Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 2 Ιανουαρίου – Η βιομηχανία παραμένει σε βαθιά ύφεση στην Ευρώπη, παρά τη μικρή βελτίωση τον Δεκέμβριο

Οι αγορές ήταν αρκετά αβέβαιες τι να κάνουν μετά τις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου και τη συμφωνία για την εμπορική συμφωνία Φάσης 1 μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία θα είναι επίσημη σύντομα. Μετά την αρχική αισιοδοξία, οι έμποροι επέστρεψαν με τα πόδια τους στο έδαφος, συνειδητοποιώντας ότι και τα δύο γεγονότα δεν θα άλλαζαν πολύ, εξ ου και η αθόρυβη δράση για μερικές εβδομάδες, οδηγώντας στην τελευταία εβδομάδα του 2019. Οι ταμειακές ροές επηρέασαν τις αγορές την τελευταία εβδομάδα και οι αγορές στράφηκαν έναντι του δολαρίου, με τα χρήματα να ρέουν ιδιαίτερα προς ασφαλή καταφύγια, όπως ΧΡΥΣΟΣ. Σήμερα, φαίνεται ότι οι αγορές διαπραγματεύονται για άλλη μια φορά το συναίσθημα, το οποίο φαίνεται θετικό, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου ανεβαίνουν υψηλότερα ενώ τα ασφαλή καταφύγια υποχωρούν.

Είχαμε τις τελικές εκθέσεις κατασκευής από την Ευρώπη σήμερα. ο στοιχεία για τον Δεκέμβριο παρουσίασε ελαφρά βελτίωση, ωστόσο η κατασκευή παρέμεινε βαθιά σε συστολή. Ορισμένα μέλη της ΕΚΤ έχουν δείξει μια οικονομική ανάκαμψη, μετά από κάποιους πράσινους βλαστούς που έχουμε δει πρόσφατα στα δεδομένα, αλλά η βελτίωση ήταν αρκετά αναιμική και οι σημερινές αναφορές παραγωγής δείχνουν ακριβώς αυτό. Θα είναι μια ανηφορική μάχη που προσπαθεί να ανατρέψει την οικονομία, ειδικά αν οι τιμές των ΗΠΑ για τους ευρωπαίους κατασκευαστές ξεκινούν φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

  • Η σύνδεση του Χρηματιστηρίου Σαγκάης-Λονδίνου έχει διακοπεί – Το Reuters ανέφερε ότι η Κίνα ανέστειλε προσωρινά το καθεστώς Shanghai-London Stock Connect. Η έκθεση αναφέρει πέντε πηγές εξοικειωμένες με το θέμα λέγοντας ότι η Κίνα έχει μπλοκάρει προσωρινά τις διασυνοριακές λίστες μεταξύ των χρηματιστηρίων της Σαγκάης και του Λονδίνου λόγω των πολιτικών εντάσεων με τη Βρετανία για το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της αναστολής των μετοχών. Δεν σχολίασαν ούτε ερωτήσεις σχετικά με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας Φάσης 1.

  • PMI Τελικής Παραγωγής Ευρωζώνης – Η σημερινή τελική τιμή ανάγνωσης από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωζώνη ήταν λίγο υψηλότερη, σε σύγκριση με την πρώτη ανάγνωση, αυξάνοντας 50,4, 43,7 και 47,5 βαθμούς αντίστοιχα Στην Ιταλία και την Ισπανία, η παραγωγική δραστηριότητα μειώθηκε περαιτέρω, με τον δείκτη PMI να μειώνεται σε 47,4 μονάδες από 47,5 το Νοέμβριο και σε 46,2 Ισπανία από 47,6 μονάδες.

