Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη συνάντηση Forex στις ΗΠΑ, 28 Ιουνίου – Κανείς δεν πηγαίνει οπουδήποτε μέχρι τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20

Πολλά έχουν συμβεί σε σχέση με τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους τελευταίους μήνες. Η παγκόσμια οικονομία άρχισε να επιδεινώνεται ξανά μετά από μια σύντομη αναζωογόνηση το πρώτο τρίμηνο και το δεύτερο τρίμηνο, η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση σημείωσε περαιτέρω ρυθμό, με την αμερικανική οικονομία η οποία όπως διατηρείται καλά το 2018, τώρα να ενταχθούν στις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες. Ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα αυξήθηκε επίσης τους τελευταίους δύο μήνες, ο οποίος έπληξε το κλίμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν οδήγησαν σχεδόν σε έναν άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Έτσι, οι χρηματοπιστωτικές αγορές υπήρξαν κάπως έντονες κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών.

Αλλά τώρα, η Σύνοδος Κορυφής της G20 είναι επιτέλους εδώ, η οποία θα μας δώσει κάποια σαφήνεια για το πού θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα πράγματα τους επόμενους μήνες. Το κύριο ζήτημα αυτής της συνόδου κορυφής είναι η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Xi. Η Κίνα έχει όλα τα μάτια σε αυτήν τη συνάντηση, προσπαθώντας να πάρει ένα διάλειμμα από τα τιμολόγια, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Mnuchin είπε ότι η εμπορική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, αλλά όπως και η συμφωνία Brexit που ολοκληρώθηκε κατά 95%, είναι το 5% ή το 10% που έχει μεγαλύτερη σημασία. Έτσι, όλα αυτά τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του Brexit και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συζητηθούν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής και όλοι περιμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί προτού πάρουν οποιαδήποτε πλευρά στις χρηματοπιστωτικές αγορές και γι ‘αυτό η δράση για τις τιμές ήταν ελάχιστη σήμερα.

Ευρωπαϊκή σύνοδος

 • Γαλλικές καταναλωτικές δαπάνες και προκαταρκτικό CPI – Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν στους τρεις στους τελευταίους πέντε μήνες από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καθώς η γαλλική οικονομία έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Αν και οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν θετικοί, με τις δαπάνες να αυξάνονται κατά 0,8% τον Μάρτιο, όπως έδειξε η έκθεση του περασμένου μήνα, αλλά αναθεωρήθηκε πολύ χαμηλότερα σήμερα σε 0,3%. Η σημερινή έκθεση που ήταν για τον Μάιο αναμενόταν να εμφανίσει αύξηση 0,2% στις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά έφτασε στο 0,4%, κάτι που είναι θετικό. Ο πληθωρισμός βάσει του ΔΤΚ για αυτόν τον μήνα ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες του 0,0% και αντ ‘αυτού αυξήθηκε κατά 0,2%, αλλά τον περασμένο μήνα αναθεωρήθηκε χαμηλότερος από 0,2% σε 0,1%.
 • ΑΕΠ του ΗΒ – Το βρετανικό τελικό ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο βγήκε όπως αναμενόταν σήμερα, δείχνοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,5%. Το συνολικό ΑΕγχΠ είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, το ΑΕΠ του ΗΒ αυξήθηκε κατά 1,8% στο τρίμηνο 1 (Ιαν έως Μαρ) 2019, από 1,4% το έτος στο τρίμηνο 4 (Οκτώβριος έως Δεκέμβριος) 2018. Αυτό επιβεβαίωση ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου διατηρούσε καλά το πρώτο τρίμηνο, αλλά το Q2 θα είναι προβληματικό. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αναμενόταν να αυξηθεί από περίπου -23 δισεκατομμύρια σε 32 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά ανήλθε στα -30 δισεκατομμύρια.
 • CPI Ευρωζώνης YoY – Η έκθεση για τον πληθωρισμό από την Ευρωζώνη κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί και ο τίτλος CPI παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,2%. Ωστόσο, ο βασικός δείκτης CPI αυξήθηκε κατά 3 μονάδες, φτάνοντας στο 1,1% έναντι 1,0% αναμενόμενος και από 0,8% τον περασμένο μήνα. Αυτή είναι μια γρήγορη αντιστροφή μετά την πτώση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα, η οποία είναι θετική για το ευρώ και την ΕΚΤ. Αν και δεν είναι ένας μεγάλος αριθμός, τουλάχιστον ο πυρήνας CPI κινήθηκε πάνω από 1,0% που είναι ο ελάχιστος στόχος και η κόκκινη γραμμή για την ΕΚΤ.
 • Ιταλικό CPI MoM – Ο πληθωρισμός ήταν θετικός φέτος στην Ιταλία, αν και τον περασμένο μήνα αναθεωρήθηκε χαμηλότερα σε 0,0% από 0,1%. Αλλά αυτό το μήνα είδαμε έναν άλλο θετικό αριθμό. Το ιταλικό CPI MoM κέρδισε επίσης τις προσδοκίες του 0,0%, φθάνοντας στο 0,2% αυτόν τον μήνα. Ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης στο 0,8% έναντι 0,7% που αναμένεται.
 • Η προσοχή της Κίνας βρίσκεται στη συνάντηση Trump-Xi – Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα το πρωί ότι θα ανακοινώσουν εγκαίρως πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση Trump-Xi. Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα συναντηθούν στα μισά του δρόμου, αλλά όπως έχω πει προηγουμένως, δεν υπάρχει κανένας δρόμος σε αυτήν την κατάσταση.

