Σύντομη συνάντηση Forex στις ΗΠΑ, 18 Ιουνίου – Το ευρώ πέφτει στα σχόλια του Draghi σχετικά με τις περικοπές τιμών

Τα οικονομικά δεδομένα από τις περισσότερες ανεπτυγμένες / μεγάλες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν εξασθενίσει τους τελευταίους μήνες, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει κάνει ένα άλλο άλμα στο μειονέκτημα μετά τη βραχυχρόνια βελτίωση του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Σήμερα είδαμε ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,0% στην Αυστραλία το πρώτο τρίμηνο, η οποία είναι η πέμπτη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση. Τα πρακτικά νομισματικής πολιτικής κυκλοφόρησαν επίσης χθες το βράδυ, τα οποία δεν έλεγξα, αλλά υποθέτω ότι ήταν dovish από τη στιγμή που η RBA μείωσε τα επιτόκια σε αυτήν τη συνάντηση. AUD / USD ήταν χαμηλότερο σήμερα το πρωί, γεγονός που επιβεβαιώνει την dovish προκατάληψη από το RBA.

Παρόλα αυτά, η έκπληξη ήρθε σήμερα από τον Mario Draghi και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο Draghi δέχτηκε την οικονομική ύφεση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη και ανησυχούσε για τον πληθωρισμό, κάτι που δεν ήταν πολύ εκπληκτικό μετά την πτώση κάτω του 1,0% του βασικού ΔΤΚ (δείκτης τιμών καταναλωτή) τον περασμένο μήνα και την πτωτική τάση για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό . Είπε ότι απαιτείται πρόσθετο κίνητρο εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, κάτι που φαίνεται ότι δεν θα το κάνει και ανέφερε τις μειώσεις των επιτοκίων ως ένα από τα κύρια εργαλεία που διαθέτει η ΕΚΤ. Το ευρώ έφυγε μετά από αυτά τα σχόλια, τα οποία υποθέτω ότι είναι υπέρ της ΕΚΤ, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε σε αυτά τα σχόλια, κατηγορώντας την ΕΚΤ. Ωστόσο, νομίζω ότι το tweet είχε ως στόχο την FED που θα συναντηθεί την Τετάρτη.

Ευρωπαϊκή σύνοδος

 • Οικονομικό συναίσθημα ZEW στην ευρωζώνη – Το οικονομικό κλίμα ήταν επιδεινούμενο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, με πτώση στις -22 μονάδες τον Νοέμβριο, αλλά άρχισε να βελτιώνεται από τότε και τον Απρίλιο το κλίμα άλλαξε και πάλι θετικό. Αλλά αυτό δεν κράτησε όσο το κλίμα άλλαξε αρνητικό τον περασμένο μήνα, πέφτοντας σε -1,6 βαθμούς. Αυτό το μήνα αναμενόταν να επιδεινωθεί και να μειωθεί σε -3,6 μονάδες, αλλά μετά τη μεγάλη πτώση σε -21,1 μονάδες του γερμανικού ZEW οικονομικού κλίματος που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, η αγορά ήταν προετοιμασμένη για μια άλλη μεγάλη πτώση στον αριθμό της ευρωζώνης. Αυτό συνέβη και το οικονομικό συναίσθημα ZEW της Ευρωζώνης έπεσε στα -20,2 μονάδες, οπότε ο Mario Draghi είχε δίκιο να ανησυχεί.
 • Τελικός πληθωρισμός CPI της ευρωζώνης – Ο πληθωρισμός σημείωσε επίσης μια τάση αποδυνάμωσης στην Ευρωζώνη όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά είδαμε ένα άλμα τον Απρίλιο, αν και αυτό δεν ήταν πραγματικό, επειδή οι τιμές επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα εκείνο τον μήνα. Τον Μάιο, ο πληθωρισμός μετατράπηκε ξανά σε αδυναμία και ο πρωταρχικός CPI (δείκτης τιμών καταναλωτή) μειώθηκε στο 1,2% από 1,7% ενώ ο βασικός CPI μειώθηκε σε 0,8% από 1,3% τον Απρίλιο. Η τελική ανάγνωση δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί και δεν έδειξε καμία αλλαγή από την προκαταρκτική ανάγνωση, οπότε ο πληθωρισμός μειώνεται πράγματι στην Ευρώπη.
 • Το Draghi Mentions φέρνει περικοπές επιστροφής τιμών – Η ομιλία του Ντράγκι στη Σίντρα δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί με το κύριο σχόλιο ότι περισσότερες περικοπές επιτοκίων αποτελούν μέρος της εργαλειοθήκης της κεντρικής τράπεζας. Το QE εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικό χώρο, τα όρια QE είναι ειδικά για απρόβλεπτα που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ. Εάν οι προοπτικές δεν βελτιωθούν, απαιτείται πρόσθετο ερέθισμα, τα αρνητικά ποσοστά έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικό εργαλείο και οι δείκτες για τα επόμενα τρίμηνα δείχνουν παρατεταμένη απαλότητα. Η ΕΚΤ είναι σε θέση να βελτιώσει την καθοδήγηση προς τα εμπρός προσαρμόζοντας τη μεροληψία και τις προϋποθέσεις της ώστε να ληφθούν υπόψη οι διαφορές στην πορεία προσαρμογής του πληθωρισμού. Τις επόμενες εβδομάδες, θα συζητήσουμε πώς τα μέσα μας μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τη σοβαρότητα του κινδύνου για τη σταθερότητα των τιμών.
 • Η Ifo κόβει την αύξηση του ΑΕΠ για τη Γερμανία – Το Ifo μείωσε την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας 2020 σήμερα στο 1,7% από 1,8% στο παρελθόν. Η πρόβλεψη του ΑΕΠ για το 2019 παρέμεινε αμετάβλητη αν και στο 0,6% που είναι αρκετά χαμηλό. Ανέφεραν επίσης την αδυναμία του βιομηχανικού τομέα να διαρρεύσει στην αγορά εργασίας, στην εγχώρια οικονομία, τόσο δύσκολες στιγμές μπροστά για τη Γερμανία.

