Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 10 Σεπτεμβρίου – Μια άλλη μεγάλη έκθεση κερδών και απασχόλησης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν πολύ ήσυχες για άλλη μια φορά. Το συναίσθημα κινδύνου παραμένει θετικό και τα σχόλια από την Κίνα βοηθούν στη διατήρηση αυτού του συναισθήματος. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι δήλωσε σήμερα το πρωί ότι «οι εμπορικές συνομιλίες θα σημειώσουν πρόοδο» και επίσης αφαίρεσαν τις ποσοστώσεις επενδύσεων Ένα ενδιαφέρον κομμάτι σήμερα ήταν μια έκθεση από το Reuters που έδειξε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πλέον πιο ανοιχτή για να συζητήσει επιπλέον νομισματική χαλάρωση την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα διατηρήσει το JPY bearish για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το μεγαλύτερο γεγονός σήμερα όμως ήταν η έκθεση απασχόλησης και αποδοχών από το Ηνωμένο Βασίλειο. ο το ποσοστό ανεργίας σημείωσε χαμηλότερο στο 3,8% ενώ τα κέρδη ανέβηκαν και πάλι στο 4,0% 3Μ / Υ. Η απασχόληση και τα κέρδη ειδικότερα συνεχίζουν να εκπλήσσουν τις αγορές για τα καλά καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται, σε μια εποχή που η υπόλοιπη οικονομία κινείται προς μια ύφεση. Παρόλο που, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποφύγει την ύφεση τώρα μετά από κάποια θετικά στοιχεία που έχουμε δει αυτήν την εβδομάδα, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Γαλλική και Ιταλική Βιομηχανική Παραγωγή – Η έκθεση του περασμένου μήνα έδειξε μεγάλη μείωση στη βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία κατά 2,3% για τον Ιούνιο. Αν και, η παραγωγή αναμενόταν να γίνει θετική τον Ιούλιο και να αυξηθεί κατά 0,5%, αλλά έχασε τις προσδοκίες και αυξήθηκε μόνο κατά 0,3%. Στην Ιταλία, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε επίσης τον Ιούνιο κατά 0,2%, όπως έδειξε η έκθεση του περασμένου μήνα, η οποία αναθεωρήθηκε χαμηλότερα σήμερα στο -0,3%. Η σημερινή έκθεση αναμενόταν να παρουσιάσει άλλη μείωση 0,1% για τον Ιούνιο, αλλά η μείωση ήταν μεγαλύτερη κατά 0,7%. Η μεταποίηση εξακολουθεί να υποφέρει στην Ευρώπη.
 • Έκθεση απασχόλησης στο ΗΒ – Το ποσοστό ανεργίας της ΔΟΕ αναμενόταν να παραμείνει αμετάβλητο, αλλά σημείωσε πτώση στο 3,8% από 3,9% αναμενόμενο και προηγουμένως. Η αλλαγή αξιώσεων ανεργίας τον Αύγουστο ήρθε στα 28,2k. Ο προηγούμενος αριθμός ήταν 28.0k, το οποίο αναθεωρήθηκε στα 19,8k. Η αλλαγή της απασχόλησης ήρθε στα 31 χιλ. Έναντι των 55 χιλ. Αναμενόμενη, από 115 χιλ. Προηγουμένως. Η απασχόληση παραμένει αρκετά ισχυρή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Αναφορά κερδών στο ΗΒ – Ο μέσος δείκτης κερδών αναμενόταν να παραμείνει αμετάβλητος σήμερα στο 3,7%. Όμως ο δείκτης μέσων κερδών κάνει ακόμη ένα άλμα στο 4% για τον Ιούλιο. Ο αριθμός Ιουνίου αναθεωρήθηκε επίσης υψηλότερος από 3,7% σε 3,8%. Τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν επίσης στο 3,8% έναντι 3,7% 3m / y που αναμενόταν, αλλά σημείωσαν πτώση από 3,9% προηγουμένως. Τα κέρδη YoY ανήλθαν στο + 4,2% που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο του 2010. Σε πραγματικούς όρους, τα μέσα εβδομαδιαία κέρδη είναι + 2,1% 3m / y, η οποία είναι η ισχυρότερη ανάγνωση από τον Σεπτέμβριο του 2015.
 • Δεν υπάρχουν ακόμη εναλλακτικές λύσεις στα ιρλανδικά σύνορα – Η υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Έλεν Μακέντι, σχολίασε σήμερα το πρωί λέγοντας ότι δεν έχουν δει ακόμη πραγματικά στοιχεία για εναλλακτικές λύσεις. Η κατάσταση στο Brexit αλλάζει κάθε μέρα, αλλά δεν είχαν καμία πρόταση από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα backstop μόνο για τη Βόρεια Ιρλανδία. Έτσι, δεν υπάρχει ελπίδα για μια συμφωνία τότε.
 • Χωρίς δημοσιονομικό ερέθισμα για τον Scholz – Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι κάνουν ό, τι χρειάζεται χωρίς νέο χρέος. Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι επεκτατικός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εμπορικών διαφορών. Η Γερμανία δεν βρίσκεται σε κρίση, έχει σταθερή δημοσιονομική θέση. Θα αντιδράσουμε σε περίπτωση κρίσης.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

