Ισχύει η Ισχύς Δολάριο ΗΠΑ Πηγαίνοντας στα Πρακτικά FOMC, EUR / USD Χαμηλότερη και το USD / JPY υψηλότερο

Φαίνεται ότι η δημοτικότητα του Greenback αυξάνεται καθημερινά. Κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες διαπραγμάτευσης, το δολάριο ΗΠΑ κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των κορυφαίων ομολόγων του. Σήμερα το USD / JPY δημοσίευσε μια αρκετά εντυπωσιακή ημέρα και αυτή τη στιγμή πιέζει το swing high που σχηματίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Τις τελευταίες 12 ημέρες διαπραγμάτευσης, αυτό το ζεύγος έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 400 pips. Αυτό που βλέπουμε εδώ, είναι ο σχηματισμός υψηλότερων υψηλών και υψηλότερων χαμηλών σημείων – χαρακτηριστικά ανοδικής τάσης. Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι το ζεύγος βρίσκεται σε ανοδική τάση, δεν μπορούμε να αναιρέσουμε την ισχυρή αναπήδηση που έχουμε δει στη συναλλαγματική ισοτιμία πρόσφατα. Ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών απέχει μόνο περίπου 360 pips και υπάρχει ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης στα 107.494 που είναι λίγο περισσότερο από 300 pips μακριά. Εάν το ζευγάρι συνεχίσει να διαπραγματεύεται υψηλότερα και καταφέρει να κατακτήσει αυτά τα επίπεδα, μια ανοδική τάση θα μπορούσε κάλλιστα να αρχίσει να παίζει.

 

Προς το παρόν, η ισχυρή ανοδική κίνηση στο USD / JPY είναι αρκετά εκτεταμένη, και αν θέλετε να εισαγάγετε θέσεις θετικής θέσης σε αυτό το ζεύγος, ίσως θα ήταν συνετό να περιμένετε να εμφανιστεί πρώτα ένα pullback. Το κυνηγώντας δυνατές κινήσεις όπως αυτό είναι συχνά ένας εύκολος τρόπος για να χάσετε χρήματα. Η είσοδος σε συναλλαγές σε ανατιμήσεις τιμών σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πιο αυστηρές στάσεις και να πετύχετε ευκολότερους μεγαλύτερους στόχους. Δείτε αυτά τα παραδείγματα σε ένα γράφημα 4 ωρών:

 

Διάγραμμα 4 ωρών USD / JPY

 

EUR / USD

 

Μου αρέσει η αποφασιστική πώληση που έχουμε δει σε αυτό το ζεύγος τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχει ξεπεράσει τον κινητικό μέσο όρο των 200 ημερών. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η δράση για τις τιμές στο EUR / USD ήταν τρομακτική και χωρίς σαφή κατεύθυνση. Φαίνεται ότι το ζεύγος ενδέχεται να εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα τις επόμενες ημέρες, ειδικά εάν έχουμε κάποια συνέχεια της τρέχουσας ανοδικής δυναμικής στο δολάριο ΗΠΑ. Προς το παρόν το ζεύγος είναι μάλλον υπερβολικό και αν κοιτάξετε τη μεγάλη απόσταση μεταξύ του 20-EMA και της τρέχουσας αγοραίας τιμής, επιβεβαιώνει την κατάσταση υπερπώλησης αυτού του ζεύγους αυτή τη στιγμή. Υπό κανονικές συνθήκες, είναι καλύτερο να περιμένετε να πραγματοποιηθεί κάποια αναδρομή, ακόμη και σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ένα καθημερινό γράφημα. Ας δούμε ένα ημερήσιο γράφημα του EUR / USD:

 


Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Το ζευγάρι έσπασε το κάτω μέρος αυτού του τριγώνου σήμερα και το χαμηλό κερί Brexit μπορεί να είναι το επόμενο επίπεδο ενδιαφέροντος. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε μια αναδρομή την επόμενη μέρα ή δύο που μπορεί να προσφέρουν καλές ρυθμίσεις για να συντομεύσουμε το ζεύγος. Ακόμα κι αν ενδέχεται να μην έχουμε μια αναδρομή στο 20-EMA σε ένα ημερήσιο γράφημα σύντομα, θα πρέπει να υπάρξουν πολλαπλές αναδρομές προς τους κινητούς μέσους όρους σε μικρότερα γραφήματα. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε περισσότερες συναλλαγές, καθώς η αναδρομή στο 20 EMA σε ένα ημερήσιο γράφημα δεν συμβαίνει συνέχεια, αλλά συμβαίνει συχνά σε ένα ωριαίο γράφημα. Οι έμποροι μπορούν επίσης να ανταλλάσσουν με μικρότερες απώλειες στάσεων όσον αφορά την απόσταση των pip. Ας δούμε ένα ωριαίο γράφημα του EUR / USD:

 

 Ωριαίο διάγραμμα EUR / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς το 20-EMA προσέφερε πρόσφατα μεγάλη αντίσταση στην τιμή και αν κοιτάξετε τους δύο κόκκινους κύκλους στο γράφημα, είναι σαφές ότι αυτές οι καταχωρήσεις λήφθηκαν στο 20-EMA ή λίγο κάτω από αυτό (για εμπόρους που διαπραγματεύονται με τύπο στρατηγικής επιβεβαίωσης), υπήρξαν καταχωρίσεις υψηλής ποιότητας. Ίσως θα έχουμε τον ίδιο τύπο ευκαιριών για να ανταλλάξουμε τις απώλειες από το ωριαίο γράφημα σύντομα. Θα προτιμούσα ακόμα να δω κάποιο είδος υποχώρησης στο καθημερινό γράφημα προτού αρχίσω να ψάχνω για νέες ευκαιρίες στα μικρότερα χρονικά πλαίσια, όπως για παράδειγμα σε ένα ωριαίο γράφημα.

 

USD / CAD

 

Η τιμή εξακολουθεί να υποστηρίζεται από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών και εξακολουθεί να είναι σαφής από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών. Η μεροληψία μου σε αυτό το ζευγάρι εξακολουθεί να είναι ανοδική και ψάχνω να αγοράσω πτώσεις. Ακολουθεί ένα ημερήσιο γράφημα αυτού του ζεύγους:    

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

 

Και ένα ωριαίο γράφημα:

Ωριαίο διάγραμμα USD / CAD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι οι εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι σε αυτό το γράφημα ευθυγραμμίζονται και πάλι, πράγμα που δείχνει ότι κάποια αξιοπρεπής ανοδική ορμή έχει επιστρέψει στην αγορά. Οι επιστροφές σε οποιοδήποτε από αυτούς τους εκθετικούς κινούμενους μέσους όρους μπορούν να ανταλλάσσονται, ανάλογα με το σχήμα των κηροπηγίων που σχηματίζονται στο retracement. Θυμηθείτε ότι βοηθά πολύ όταν οι εκθετικοί κινούμενοι μέσοι όροι είναι όλοι ευθυγραμμισμένοι, καθώς αυτό σας δίνει την επιβεβαίωση ότι διαπραγματεύεστε προς την κατεύθυνση της επικρατούσας δυναμικής αγοράς.

Το οικονομικό ημερολόγιο του αύριο

Το αύριο είναι μια πολύ ελαφριά μέρα από την άποψη των οικονομικών δεδομένων. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι πιθανώς τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στις 15:00. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το USD / CAD λόγω του υψηλού συσχετισμού του καναδικού δολαρίου με τις τιμές του αργού πετρελαίου. 

Έχετε μια υπέροχη μέρα συναλλαγών!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map