Συνεδρία ΗΠΑ

 • Ο Τραμπ παίρνει ένα τζαμπ στην ΕΚΤ, αλλά στοχεύει στη FED – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter μόλις σηκώθηκε αφού είδε [] EUR / USD]] πολύ χαμηλότερο μετά τα σχόλια του Ντράγκι σήμερα το πρωί. Εδώ είναι το tweet «Ο Mario Draghi μόλις ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να έρθει περισσότερο κίνητρο, το οποίο έπεσε αμέσως το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστώντας άδικα ευκολότερο για αυτούς να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ. Τα ξεφεύγουν εδώ και χρόνια, μαζί με την Κίνα και άλλους ». Και ένα άλλο tweet αμέσως μετά: Ατού
 • Η Μέρκελ απειλεί το Ιράν εάν το Ιράν δεν υποστηρίζει το πυρηνικό σύμφωνο – Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε σήμερα το Ιράν λέγοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν το Ιράν δεν υποστηρίξει το πυρηνικό σύμφωνο. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να λύσουμε την κατάσταση ειρηνικά. Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, οπότε τα πράγματα κλιμακώνονται και εδώ.
 • Πωλήσεις Καναδικής Βιομηχανίας – Οι πωλήσεις μεταποίησης ήταν αρνητικές σε τρεις στους τελευταίους πέντε μήνες στον Καναδά, αλλά η έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε αξιοπρεπή άνοδο 2,1% τον Μάρτιο, η οποία αναθεωρήθηκε σήμερα υψηλότερα στο 2,6%. Η σημερινή έκθεση αναμένεται να παρουσιάσει μια άλλη αύξηση 0,6% τον Απρίλιο, αλλά οι πωλήσεις έχασαν τις προσδοκίες μειώνοντας κατά 0,6% αντ ‘αυτού. Οι νέες παραγγελίες έγιναν επίσης αρνητικές για εκείνο τον μήνα στο -1,4% έναντι + 2,5% πριν, οι οποίες αναθεωρήθηκαν υψηλότερες από + 1,5%.
 • Ο Τραμπ Tweeting ξανά, αυτή τη φορά για την Κίνα – Υπήρχε κάποια ανησυχία ότι η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου. Η ελπίδα είναι ότι οι εμπορικές συνομιλίες θα ξαναρχίσουν στο δρόμο για μια συμφωνία. Αλλά ο Τραμπ δημοσίευσε ένα αρκετά θετικό tweet για το θέμα, οπότε εδώ είναι:
 • tweet ατού

Bearish EUR / USD

 1. Η τάση έχει γίνει πτωτική και πάλι
 2. Οι βασικές αρχές είναι dovish
 3. Η ΕΚΤ έγινε ακόμη πιο τρομερή σήμερα
 4. Οι MA πιέζουν την τιμή προς τα κάτω

Οι 50 και οι 20 SMA πιέζουν την τιμή

Το EUR / USD ήταν αρκετά ανοδικό τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, καθώς το USD έκανε πτωτικό σε πιο ήπια οικονομικά δεδομένα τους τελευταίους μήνες από τις ΗΠΑ. Αλλά η μεγαλύτερη πτωτική τάση ξαναρχίζει για αυτό το ζεύγος και τα θεμελιώδη στοιχεία συνεχίζουν να επιδεινώνονται για το ευρώ, όπως η μεγάλη πτώση του οικονομικού κλίματος ZEW που είδαμε σήμερα το πρωί από τη Γερμανία και την Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ επίσης γύρισε ακόμη πιο dovish σήμερα, υπονοώντας μια επερχόμενη μείωση επιτοκίων φέτος και αυτό το ζευγάρι έχασε περίπου 60 pips. Έχει δημιουργήσει μια μικρή αναδρομή υψηλότερη που είναι μια καλή ευκαιρία να πουλήσει καθώς οι κινητοί μέσοι όροι πλησιάζουν γρήγορα.

Συμπερασματικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ημέρα νωρίς σήμερα, χτυπώντας την ΕΚΤ για να στρίψει το dovish, το οποίο έριξε το Ευρώ και τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές υψηλότερα. Ο Τραμπ μισεί ότι η FED βρίσκεται σε κύκλο αυστηρότητας των επιτοκίων, οπότε τα σημερινά tweets απευθύνονται στην FED που θα συναντηθεί αύριο, περισσότερο από την ΕΚΤ. Λοιπόν, περιμένω ότι η FED θα ακουστεί και πάλι, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τη μείωση των τιμών του Ιουλίου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map