Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Daily Brief, 16 Νοεμβρίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το χρυσό σήμερα

Καλημέρα έμποροι και καλώς ήλθατε πίσω σε μια άλλη συναρπαστική εβδομάδα,

Τιμές για το πολύτιμο μέταλλο, ΧΡΥΣΟΣ, αυξήθηκε καθώς οι αυξανόμενες μολύνσεις από κοροϊούς επανέφεραν παγκοσμίως ανησυχίες σχετικά με τις οικονομικές απώλειες, ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Ταυτόχρονα, ο σκεπτικισμός σχετικά με την ικανότητα ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 να σταματήσει την εξάπλωση του ιού επέκτεινε περαιτέρω την αξία του μετάλλου ασφαλούς καταφυγίου. Το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη, παραμένοντας κατάθλιψη την ημέρα, καθώς οι αμφιβολίες εξακολούθησαν για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19. Εκτός από αυτό, το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά, υποστηριζόμενο από την αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ.

Το κίτρινο μέταλλο κατάφερε να σταματήσει το χαμένο σερί της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας υψηλότερα επίπεδα την πρώτη ημέρα μιας νέας εβδομάδας. Ωστόσο, το αισιόδοξο κλίμα που περιβάλλει τις τιμές του χρυσού υποστήριξε την επικρατούσα προκατάληψη πωλήσεων σχετικά με το δολάριο ΗΠΑ. Οι απώλειες στο greenback θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοήθησαν το εμπόρευμα σε δολάρια. Ως αποτέλεσμα, το δολάριο ΗΠΑ ήταν υπό πίεση λόγω των αμφιβολιών για την οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19 στις ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, η αισιόδοξη διάθεση της αγοράς, υποστηριζόμενη από διάφορους παράγοντες, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του δολαρίου ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του χρυσού ενισχύθηκε περαιτέρω από την απότομη άνοδο των περιπτώσεων COVID-19, η οποία προκάλεσε την επιστροφή στο περιουσιακό στοιχείο του ασφαλούς καταφυγίου. Αντίθετα, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς αναβοσβήνει πράσινο από την έναρξη της εβδομάδας, υποστηριζόμενο από τις ελπίδες ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Εν τω μεταξύ, το συναίσθημα κινδύνου αγοράς πήρε άνοδο μετά από αισιόδοξα στοιχεία από την Κίνα, τα οποία ώθησαν το S&P 500 μελλοντικά υψηλότερα. Ως αποτέλεσμα, ο αισιόδοξος τόνος της αγοράς έγινε ο βασικός παράγοντας που κράτησε το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στο ασφαλές καταφύγιο. Σε όλη τη λίμνη, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς δεν επηρεάστηκε αρκετά από τη σινο-αμερικανική αναταραχή, η οποία πρόσφατα επιταχύνθηκε αφού η κυβέρνηση Trump έδειξε την προθυμία της να περιορίσει τις επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 1.890.30 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 1.886.99 και 1.899.01.

Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ έγιναν ο βασικός παράγοντας που κράτησε τις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του νομίσματος. Εν τω μεταξύ, έως τις 10:05 μ.μ. ET (2:05 πμ GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,14%, σε 92,588.

Εκτός από αυτό, το αισιόδοξο συναίσθημα που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε περαιτέρω αφού η κινεζική βιομηχανική παραγωγή κτύπησε τις εκτιμήσεις, αυξάνοντας τις ελπίδες για την οικονομική ανάπτυξη του Dragon Nation, η οποία προσέφερε επιπλέον στήριξη στην αγορά ενέργειας. Από την άποψη των δεδομένων, η βιομηχανική παραγωγή στην κινεζική οικονομία αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας το αναμενόμενο κέρδος του 6,5%. Επιπλέον, το Fixed Asset Investment αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι του προβλεπόμενου 1,6% και προηγούμενο 0,8%.

Σε ολόκληρο τον ωκεανό, ο λόγος για την ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην τελευταία έκθεση που υποδηλώνει ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η συνολική ζήτηση πετρελαίου της Ινδίας αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, φθάνοντας τους 17,8 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Πετρελαίου Πετρελαίου & Κύτταρο ανάλυσης.

Καθημερινά τεχνικά επίπεδα

Αντίσταση υποστήριξης

1,849,50 1,878,10

1,837,40 1,894,60

1.820.90 1.906.70

Pivot Point: 1,866,00

Ο χρυσός μπορεί να βρει υποστήριξη στο επίπεδο 1.886 και αντίσταση στο επίπεδο 1.898. Η συνέχιση μιας περαιτέρω ανοδικής τάσης θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, του χρυσού, σε περίπου 1.909. Το MACD είναι ουδέτερο. Ωστόσο, οι πιθανότητες πλαϊνού πέλματος παραμένουν ισχυρές μεταξύ 1.886 και 1.898. Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στην περιοχή 1.891, όπως παραπάνω, μπορούμε να περιμένουμε μια αναπήδηση και κάτω από αυτό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν απότομες πωλήσεις μέχρι το 1,886. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me