Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

ECB, RBA και NFP για την παροχή ορισμένων ενεργειών στις αγορές.

Μου αρέσει πάντα όταν η επόμενη εβδομάδα περιέχει μερικά σημαντικά γεγονότα ειδήσεων. Είναι πάντα το πιο εύκολο να κερδίσετε χρήματα όταν οι αγορές κινούνται πολύ και γεγονότα όπως οι αποφάσεις για τα επιτόκια, τα δεδομένα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και μια απόφαση για το επιτόκιο της ΕΚΤ θα μπορούσαν να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για κάποια εκρηκτική δράση τιμών αυτήν την εβδομάδα.

Το πρώτο σημαντικό συμβάν είναι η απόφαση επιτοκίου της RBA (Reserve Bank of Australia) μαζί με τη δήλωση επιτοκίων. Αυτό θα γίνει την Τρίτη στις 03:30 GMT. Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη σημαντική είδηση ​​από την Αυστραλία αυτήν την εβδομάδα. Τη Δευτέρα έχουμε αριθμούς λιανικής πώλησης στις 00:30 GMT. Η απόφαση για το επιτόκιο φέρει προφανώς μεγαλύτερο δυναμικό κίνησης της αγοράς από τον αριθμό πωλήσεων λιανικής, εκτός από την περίπτωση ακραίας ανάγνωσης αριθμού πωλήσεων λιανικής. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τεχνικές AUD / USD:

 

AUD / USD – Σύντομη ιδέα που παίζει υπέροχα

Ανέφερα στο εμπορικό σχέδιο της 28ης Φεβρουαρίου (Το Aussie Coming Down! Το εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα στοιχειώνει το AUD / USD), ότι το AUD / USD θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποια πίεση πώλησης τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό το ζεύγος έχει πράγματι διαπραγματευτεί χαμηλότερα εν τω μεταξύ, και οι τεχνικές προοπτικές του παραμένουν ανοδικοί. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε τα παραπάνω γεγονότα, καθώς σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να εκπλήξουν τις αρκούδες τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ακολουθεί ένα εβδομαδιαίο γράφημα του AUD / USD:

ECB, RBA και NFP 1Εβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD

Αυτό που με έκανε πραγματικά να συντομεύσω αυτό το ζευγάρι, είναι τα πτωτικά κεριά απόρριψης που τρύπησαν πρόσφατα αυτήν την κόκκινη ζώνη αντίστασης στο παραπάνω γράφημα. Ένα εβδομαδιαίο γράφημα περιέχει πραγματικά πολλά δεδομένα, γεγονός που καθιστά την ανάλυση που γίνεται σε αυτό πολύ ακριβή. Τα εβδομαδιαία και καθημερινά χρονοδιαγράμματα είναι πραγματικά σημαντικά για επαγγελματίες και θεσμικούς εμπόρους λόγω της αξιοπιστίας τους. Τα μικρότερα χρονικά πλαίσια είναι βολικά όταν πρόκειται για μικρορυθμίσεις εμπορικών καταχωρίσεων.

Ας δούμε ένα ημερήσιο γράφημα του AUD / USD:

ECB, RBA και NFP 2Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

Σε αυτό το γράφημα, είναι προφανές ότι υπήρξε μια διαρθρωτική αλλαγή τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης. Πρώτον, το ισχυρό bearish κερί που έκλεισε κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών μας δείχνει ότι η αγορά αποφάσισε τελικά ότι θέλει να κατευθυνθεί χαμηλότερα. Πριν από αυτό το αποφασιστικό σπάσιμο χαμηλότερο, αυτό το ζεύγος είχε διαπραγματευτεί σε μεγάλο βαθμό πλάγια για αρκετές ημέρες.

Εάν εξετάσετε προσεκτικά το παραπάνω διάγραμμα, θα δείτε ότι αυτό το τελευταίο bearish κερί έχει πάνω από το μέσο όρο εύρος. Στην πραγματικότητα, έχει τη μεγαλύτερη γκάμα από τα τελευταία 55 κεριά. Όταν βλέπουμε μια τόσο μεγάλη καθημερινή μπάρα, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σημειωθεί, ειδικά εάν το κερί κλείνει κοντά στο χαμηλό του σε περίπτωση κεριού, όπως συνέβη με αυτό το συγκεκριμένο κερί. Δεν θα εκπλαγώ αν είδαμε ισχυρή συνέχεια αυτής της πτωτικής δυναμικής τις επόμενες μέρες. Φυσικά, τα οικονομικά δεδομένα από την Αυστραλία αυτή την εβδομάδα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συναλλαγματική ισοτιμία, για να μην ξεχνάμε τις αμερικανικές μισθολογικές μισθοδοσίες την Παρασκευή, η οποία είναι γνωστό ότι είναι μια σημαντική μετακίνηση της αγοράς.

 

GBP / USD – Ακόμα εύρος

ECB, RBA και NFP 3Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Το GBP / USD εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε μεγάλο εύρος. Η τιμή διαπραγματεύεται ήδη κάτω από το 20-EMA για μερικές ημέρες και φαίνεται ότι θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δούμε μια δοκιμή του κάτω εύρους στις επόμενες εβδομάδες.

