Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 11 Νοεμβρίου – Τα οικονομικά δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου απογοητεύονται, αλλά οι συγκεντρώσεις GBP στα σχόλια του Farage

Η δράση των τιμών στις χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα ήταν αρκετά ήσυχη και περίμενα να γίνει ακόμη πιο ήσυχη και τελικά να εξαφανιστεί καθώς κατευθυνόμαστε προς το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου, καθώς οι αγορές της Βόρειας Αμερικής είναι κλειστές για την Ημέρα Μνήμης. Ωστόσο, έχουμε δει κάποια αξιοπρεπή δράση σε ζεύγη GBP κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου. GBP / USD σημείωσε άνοδο περίπου 120 pips νωρίτερα. Όμως, αυτό δεν προήλθε από την έκθεση του ΑΕΠ, η οποία έδειξε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να εξασθενεί, καθώς όλα τα στοιχεία έχασαν τις προσδοκίες και πολλά από αυτά ήταν αρνητικά.

Το ΑΕγχΠ του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αλλά στο τρίτο τρίμηνο στο σύνολό του, το ΑΕΠ του ΗΒ επεκτάθηκε κατά 0,3%, πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απέφυγε στενά μια τεχνική ύφεση, μετά τη συστολή 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο. Όμως, η οικονομία συνεχίζει να εξασθενεί, όπως έδειξαν οι δύο τελευταίες μηνιαίες αναφορές ΑΕΠ. Εκτός αυτού, η μεταποίηση, η βιομηχανική παραγωγή και οι κατασκευές συρρικνώθηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν σταθερά το δεύτερο τρίμηνο.

Έτσι, το GBP δεν κινήθηκε πολύ σε αυτά τα στοιχεία, αλλά τα σχόλια του Nigel Farage για τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο έστειλαν το GBP να αυξάνεται υψηλότερα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ακούσαμε τον αρχηγό του Κόμματος Brexit να λέει ότι το κόμμα του Brexit θα αγωνιζόταν σε όλα τα μέτωπα στις εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διεξαχθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Αλλά σήμερα, είπε ότι δεν θα αμφισβητήσει τις έδρες του Συντηρητικού Κόμματος και αντ ‘αυτού, θα επικεντρωθεί στη λήψη θέσεων μακριά από την Εργασία. Αυτό συμβαίνει υπέρ των Tories και μειώνει το περιθώριο ενός κρεμασμένου κοινοβουλίου μετά τις εκλογές. Παρόλο που η κατάσταση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, το GBP έφυγε με αυτά τα σχόλια.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

  • Γαλλική βιομηχανική παραγωγή – Η βιομηχανική παραγωγή ήταν ασταθής στη Γαλλία, σημειώνοντας μεγάλες μειώσεις σε δύο από τους τελευταίους τρεις μήνες. Η έκθεση του προηγούμενου μήνα έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,9% τον Αύγουστο, ενώ τον μήνα αυτό η παραγωγή αναμενόταν να αυξηθεί κατά 0,4% για τον Σεπτέμβριο. Όμως, έχασε τις προσδοκίες που έρχονται στο 0,3%. Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες εισήλθαν στο 0,3% όπως αναμενόταν για τον ίδιο μήνα, αλλά ο Αύγουστος αναθεωρήθηκε χαμηλότερα σε 0,2% από 0,3%. Το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε επίσης σήμερα.
  • Ο Πομπέο μιλάει στο Βερολίνο – Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο μιλά στο Βερολίνο, λέγοντας στο γερμανικό ακροατήριο ότι ο δικός σας αρχηγός πληροφοριών είπε ότι η Huawei δεν μπορεί να εμπιστευτεί. Αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο Pompeo είπε ότι δεν θέλουμε το ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης να εξαρτάται από τις ιδιοτροπίες του Πούτιν. Ζητούμε βοήθεια από όλα τα έθνη για να επαναφέρουμε την Τεχεράνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναπτυχθεί και να αλλάξει, αλλιώς διατρέχει τον κίνδυνο να καταστεί άνευ αντικειμένου. Θέλουμε περισσότερο εμπόριο με την Ευρώπη. Παράλογο να θεωρούμε τη Ρωσία ως αξιόλογο εταίρο στη Μέση Ανατολή. Αμερικανοί αξιωματικοί είναι ακόμα στη χώρα στη Συρία, δεν αποχωρήσαμε. Η Κίνα σήμερα καταστέλλει τους ανθρώπους με τακτική.
  • Η RBNZ θα μειώσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντηση? – Η Reserve Bank of New Zealand μείωσε τα επιτόκια δύο φορές στις τελευταίες συναντήσεις, μειώνοντας τα κατά 75 μονάδες βάσης. Έχουν σταματήσει να μειώνουν τα επιτόκια, αλλά οι πιθανότητες κλίνουν προς μια άλλη μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνάντηση. RBNZ
  • Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας μιλά για το Brexit – Ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon έκανε σχόλια νωρίτερα σήμερα. Είπε ότι εάν υπάρχει ένα κρεμασμένο κοινοβούλιο τότε το κόμμα της θα επιδιώξει να σχηματίσει μια προοδευτική συμμαχία για να κλειδώσει τους συντηρητικούς από την κυβέρνηση. Εάν το SNP κερδίσει τις εκλογές στη Σκωτία, το ερώτημα προς το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα ήταν: Η SNP θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συμμαχίες στο Κοινοβούλιο για να σταματήσει το Brexit. Θα οδηγούσε σε μια σκληρή συμφωνία για να δώσει υποστήριξη σε ένα κόμμα για να σχηματίσει Κυβέρνηση.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

