Το ιταλικό δημοψήφισμα δεν μπορεί να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα – EUR / USD δημοσιεύει μια ράβδο Bullish Engulfing

Το ευρώ διαπραγματεύτηκε απότομα χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνόδου της Δευτέρας ως αποτέλεσμα του ιταλικού συνταγματικού δημοψηφίσματος και της ήττας του πρωθυπουργού του ευρώ Matteo Renzi την Κυριακή. Αυτή η πίεση πώλησης υποχώρησε σύντομα, και καθώς οι επενδυτές αφόρησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το EUR / USD ανέκαμψε σύντομα όλες τις απώλειές του και τελείωσε την ημέρα με ένα εντυπωσιακό λαμπερό κερί. Ακολουθεί ένα ημερήσιο γράφημα του EUR / USD:

 

Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

  

Το επιθετικό bullish κερί της Δευτέρας είναι σίγουρα ένα παιχνίδι αλλαγής. Αυτή η εταιρεία που κλείνει πάνω από το 20-EMA είναι η πρώτη σε πολλές εβδομάδες. Δεν διαπραγματεύτηκα το ευρώ τη Δευτέρα, αλλά θα ήθελα να δω μια συνέχιση της πτωτικής τάσης, ειδικά με το κόκκινο κερί doji της Παρασκευής ακριβώς κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών. Η διαπραγμάτευση νομισμάτων έχει να κάνει με την προσαρμογή στις συνθήκες της αγοράς και προς το παρόν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτήν την ισχυρή άνοδο του EUR / USD. Η μεγαλύτερη εικόνα αυτού του ζεύγους είναι σίγουρα ακόμη bearish, και οι διάφοροι κίνδυνοι που απειλούν την Ευρωζώνη σίγουρα δεν έχουν μειωθεί. Ίσως η Ιταλία να μην είναι σε θέση να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση εύκολα, αλλά οι Κάτω Χώρες και ίσως μερικές άλλες χώρες θα μπορούσαν.

  

Η ανταλλαγή συναλλαγών EUR / USD δεν φαίνεται πολύ ελκυστική αυτή τη στιγμή. Το να πάρει μια μικρή θέση αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά όταν εξετάζουμε τη τεράστια δύναμη αυτής της ανοδικής κίνησης τη Δευτέρα. Η αγορά αυτού του ζευγαριού θα μπορούσε επίσης να είναι προβληματική, διότι θα καταπολεμούσε την επικρατούσα πτωτική τάση. Οι Scalpers και οι έμποροι ημέρας θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκομίσουν κέρδη από τις ρυθμίσεις αγοράς εντός της ημέρας την Τρίτη, αλλά αυτό δεν είναι το ιδανικό πρόγραμμα για μεγάλες συναλλαγές. Η πραγματοποίηση ενδοημερήσιων συναλλαγών προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης τάσης συσσωρεύει τις πιθανότητες υπέρ σας και αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε κάποια κέρδη.

 

USD / CAD

 

Το USD / CAD έχει μειωθεί επιθετικά τις τελευταίες ημέρες. Η πολύ ισχυρή τιμή του πετρελαίου προκάλεσε μια υγιή προσφορά στο δολάριο του Καναδά, η οποία, μαζί με το αδύναμο δολάριο ΗΠΑ, συνέβαλε σε αυτήν την απότομη πτώση. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές εξακολουθούν να είναι ανοδικές, αλλά προς το παρόν ορισμένες ισχυρές πωλήσεις κυριαρχούν στα μικρότερα χρονικά διαστήματα. Κοιτάξτε αυτό το γράφημα 4 ωρών:

 

Διάγραμμα 4 ωρών USD / CAD

  

Εδώ μπορείτε να δείτε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία έχει ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο κάτω από το 20-EMA. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τους bullish παράγοντες της αγοράς να παραμείνουν στην άκρη για τώρα. Οι αρκούδες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί επειδή η τιμή πλησιάζει την υποστήριξη καναλιών στο εβδομαδιαίο γράφημα, το οποίο μπορεί να είναι όπου τα μεγάλα αγόρια θα μπουν με ανανεωμένη αγοραστική όρεξη. Κοιτάξτε αυτό το εβδομαδιαίο γράφημα:

 


Εβδομαδιαίο διάγραμμα USD / CAD

  

Προς το παρόν, ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 20 εβδομάδων εξακολουθεί να ισχύει ως υποστήριξη. Στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια αυτή η διόρθωση φαίνεται τεράστια, αλλά κοιτάζοντας αυτό το εβδομαδιαίο γράφημα το φέρνει σε προοπτική. Πρέπει να πω, δεν θα εκπλαγώ αν η τιμή έφτασε στο κάτω μέρος του καναλιού τις επόμενες εβδομάδες, ούτε θα εκπλαγώ αν το ζευγάρι ξαναρχίσει την ανοδική του τάση σύντομα. Ας προχωρήσουμε σε ένα ημερήσιο γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

  

Προτού πω περισσότερα σχετικά με αυτήν τη ρύθμιση, ας αρχίσουμε να κάνουμε λίγο ζουμ σε αυτό το γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

  

Εδώ μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πώς η τιμή διείσδυσε σε αυτήν την μπλε ζώνη στήριξης αλλά απορρίφθηκε από αυτήν και έκλεισε πάνω από αυτήν. Αν και πρόκειται για σχετικά μικρή απόρριψη, εξακολουθεί να έχει κάποια σημασία λόγω του σημαντικού επιπέδου που απέρριψε. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για το ζεύγος πριν ανεβεί ξανά. Φυσικά, θα ήταν πολύ επιθετικό να ανοίξετε θέσεις long σε αυτό το επίπεδο και χρόνο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ ικανοποιητικό. Το κερί που μοιάζει με doji τη Δευτέρα υποστηρίζει την ιδέα της πιθανότητας αντιστροφής σε αυτό ή κοντά σε αυτό το επίπεδο.

 

Υπάρχουν κάποια σημαντικά οικονομικά δεδομένα από τον Καναδά την Τρίτη – ο αριθμός του δείκτη Ivey Purchasing Managers, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 15:00 GMT.

 

AUD / USD

 

Δεν είμαι πολύ άνετα με την ανοδική κίνηση της Δευτέρας σε αυτό το ζευγάρι. Στα χαμηλότερα χρονικά πλαίσια, αυτή η άνοδος είναι αρκετά παρορμητική. Κοιτάξτε αυτό το ωριαίο γράφημα:

 

Ωριαίο διάγραμμα AUD / USD

  

Αν κοιτάξουμε ένα ημερήσιο γράφημα, φαίνεται πιο φιλικό προς την αρκούδα, ειδικά επειδή το κερί της Δευτέρας απέρριψε τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών και έκλεισε κάτω από αυτό. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

  

Εάν διαπραγματεύεστε την Aussie, θυμηθείτε ότι η RBA (Reserve Bank of Australia) έχει την απόφαση για τα επιτόκια και τη δήλωση επιτοκίων την Τρίτη στις 03:30 GMT. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική μεταβλητότητα, επομένως προσέξτε αυτό το συμβάν.

 

Κερδοφόρες συναλλαγές!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map