Η βρετανική οικονομία εξακολουθεί να επισκιάζεται από το σκοτεινό σύννεφο αβεβαιότητας του Brexit. Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα πέσει η Λίρα στους επόμενους δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες. Προς το παρόν, ίσως είναι καλύτερο να είμαστε αντιδραστικοί στα σήματα δράσης των τιμών παρά να προσπαθούμε να προβλέψουμε πού θα είναι η συναλλαγματική ισοτιμία λίγους μήνες από τώρα. Ας δούμε αν έχουμε μια αναδρομή στο 20-EMA τις επόμενες ημέρες. Ίσως θα βρούμε ένα χρήσιμο σήμα πώλησης σε αυτήν την περιοχή για να το εκμεταλλευτούμε.

 

EUR / USD – Διαρθρωτική αλλαγή?

ECB, RBA και NFP 4Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

Το καθημερινό κερί της Παρασκευής στο EUR / USD είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τις αρκούδες να είναι προσεκτικοί. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό το κερί είναι πραγματικά επιθετικό με μια σειρά από πάνω από 100 κουκούτσια και ένα κλείσιμο κοντά στο υψηλό του. Δεύτερον, έκλεισε πάνω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών, ο οποίος σίγουρα δεν είναι κάτι που θα θέλατε να δείτε όταν βρίσκεστε σε σύντομη θέση.

Φαίνεται ότι το EUR / USD θα μπορούσε να παραμείνει περιορισμένο σε ένα εύρος για μια καλή στιγμή για να έρθει. Θα ήθελα να δω το ζεύγος να πέφτει στα χαμηλά του ετήσιου, αλλά φαίνεται ότι οι αρκούδες έχουν εξαντληθεί για τώρα.

Εάν διαπραγματεύεστε το EUR / USD ή οποιοδήποτε άλλο ζεύγος ευρώ αυτήν την εβδομάδα, προσέξτε την απόφαση επιτοκίου της ΕΚΤ και τη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη. Αυτά τα γεγονότα μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη αστάθεια FX, ειδικά σε ζεύγη ευρώ.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να βελτιώσετε τις εμπορικές σας ικανότητες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλες τις διαφορετικές στρατηγικές συναλλαγών συναλλάγματος!

 

Nikkei 225 – Επίσης, οριοθετείται

ECB, RBA και NFP 5Ημερήσιο γράφημα Nikkei 225

Η Nikkei αναπήδησε την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν μπόρεσε να καθαρίσει το top range που περιέχει επίσης το ετήσιο υψηλό. Ίσως θα συναντήσουμε κάποια περαιτέρω δράση στο πλάι για τις επόμενες εβδομάδες. Απλώς θυμηθείτε, ότι αυτός ο ιαπωνικός δείκτης μετοχών βρίσκεται σε ανοδική τάση όταν εξετάζουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, και διαπραγματεύεται πολύ πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών. Η πιθανότητα βρίσκεται στην κορυφή, οπότε αν θέλετε να παίξετε το γήπεδο εδώ, θα ήταν καλύτερο να αγοράσετε στην υποστήριξη εύρους, παρά να πουλήσετε στην κορυφή. Αυτός ο δείκτης πιθανότατα θα ξεσπάσει υψηλότερα τελικά.

Εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμη διαπραγμάτευση του Nikkei, αυτό είναι ένα από τα ολοκαίνουργια μέσα στα οποία προσφέρουμε σήματα συναλλαγών.

 

μικρό&P 500 – Το Stud Bull

ECB, RBA και NFP 6μικρό&Ημερήσιο γράφημα P 500

Αυτή η τεράστια τάση ταύρων είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Μπορώ μόνο να προτείνω να αγοράσετε πτώσεις σε αυτόν τον δείκτη μετοχών. Η τιμή μπορεί να κινηθεί πλησιέστερα στο 20-EMA τις επόμενες μέρες εάν έχουμε κάποιο είδος ενοποίησης. Προσέξτε για λαμπρά κεριά απόρριψης για να παραμείνει μια σκανδάλη. Αυτά θα σας βοηθήσουν να μπείτε σε συναλλαγές υψηλής πιθανότητας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός κενού απόρριψης που διαπραγματεύτηκα πριν από μερικές εβδομάδες. Έγραψα επίσης για αυτό σε αυτό το άρθρο: Οι συναλλαγές δολαρίων ΗΠΑ στο πίσω πόδι ενώ οι μετοχές διορθώνουν χαμηλότερα.

ECB, RBA και NFP 7μικρό&Ημερήσιο γράφημα P 500

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το συγκεκριμένο κερί ήταν μια πραγματικά μεγάλη ώθηση σε ένα μακρύ εμπόριο που παρήγαγε σημαντικό κέρδος. Ίσως θα έχουμε άλλη μια χρυσή ευκαιρία τις επόμενες εβδομάδες για να πιάσουμε άλλη μια από αυτές τις ομορφιές.

Αυτό είναι όλο για τώρα, παιδιά. Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί σχετικά με όλους αυτούς τους κινδύνους συμβάντων και μην ξεχνάτε την αναφορά NFP των ΗΠΑ την Παρασκευή. Έχετε μια κερδοφόρα εβδομάδα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me