  • Έκθεση Καναδικής Κατοικίας – Οι άδειες οικοδόμησης μειώθηκαν στον Καναδά κατά περισσότερο από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο -6,5% τον Σεπτέμβριο έναντι -2,0% που εκτιμάται. Ο προηγούμενος μήνας αναθεωρήθηκε επίσης χαμηλότερα σε 5,6% από 6,1%. Οι άδειες διαμονής ήταν επίσης αρνητικές στο -10,7% τον Σεπτέμβριο, με άδειες μίας οικογένειας στο -8,7% και πολλαπλές άδειες στο -12,1%.
  • Έκθεση για την απασχόληση του Καναδά – Η έκθεση για την απασχόληση από την Canda κυκλοφόρησε και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,5% όπως αναμενόταν. Όμως, η καθαρή αλλαγή στην απασχόληση ανήλθε στα -1,8 χιλ. Έναντι 15 χιλ. Εκτιμώμενη. Ο προηγούμενος μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στα 53,7k. Η πλήρης απασχόληση ήρθε στα -16,1k έναντι + 2,5k αναμένεται. Αυτό είναι ένα αρνητικό σημάδι, αλλά έρχεται μετά από έναν δυνατό μήνα όταν η απασχόληση πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε κατά περίπου 70 χιλ. Το ποσοστό συμμετοχής παρέμεινε αμετάβλητο στο 65,7% έναντι του εκτιμώμενου 65,7%.
  • Η Μποστιτική Ομιλία της FED – Ο πρόεδρος της FED της Ατλάντα Μπόστιτς μίλησε στην τηλεόραση Bloomberg πριν από λίγο, λέγοντας ότι πιστεύει ότι η FED είναι ελαφρώς φιλική. Δεν έχουμε τόσο μεγάλο χώρο σε ύφεση και οι κίνδυνοι για την οικονομία εξακολουθούν να υπάρχουν, πολλά δεν έχουν επιλυθεί. Η πλήρωση θέσεων εργασίας σε επίπεδο εισόδου είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Βλέπουμε ανταγωνισμό και αυτό εμφανίζεται στους μισθούς και στα κέρδη των ατόμων που αλλάζουν εργασία. Πιθανότατα θα είχα διαφωνήσει ενάντια στη μείωση των επιτοκίων του Οκτωβρίου.

Συναλλαγές στη θέα

Bearish GBP / USD

  • Η τάση ήταν ανοδική αυτή την εβδομάδα
  • Το USD έχει γίνει ανοδικό
  • Οι MA πιέζουν την τιμή χαμηλότερη

Το 200 SMA παρέχεται σταθερή αντίσταση για GBP / USD σήμερα

Οι GBP / USD ήταν αρκετά ανοδικές τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι προοπτικές ενός σεναρίου Brexit χωρίς συμφωνία έχουν μειωθεί σημαντικά. Όμως, η τάση έχει αλλάξει αυτή την εβδομάδα καθώς η προσοχή στράφηκε στο δολάριο ΗΠΑ. Οι κινούμενοι μέσοι όροι παρέχουν αντίσταση για αυτό το ζεύγος σε πτώσεις υψηλότερες, ωθώντας την τάση χαμηλότερα. Σήμερα, βλέπουμε μια μικρή αναδρομή υψηλότερη, η οποία μοιάζει περισσότερο με ενοποίηση. Αλλά το 200 MA (μωβ) έχει μετατραπεί σε αντίσταση, γεγονός που εμποδίζει αυτό το ζευγάρι να ανέβει ψηλότερα. Πιστεύω λοιπόν ότι η ενοποίηση ενδέχεται να τελειώσει σύντομα.

Συμπερασματικά

Το USD ήταν ανοδικό όλη την εβδομάδα και σημειώνει νέα υψηλά σήμερα, οπότε φαίνεται ότι ο Buck θα τελειώσει την εβδομάδα με τα σωστά βήματα. Παρόλο που, τις τελευταίες ώρες, ασφαλή καταφύγια έχουν προσελκύσει ορισμένες προσφορές επίσης. Φαίνεται λοιπόν ότι η αγορά ετοιμάζεται πριν από το Σαββατοκύριακο, καθώς οι έμποροι τοποθετούνται μόνο για να είναι προσεκτικοί, καθώς οτιδήποτε μπορεί να συμβεί το Σαββατοκύριακο – ένας πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me