Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 2 Αυγούστου – Τα Safe Havens είναι οι δικαιούχοι των νέων τιμολογίων στην Κίνα

Χθες το USD ήταν σε ανοδική πορεία που ξεκίνησε την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τη συνάντηση της FED, η οποία δεν ήταν τόσο τρομερή όσο περίμεναν οι αγορές. ο Η FED μείωσε τα επιτόκια κατά 25 bps, αλλά οι αγορές ήλπιζαν είτε για μείωση ποσοστών 50 bps ή ακόμα καλύτερα, η FED αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω μειώσεις των τιμών. Ως αποτέλεσμα, το USD μετατράπηκε σε αρκετά ανοδική πορεία μετά τη συνάντηση, ανεβαίνοντας σχεδόν 100 pips υψηλότερα, αλλά το USD άρχισε να αντιστρέφεται μετά τις εκθέσεις κατασκευής των ΗΠΑ το απόγευμα. Το τελικό PMI κατασκευής ήρθε λίγο καλύτερα από το αναμενόμενο και απομακρύνθηκε από τη στασιμότητα, αλλά η κατασκευή ISM μαλακώθηκε περαιτέρω και κατευθύνεται προς συρρίκνωση τώρα.

Αυτό άρχισε να αντιστρέφει το USD χαμηλότερο το απόγευμα, αλλά η μεγάλη κίνηση ήρθε αργότερα το απόγευμα αφού ο Donald Trump ανακοίνωσε αύξηση των τιμολογίων στην Κίνα κατά 10% στα υπόλοιπα 300 δισεκατομμύρια δολάρια αγαθών εισαχθεί από τις ΗΠΑ. Αυτό προκάλεσε έκπληξη όταν οι αγορές περιμένουν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο γιγαντιαίων χωρών. Η αποτυχία να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας μεταξύ των δύο εμπορικών ομάδων στην Κίνα ήταν ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να έχουν καταρρεύσει, αλλά οι αγορές δεν περίμεναν νέα τιμολόγια, οπότε προκάλεσε έκπληξη που έστειλε το USD χαμηλότερο αρχικά, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε μια προσπάθεια για ασφαλή καταφύγια. USD / JPY και EUR / CHF έχουν γίνει πολύ bearish τώρα, ενώ ΧΡΥΣΟΣ αυξήθηκε περίπου 60 $ χθες.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

  • Ιταλικές λιανικές πωλήσεις και βιομηχανική παραγωγή – Οι λιανικές πωλήσεις έγιναν αρνητικές στις τρεις τελευταίες αναγνώσεις στην Ιταλία, μειώθηκαν συνολικά κατά 1,0% από το Μάρτιο έως τον Μάιο. Όμως, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αξιοπρεπή άνοδο 1,9% τον Ιούνιο και μετά από τρεις αρνητικούς μήνες προηγουμένως, φαίνεται ακόμα καλύτερο. Η βιομηχανική παραγωγή ήταν επίσης πολύ αδύναμη πρόσφατα, μειώθηκε κατά 1,8% το Μάρτιο και τον Ιούνιο. Παρατηρήσαμε αύξηση της παραγωγής τον Μάιο, αλλά αναμένεται μείωση 0,4% σήμερα για τον Ιούνιο. Η παραγωγή μειώθηκε πράγματι, αλλά κατά 0,2%.
  • Λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης – Τα οικονομικά δεδομένα από την Ευρωζώνη εξασθενούν τους τελευταίους μήνες, ιδίως στον τομέα της μεταποίησης. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει επίσης επιδεινωθεί καθώς οι ευρύτερες οικονομικές προβολές φαίνονται ζοφερές στην Ευρώπη. Αν και, σήμερα βλέπουμε μερικά πραγματικά θετικά στοιχεία από τις αναφορές λιανικών πωλήσεων. Δημοσιεύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ένα αξιοπρεπές άλμα 1,1% τον Ιούνιο μετά την πτώση που είδαμε τον Μάιο. Το άλμα στις λιανικές πωλήσεις είναι ένα καλό σημάδι για τις επόμενες εβδομάδες.
  • Η Κίνα ανταποκρίνεται στα τιμολόγια των ΗΠΑ – Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είπε σήμερα το πρωί ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ΗΠΑ τώρα. Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας είπε επίσης ότι η Κίνα θα λάβει αντίμετρα εάν τεθούν σε ισχύ τα αμερικανικά τιμολόγια. Είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την τελευταία ανακοίνωση τιμολογίων των ΗΠΑ και αντιτίθενται σθεναρά σε αυτήν. Ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να διορθώσουν τα λάθη τους το συντομότερο δυνατό. Η κλιμάκωση των ΗΠΑ στο εμπόριο δεν συνάδει με τα παγκόσμια συμφέροντα και ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να επιλύσουν τη διαφωνία τους με βάση την ισότητα
  • PMI κατασκευής Ηνωμένου Βασιλείου – Διαφορετικοί τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν πρόσφατα, με τις κατασκευές να πραγματοποιούνται τον Φεβρουάριο. Τον Ιούνιο, η πτώση εμβαθύνθηκε περαιτέρω στην κατασκευαστική δραστηριότητα, με τον δείκτη PMI να πέφτει στα 43,1 μονάδες. Αυτός ο τομέας αναμενόταν να βελτιωθεί λίγο τον Ιούλιο και ο δείκτης PMI αναμενόταν στις 46 μονάδες, αλλά έχασε, φτάνοντας στις 45,3 μονάδες, πράγμα που εξακολουθεί να σημαίνει βαθιά συστολή.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

  • Ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ και κέρδη – Το ποσοστό ανεργίας αναμενόταν χαμηλότερο στο 3,6% στις ΗΠΑ, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%. Οι μισθολογικές μισθοδοσίες του Ιούλιο στις ΗΠΑ πλησίασαν τις προσδοκίες στα 164 χιλ. Έναντι 165 χιλ. Το ποσοστό συμμετοχής σημείωσε αύξηση στο 63,0% από 62,9% πριν, κάτι που φαίνεται να είναι ο λόγος που το ποσοστό ανεργίας δεν μειώθηκε αυτή τη φορά. Όμως, τα μέσα ωριαία κέρδη MoM σημείωσαν υψηλότερη αύξηση κατά 0,3% έναντι + 0,2% αναμενόμενο. Τα μέσα ωριαία κέρδη YoY σημείωσαν επίσης υψηλότερα επίπεδα στο 3,2% από 3,1%. Η υποαπασχόληση μειώθηκε χαμηλότερα στο 7,0% από 7,2% προηγουμένως, κάτι που είναι άλλο καλό σημάδι.
  • Παραγγελίες εργοστασίων ΗΠΑ – Οι παραγγελίες εργοστασίων ήταν αρκετά ασταθείς τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ. Παρατηρήσαμε μείωση 0,5% τον Φεβρουάριο, ακολουθούμενη από άνοδο 1,9% τον Μάρτιο. Αλλά τον Απρίλιο και τον Μάιο οι παραγγελίες μειώθηκαν συνολικά κατά 1,0%. Η σημερινή έκθεση αναμένεται να δείξει μια άλλη αντιστροφή και μια αύξηση στις παραγγελίες από το εργοστάσιο κατά 0,6%.
  • Αναθεωρημένο συναίσθημα καταναλωτών UoM των ΗΠΑ – Το καταναλωτικό κλίμα εξασθένησε σημαντικά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς αυτός ο δείκτης μειώθηκε σε 93 μονάδες, αλλά βελτιώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο. Παρόλο που, τον Ιούνιο, το συναίσθημα απογοητεύτηκε με 97,9 πόντους. Το συναίσθημα βελτιώθηκε λίγο τον περασμένο μήνα, φτάνοντας στους 98,4 πόντους και αναμένεται να αναθεωρηθεί ένα κρότωνα υψηλότερο σήμερα σε 98,5 πόντους.

Συναλλαγές στη θέα

Αισιόδοξος GBP / USD

  • Η τάση είναι bearish
  • Το 50 MSA παρέχει αντίσταση
  • Η επαναφορά είναι πλήρης

Ο στοχαστικός δείκτης έχει υπερπωληθεί στο γράφημα H4

Το GBP / USD έχει γίνει μαζικά πτωτικό καθώς τώρα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν φέρνει τίποτα νέο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Brexit με την ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, η GBP κατέρρευσε και χθες αυτό το ζεύγος κατευθυνόταν στο 1,20. Όμως, τα ασθενέστερα δεδομένα παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς και η έκπληξη ανακοίνωση σχετικά με τους δασμούς έστειλαν το USD χαμηλότερο και το GBP / USD υποχώρησε υψηλότερα. Σήμερα βλέπουμε μια άλλη αδύναμη αναδρομή που μοιάζει περισσότερο με ενοποίηση και το 50 SMA (κίτρινο) παρέχει αντίσταση στην κορυφή, οπότε αυτό φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία να μείνουμε κοντά σε αυτό το ζευγάρι.

Συμπερασματικά

Η έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ είναι έξω. Το ποσοστό ανεργίας έχασε τις προσδοκίες και παρέμεινε στο 3,7%, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ καλό μέρος, αλλά οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής. Τα κέρδη έφτασαν καλύτερα από το αναμενόμενο, κάτι που είναι θετικό σημάδι για την οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο ΗΠΑ που ανεβαίνει τώρα υψηλότερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me