξανακάνω στη συνέχεια εάν είναι απαραίτητο! “

  «Τεράστια χρηματικά ποσά από την Κίνα και άλλα μέρη του κόσμου χύνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους ασφάλειας, επενδύσεων και επιτοκίων! Είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση. Οι εταιρείες έρχονται επίσης στις ΗΠΑ σε μεγάλο αριθμό. Ένα όμορφο πράγμα για να παρακολουθήσετε! ” 

 • Το Bullard Talking της FED – Ο Bullard της Federal Reserve είπε στο AFP ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι «σε σωστή γειτονιά» και θα παρακολουθήσουμε τα δεδομένα. Πρόσθεσε ότι η FED δεν πρέπει να αντιδράσει στον «εμπορικό πόλεμο». Μερικά θετικά σχόλια αποτελούν το πιο dovish μέλος της FED.
 • Άνοιγμα θέσεων εργασίας – Τα ανοίγματα θέσεων εργασίας JOLTS έγιναν τους 7.30M-7.40M τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν στα 7,45 εκατομμύρια, αλλά αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα στα 7,37 εκατομμύρια. Τον περασμένο μήνα έφτασαν τα 7,32 εκατομμύρια, χάνοντας τις προσδοκίες των 7,50 εκατομμυρίων. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στις 7.34M.

Συναλλαγές στη θέα

Αισιόδοξος AUD / USD Πάλι

 • Η τάση είναι ακόμα αρκετά bearish
 • Η επαναφορά είναι πλήρης
 • 20 Η SMA παρέχει αντίσταση ξανά
 • Οι βασικές αρχές είναι bearish για τον Aussie

 

Το 20 SMA αντιστρέφει ξανά αυτό το ζεύγος

Το AUD / USD έγινε πτωτικό πριν από δύο εβδομάδες καθώς οι αγοραστές του USD επέστρεψαν και η τάση ήταν αρκετά ισχυρή από τότε. η τάση αυξήθηκε περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα και χθες έκανε νέα χαμηλά. Ωστόσο, στις τελευταίες συνεδρίες η πτώση έχει σταματήσει και έχουμε δει μια αναδρομή υψηλότερη, καθώς το USD αποδυναμώνεται στον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο. Όμως, η ανίχνευση είναι πλήρης τώρα με στοχαστική σχεδόν υπεραγορά και το 20 SMA (γκρι) παρέχει αντίσταση ξανά. Το προηγούμενο κηροπήγιο H4 έκλεισε ως doji το οποίο είναι σήμα αναστροφής. Είμαστε ήδη σύντομοι σε αυτό το ζευγάρι από νωρίτερα, αλλά εάν χάσατε αυτό το εμπόριο, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μείνετε σύντομα.

Συμπερασματικά

Οι παραγγελίες των εργοστασίων σημείωσαν άλμα στη Γερμανία τον Ιούνιο και αυτό είναι θετικό σημάδι για τον μεταποιητικό τομέα στη Γερμανία και την ευρωζώνη, καθώς αυτός ο τομέας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Ίσως αυτό θα είναι το σημείο αντιστροφής, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το πούμε, καθώς είναι ένας καλός μήνας. Πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσουν τα δεδομένα παραγωγής αυτόν τον μήνα από την Ευρώπη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map