Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Daily Brief, 30 Σεπτεμβρίου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρυσό σήμερα!

Καλημέρα φίλα,

Οι τιμές του χρυσού έκλεισαν στα 1.897,50, μετά το υψηλό των 1.899.11 και το χαμηλό των 1.875.50. Συνολικά, η κίνηση του χρυσού παρέμεινε ανοδική καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τα κέρδη τους της προηγούμενης ημέρας, αυξάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη, λόγω της αδυναμίας του δολαρίου ΗΠΑ και των αυξανόμενων ελπίδων για πρόσθετα μέτρα τόνωσης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, John C. Williams, δήλωσε ότι, παρά την ύφεση που προκλήθηκε από τον κοραναϊό, η οικονομία των ΗΠΑ ήταν πιο υγιής από το αναμενόμενο. Είπε επίσης ότι η οικονομία θα χρειαστεί περίπου τρία χρόνια για να ανακτήσει τη δύναμή της και να επιστρέψει στα προ-πανδημικά της επίπεδα.

Προέβλεψε ότι οι αριθμοί απασχόλησης θα χρειαστούν τρία χρόνια για να επανέλθουν στο φυσιολογικό και ότι θα πρέπει να επιτευχθούν τα μέγιστα επίπεδα απασχόλησης το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η οικονομική ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτάται από τους ανθρώπους που ακολουθούν τα SOP. Είπε ότι η ανάπτυξη εμβολίων και η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, μέσω της χρήσης μάσκας από Αμερικανούς πολίτες, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο Harker πρόσθεσε ότι, παρά το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη ήταν ταχύτερη από το αναμενόμενο από την ύφεση την περασμένη άνοιξη, απαιτείται συνεχής μείωση του ρυθμού των νέων λοιμώξεων για την ανάπτυξη. Ο Harker πιστεύει ότι η μείωση της εξάπλωσης της λοίμωξης οφείλεται στη χρήση μάσκας, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους.

Στο μέτωπο του πακέτου ενίσχυσης για τις ΗΠΑ, ο Χάρκερ είπε ότι οι άνεργοι εργαζόμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις, μαζί με άλλους που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία, χρειάζονται ένα νέο πακέτο κρατικής βοήθειας και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι θα πρέπει να το παράσχουν. Πρότεινε να δοθεί τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε φορολογικά κίνητρα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πτώση του ΑΕΠ.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Richard Clarida, δήλωσε την Τρίτη ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως ότου η αγορά εργασίας ανακάμψει εντελώς. Είπε επίσης ότι τα ποσοστά δεν θα αυξηθούν έως ότου επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού 2% και ο στόχος ξεπεραστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη προβλέψει ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν θα πληρούνται μέχρι το 2023. Τα σχόλια Dovish από αξιωματούχους της Fed την ημέρα προκάλεσαν μια πτώση του δολαρίου ΗΠΑ, η οποία ώθησε τις τιμές των κίτρινων μετάλλων στην άνοδο.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μουτσίν και του ομιλητή της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, υποστήριξαν το περιβάλλον τόνωσης. Την Τρίτη, η Πελόσι είπε ότι ήλπιζε να καταλήξει σε συμφωνία με τον Λευκό Οίκο για το πακέτο βοήθειας για κοροναϊούς μέχρι αυτήν την εβδομάδα. Η Pelosi μίλησε μετά τη συνάντησή της με τον Steven Mnuchin και τα σχόλιά της υποστήριξαν την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σύντομα τον επόμενο γύρο μέτρων τόνωσης.

Τη Δευτέρα, ο Πελόσι είπε ότι οι δημοκρατικοί νομοθέτες αποκάλυψαν ένα νέο πακέτο ανακούφισης κοραναϊού 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι έμποροι της αγοράς χαιρέτησαν αυτά τα νέα και άρχισαν να αγοράζουν χρυσό, ωθώντας τις τιμές κοντά στο επίπεδο 1.900.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα των ΗΠΑ αναμίχθηκαν την Τρίτη, αλλά είχαν μικρή επίδραση στο δολάριο ΗΠΑ και απέτυχαν να δώσουν ορμή στις τιμές των κίτρινων μετάλλων. Επιπλέον, οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας συνέχισαν να αυξάνονται, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ άρχισε να εκτοξεύεται στην Κίνα, πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση του για τη δεύτερη θητεία. Εκτός από αυτό, οι πιθανότητες της Κίνας να εκπληρώσει τους στόχους αγοράς της στις ΗΠΑ, όπως ορίζονται στην εμπορική συμφωνία Φάσης 1 μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, μειώνονται επίσης μέρα με τη μέρα, γεγονός που υποστήριξε επίσης το συναίσθημα της αγοράς και τις τιμές του χρυσού ασφαλούς καταφυγίου.

Ένας άλλος παράγοντας που υποστήριξε την αύξηση του χρυσού την Τρίτη ήταν οι αυξανόμενοι φόβοι που σχετίζονται με την πανδημία του κορανοϊού, αφού αναφέρθηκε ότι ο ιός είχε πάρει περισσότερες ζωές από την ελονοσία, τον ιό HIV, τη γρίπη και τη χολέρα για μια περίοδο 10 μηνών. Προκάλεσε επίσης παγκόσμια οικονομική καταστροφή και έχει διαταράξει την καθημερινή ζωή κάθε ατόμου. Οι φόβοι αυξήθηκαν λόγω των ειδήσεων ότι ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από μολύνσεις από κοροναϊό έχει περάσει το 1 εκατομμύριο και ότι η ασθένεια εξαπλώνεται ακόμα γρήγορα.

Οι έμποροι αγοράς περιμένουν τώρα με ανυπομονησία την πρώτη προεδρική συζήτηση των ΗΠΑ μεταξύ του Donald Trump και του Joe Biden, η οποία θα ξεκινήσει αργά απόψε. Επιπλέον, οι Steven Mnuchin και Nancy Pelosi θα παρέχουν επίσης νέες ενημερώσεις σχετικά με το πακέτο stimulus των ΗΠΑ την Τετάρτη, το οποίο ήδη υποστηρίζει τις τιμές των κίτρινων μετάλλων, λόγω της αισιοδοξίας που δημιουργεί..

 • Καθημερινά τεχνικά επίπεδα:

  Αντίσταση υποστήριξης

  1.859.54 1.896.64

  1.836.77 1.910.97

  1.822.44 1.933.74

  Pivot Point: 1,873,87

Το πολύτιμο μέταλλο, ο χρυσός, διαπραγματεύεται στο επίπεδο του 1.882 και έχει σχηματίσει ένα κερί κατακρημνισμένου κερασιού στο ωριαίο χρονοδιάγραμμα. Το overbought μέταλλο είναι πιθανό να διαπραγματευτεί με μια bearish προκατάληψη, προκειμένου να ολοκληρώσει ένα επίπεδο retracement 38,2% Fibonacci. Στην κάτω πλευρά, ο χρυσός μπορεί να βρει υποστήριξη στο επίπεδο 1.876, με την αντίσταση να γίνεται η περιοχή στήριξης. Ταυτόχρονα, η bearish breakout στο 1,876 επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του χρυσού στο 1,872 επίπεδο. Μια πτωτική προκατάληψη κυριαρχεί σήμερα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me