Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το EUR / USD παραβιάζει το ανερχόμενο τρίγωνο μοτίβο – στήριγμα για αγορά!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Τετάρτης, το EUR / USD Το ζεύγος νομισμάτων κατόρθωσε να διατηρήσει τη βραδινή ανοδική του προκατάληψη και παρέμεινε αρκετά υψηλότερο από το επίπεδο 1,2150, κυρίως λόγω του συναισθήματος κινδύνου στην αγορά. Αυτό υποστηρίχθηκε από την επαναλαμβανόμενη πρόοδο προς ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τα μέτρα ανακούφισης COVID-19, τα οποία έχουν αποδυναμώσει το δολάριο ΗΠΑ του ασφαλούς καταφυγίου και συνέβαλαν στα κέρδη αυτού του ζευγαριού νομισμάτων. Επιπλέον, ο αισιόδοξος τόνος της αγοράς ενισχύθηκε περαιτέρω από τις ελπίδες στο μέτωπο εμβολίων του κοροναϊού (COVID-19), το οποίο εξασθένισε περαιτέρω το δολάριο και ενίσχυσε το ζεύγος νομισμάτων.

Αντίθετα, οι εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων από COVID-19 και τις δυνατότητες των οικονομικά οδυνηρών σκληρών κλειδαριών αμφισβητούν συνεχώς την ανοδική δυναμική του ζεύγους, η οποία έχει γίνει βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν επιπλέον κέρδη στο ζεύγος νομισμάτων. Τη στιγμή της σύνταξης, το ζεύγος νομισμάτων EUR / USD διαπραγματεύθηκε στα 1,2163 και ενοποιήθηκε στο εύρος μεταξύ 1.2146 και 1.2167. Προχωρώντας, οι έμποροι φαίνονται προσεκτικοί να τοποθετήσουν οποιαδήποτε ισχυρή θέση μπροστά από τις ειδήσεις τόνωσης των ΗΠΑ και τους PMI της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τη θετική πλευρά της ιστορίας, η ανανεωμένη αισιοδοξία έναντι των εμβολίων για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό έδωσε ώθηση στον τόνο κινδύνου της αγοράς. Οι ελπίδες για εμβόλια πυροδοτήθηκαν μετά την άδεια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), στις 11 Δεκεμβρίου, για επείγουσα χρήση του BNT162b2, του εμβολίου COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer (NYSE: PFE) και την BioNTech SE (F: 22UAy) ). Τώρα, η Moderna πρόκειται επίσης να προσεγγίσει την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση του εμβολίου της.

Ταυτόχρονα, η FDA ενέκρινε πρόσφατα μια πρώτη δοκιμή στο σπίτι για τον θανατηφόρο ιό. Συνολικά, οι θετικές εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 συνεχίζουν να ευνοούν τη διάθεση κινδύνου στην αγορά και υπονομεύουν το δολάριο ΗΠΑ.

Σε όλη τη λίμνη, ο λόγος για τα κέρδη στις αγορές μετοχών θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στη νέα πρόοδο προς ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τα μέτρα ανακούφισης COVID-19. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, οι ηγέτες του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να σπάσουν το μακροχρόνιο αδιέξοδο στο πακέτο ανακούφισης ιού κοροναϊού κατά τις ασιατικές ώρες διαπραγμάτευσης, το οποίο αμέσως εξασθένισε το ασφαλές καταφύγιο. Μετά από τα θετικά σχόλια του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Mitch McConnell και του ηγέτη των μειονοτήτων McCarthy, η πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi έδειξε την προθυμία της να ολοκληρώσει τις εκκρεμείς συνομιλίες για το πακέτο βοήθειας για κοροναϊούς (COVID-19) αύριο.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει την πτωτική του προκατάληψη την προηγούμενη ημέρα, αντλώντας περαιτέρω προσφορές την ημέρα, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου μειώθηκε εν μέσω προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας για ένα νομοσχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι απώλειες σε δολάρια ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με παρατεταμένες αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19 στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες στο greenback βοήθησαν το ζεύγος νομισμάτων να παραμείνει προσφορά. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός νομίσματος, ήταν ο τελευταίος στα 90,477, αφού υποχώρησε στα 90,419 τη Δευτέρα.

Αντιθέτως, οι ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων COVID-19 και τις πιθανότητες των οικονομικά καταστροφικών σκληρών κλειδαριών συνεχίζουν να αμφισβητούν την αισιόδοξη απόδοση της αγοράς, η οποία έχει γίνει βασικός παράγοντας που διατηρεί το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στο ζεύγος νομισμάτων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η εξάπλωση του ιού είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση των τοπικών κλειδαριών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, όπως μαρτυρείται όταν η Νέα Υόρκη αποφάσισε να ξεκινήσει ένα δεύτερο πλήρες κλείδωμα, λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19. Επιπλέον, η Γερμανία επέκτεινε επίσης δραστικά τους περιορισμούς σε δραστηριότητες σε ολόκληρη τη χώρα.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν την τελική συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το 2020. Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο και το PMI, καθώς και το ευρωπαϊκό PMI, για να μην ξεχνάμε τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, θα είναι το κλειδί για να παρακολουθήσουν . Συνολικά, οι ενημερώσεις που περιβάλλουν το Brexit, το coronavirus και το πακέτο stimulus των ΗΠΑ δεν θα χάσουν τη σημασία τους.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 1.2012

S2 1.207

S3 1.2091

Συγκεντρωτικό σημείο 1.2127

R1 1.2149

R2 1.2185

R3 1.2242

Στο τεχνικό μέτωπο, το EUR / USD διαπραγματεύτηκε στο πλάι, κάτω από το επίπεδο 1,2176, έχοντας παραβιάσει την άμεση αντίσταση γύρω από το επίπεδο 1,2176, και τώρα κατευθύνεται υψηλότερα, προς το επόμενο επίπεδο στόχου του 1,2250. Ενδέχεται να έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία αγοράς πάνω από 1,2175 και μπορεί να στοχεύσει το 1,2250. Έτσι, τώρα ανοίξαμε μια αγορά αγορών για να στοχεύσουμε το επίπεδο 1,2250. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me