  • PMI μεταποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο – Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μεταποίηση σημείωσε υψηλότερα επίπεδα στις 47,5 μονάδες, αλλά αυτή είναι ακόμα ύφεση. «Ο μεταποιητικός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου πήρε τη στροφή προς το χειρότερο στα τέλη του 2019. Η παραγωγή μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε επτάμισι χρόνια καθώς οι εισροές νέων παραγγελιών μειώθηκαν και τα αποθέματα ασφαλείας Brexit μειώθηκαν. Καθώς η ζήτηση ήταν αδύναμη και η εμπιστοσύνη παρέμεινε συγκρατημένη, η αγορά εισροών μειώθηκε απότομα και οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν για τον ένατο διαδοχικό μήνα.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

  • Αρχικές αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ – Οι εβδομαδιαίες αρχικές αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν στα 222 χιλ., Έναντι 220 χιλ. Αναμενόμενες. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν 222K, αλλά αναθεωρήθηκε υψηλότερα στα 224K. Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις ήταν επίσης υψηλότερες στα 1728K έναντι 1680K αναμενόμενες.
  • Περικοπές εργασίας Challenger των ΗΠΑ – Οι περικοπές θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο ανήλθαν στο -25,2%, από 16,0% το Νοέμβριο. Οι απολύσεις μειώθηκαν στα 32,84k, από 44,57k το Νοέμβριο. Αυτό είναι ένα άλλο θετικό νέο για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
  • Εμπιστοσύνη καταναλωτών CB ΗΠΑ – Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB των ΗΠΑ μόλις κυκλοφόρησε. Η εμπιστοσύνη αναμενόταν να ανέβει στα 128,0 σημεία μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ. σημείωσε βελτίωση στους 126,5 βαθμούς, από 125,5 στο παρελθόν, αλλά παρέλειψε τις προσδοκίες. Η παρούσα κατάσταση βελτιώθηκε επίσης σε 170,0 μονάδες, από 166,9 μονάδες τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι προσδοκίες μειώθηκαν ελαφρά, σε 97,4 μονάδες από 97,9 τον περασμένο μήνα.

Συναλλαγές στη θέα

Αισιόδοξος AUD / USD Πάλι

  • Η τάση έχει ben bullish για περισσότερο από 2 μήνες
  • Το ανοδικό έχει κερδίσει περαιτέρω δυναμική
  • Το 100 SMA παρέχει υποστήριξη
  • Η απόσυρση προς τα κάτω φαίνεται πλήρης
Το 100 SMA διατηρεί το γράφημα H1

Το AUD / USD ήταν ανοδικό από τις αρχές αυτού του μήνα, καθώς το USD μετατράπηκε σε bearish, σε πιο μαλακή έκθεση κατασκευής ISM των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι αυτός ο τομέας έπεσε βαθύτερα σε συρρίκνωση κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Η ανοδική δυναμική εξασθενίστηκε και την τρίτη εβδομάδα αυτό το ζεύγος υποχώρησε χαμηλότερα. Όμως, το συναίσθημα βελτιώθηκε περαιτέρω αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν στη συμφωνία Φάσης 1, βοηθώντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως τα χρηματιστήρια και τα δολάρια εμπορευμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε χαμηλότερα πριν από το νέο έτος και ως αποτέλεσμα, το AUD / USD μετατράπηκε ακόμη πιο ανοδικό για περίπου μια εβδομάδα. Σήμερα όμως, βλέπουμε μια πτώση σε αυτό το ζεύγος, καθώς το USD βρίσκει επιτέλους κάποιες προσφορές. Όμως, το 100 SMA (πράσινο) κράτησε την πτώση στο γράφημα H1 και αυτό το ζευγάρι αναπήδησε από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο νωρίτερα. Η τιμή δεν τρέχει ακριβώς μετά την αναπήδηση, η οποία μας έδωσε λίγο χρόνο για να ανοίξουμε ένα σήμα αγοράς τώρα, ελπίζοντας ότι η ανοδική τάση θα επαναληφθεί σύντομα.

Συμπερασματικά

Μετά την διαπραγμάτευση του δολαρίου ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι έμποροι προσαρμόζουν τις θέσεις τους για το νέο έτος και οι πολυεθνικές εταιρείες μετακίνησαν μετρητά όπου το χρειάζονται, οι αγορές έχουν επιστρέψει στο εμπόριο του συναισθήματος. Η έκθεση ότι η Κίνα ανέστειλε προσωρινά το σύστημα Shanghai-London Stock Connect έχει επηρεάσει λίγο το συναίσθημα, εξ ου και η μείωση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me