Συνεδρία ΗΠΑ

 • Trump Tweets στο χρηματιστήριο – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην Ιαπωνία, οπότε περιμένετε το tweet του να βγει νωρίτερα από το συνηθισμένο αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχει ήδη κάνει tweet σήμερα: «Το Χρηματιστήριο ανέβηκε μαζικά από την επόμενη ημέρα που κέρδισα τις Εκλογές, μέχρι την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, λόγω του ενθουσιασμού για το γεγονός ότι επρόκειτο να γίνω Πρόεδρος. Αυτή η μεγάλη αύξηση του Χρηματιστηρίου πρέπει να μου πιστωθεί. Αν η Χίλαρι κέρδισε – ένα μεγάλο χτύπημα! ”
 • Καναδικό ΑΕΠ – Η έκθεση του ΑΕΠ από τον Καναδά κυκλοφόρησε πριν από λίγο και το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, έναντι 0,2% αναμενόμενο. Το ΑΕΠ YoY ανήλθε στο + 1,5%, ελλείποντας προσδοκίες + 1,6% αναμένεται, αλλά σημείωσε υψηλότερο από τον περασμένο μήνα που διαμορφώθηκε στο + 1,4%. Η παραγωγή αγαθών παρουσίασε αύξηση + 0,4% τον Απρίλιο, από + 0,8% τον Μάρτιο. Ο τομέας παραγωγής υπηρεσιών αυξήθηκε κατά + 0,2% από + 0,4% τον Μάρτιο. Ο δείκτης τιμών πρώτων υλών (RMPI) μειώθηκε κατά 2,3%, κάτι που είναι καλύτερο από την αναμενόμενη πτώση 3%. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μετά από ένα ισχυρό άλμα 5,6% τον Μάρτιο. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στον Καναδά τους τελευταίους μήνες του 2018, αλλά τώρα φαίνεται να διαμορφώνεται μια θετική τάση, η οποία είναι θετική για το CAD. Το USD / CAD έχασε 20 pips μετά τη δημοσίευση της αναφοράς ΑΕΠ, αλλά ανιχνεύει μερικές από αυτές τις απώλειες τώρα.
 • Προσωπικές δαπάνες και εισόδημα στις ΗΠΑ – Οι προσωπικές δαπάνες ήταν αρκετά αδύναμες στις αρχές του τρέχοντος έτους, η οποία επηρεάστηκε επίσης από το κλείσιμο της κυβέρνησης. Αν και, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι δαπάνες αυξήθηκαν και ο αριθμός του προηγούμενου μήνα που ήταν για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε υψηλότερα σε 0,6% από 0,3% αρχικά. Οι δαπάνες αναμενόταν να παρουσιάσουν αύξηση 0,5% για το Μάιο, αλλά οι χαμένες προσδοκίες έφτασαν στο 0,4%, ωστόσο είναι ένας καλός αριθμός. Τα Προσωπικά Εισοδήματα ήταν επίσης θετικά, παρουσιάζοντας 0,5% το Μάιο έναντι 0,3% αναμενόμενο, όπως τον Απρίλιο.

Bearish USD / CAD

 1. Το υψηλότερο pullback ολοκληρώνεται στο γράφημα H4
 2. Οι MA πιέζουν αυτό το ζευγάρι προς τα κάτω
 3. Τα βασικά είναι bearish για αυτό το ζεύγος

Οι αναδρομές ήταν πραγματικά αδύναμες αυτή την εβδομάδα

Το USD / CAD έγινε πτωτικό την περασμένη εβδομάδα, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση της FED την περασμένη Τετάρτη και έχει χάσει περίπου 350 pips από πάνω προς τα κάτω κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου βοήθησε επίσης το CAD, το οποίο παραμένει ανοδικό τώρα, με το USD / CAD να παραμένει bearish. Τα θεμελιώδη στοιχεία δείχνουν επίσης προς τα κάτω και η σημερινή θετική ανάγνωση του ΑΕΠ από τον Καναδά έστειλε αυτό το ζεύγος 20 μονάδες υψηλότερα. Οι κινούμενοι μέσοι όροι ωθούν επίσης την τιμή χαμηλότερη, οπότε όλα κραυγάζουν πτωτικά για αυτό το ζευγάρι.

Συμπερασματικά

Η Σύνοδος Κορυφής της G20 έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη σημαντικά μηνύματα από εκεί. Υποθέτω ότι κάνουν τις τελετές ευγένειας σήμερα πριν ξεκινήσουν οι ενήλικες συνομιλίες. Ο Τραμπ έκανε tweet για το ράλι στα χρηματιστήρια σήμερα, αλλά αν αυτός και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi δεν καταλήξουν σε συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο, οι χρηματιστηριακές αγορές θα γίνουν και πάλι bearish, κάτι που θα ήταν αστείο. Αλλά, ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me