 • Ο Carney δεν ακούγεται πολύ ανησυχημένος – Ο πρόεδρος της Bank of England Mark Carney σχολίασε πριν από λίγο ότι το BOE δεν βλέπει μεγάλες ανισορροπίες στην οικονομία που θα προκαλούσαν κανονικά επιβράδυνση. Η BOE διαθέτει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης. Οι οικονομίες έχουν το δημοσιονομικό χώρο για την αντιμετώπιση της ύφεσης, αλλά δεν είναι απεριόριστες. Πλησιάζουμε σε μια παγκόσμια παγίδα ρευστότητας.
 • Καναδικές εκκινήσεις κατοικιών και άδειες οικοδομής – Οι εκκινήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 222 χιλ. Τον Ιούλιο στον Καναδά, όπως έδειξε η έκθεση του περασμένου μήνα. Ο αριθμός για τον Αύγουστο αναμένεται να κρυώσει στα 213k, αλλά αυξήθηκε περαιτέρω στα 227k. Οι άδειες οικοδόμησης δημοσίευσαν δύο πολύ κακούς μήνες στις δύο τελευταίες αναγνώσεις, δείχνοντας πτώση 13,0% το Μάιο και πτώση 3,7% τον Ιούνιο. Ο Ιούνιος αναθεωρήθηκε υψηλότερα στο -3,1% σήμερα. Οι άδειες οικοδομής αναμενόταν να γίνουν θετικές τον Ιούλιο και να αυξηθούν κατά 2,1%, αλλά είδαμε σήμερα αύξηση 3,0%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
 • Το Barkindo Sound Optimistic για το λάδι του ΟΠΕΚ – Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ μόλις είπε ότι ήταν πολύ συντηρητικοί με τις προβλέψεις ζήτησης. Η αγορά πετρελαίου δεν καθοδηγείται από βασικές αρχές. Δεν βλέπει καμία ύφεση στον ορίζοντα και είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει καλά.

Συναλλαγές στη θέα

Bearish EUR / GBP

 • Η τάση έχει μετατοπιστεί σε bearish
 • Το pullback υψηλότερο νωρίτερα σήμερα είναι πλήρες
 • Το 20 SMA πιέζει την τιμή χαμηλότερα

Το 20 SMA παρέχει αντίσταση για άλλη μια φορά καθώς η πτωτική τάση έχει ξαναρχίσει

Το EUR / GBP σημείωσε έντονη ανοδική τάση από τις αρχές Μαΐου, αλλά στις αρχές Αυγούστου η τάση μετατράπηκε σε bearish καθώς το ευρώ επέκτεινε την πτώση του, ενώ η GBP αντιστράφηκε υψηλότερα. Το 20 SMA (γκρι) παρείχε αντίσταση στην αρχή, αλλά η τάση επιβραδύνθηκε τις επόμενες εβδομάδες και τα μεγαλύτερα ΜΑ ανέλαβαν αυτή τη δουλειά. Παρόλο που, η πτωτική τάση ξαναρχίστηκε την περασμένη εβδομάδα και το 20 SMA φαίνεται να έχει μετατραπεί σε αντίσταση ξανά, σκοτώνοντας τα ίχνη υψηλότερα και ωθώντας την τιμή χαμηλότερα. Έτσι, η πίεση παραμένει προς τα κάτω σε αυτό το ζευγάρι.

Συμπερασματικά

Το GBP έχει γίνει και πάλι ανοδικό σήμερα, αφού είδε χθες θετικά στοιχεία παραγωγής και την εξαιρετική έκθεση για την απασχόληση και τα κέρδη σήμερα. Το Brexit μπορεί να καθυστερήσει ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να παρατηρήσουμε μια ανοδική φάση σε ζεύγη GBP τις επόμενες εβδομάδες.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me