Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Daily Brief, 15 Ιανουαρίου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρυσό την Παρασκευή!

Happy Friday traders, Κατά τη διάρκεια της πρώτης ασιατικής συνεδρίασης της Παρασκευής, το κίτρινο μέταλλο κατάφερε να σταματήσει τη νυχτερινή του χάνοντας ράβδωση, τραβώντας μερικές μέτριες προσφορές γύρω στα επίπεδα των 1.800 δολαρίων, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση του κοροναϊού (COVID-19) και η αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ διατήρησε την πίεση του εμπορικού εμπορίου υπό πίεση, η οποία, με τη σειρά της, υποστήριξε τις τιμές για το μέταλλο safe-haven. Οι απώλειες στην αγορά μετοχών ενισχύθηκαν περαιτέρω αφού η Γαλλία εισήγαγε ένα νέο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο, το οποίο αμέσως έθεσε ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη και παρείχε πρόσθετη υποστήριξη στις τιμές του χρυσού.

Εν τω μεταξύ, η γεωπολιτική στη Μέση Ανατολή (εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ) και οι εντάσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας, λόγω της αυστηρότερης νομοθεσίας για τις εισαγωγές, πρόσθεσαν περαιτέρω πίεση στο εμπορικό κλίμα, υποστηρίζοντας το πολύτιμο μέταλλο. Σε αντίθεση με αυτό, η αισιοδοξία έναντι των πιθανών εμβολίων κοροναϊού και η πιθανότητα ενός πρόσθετου πακέτου χρηματοοικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ έχουν γίνει κρίσιμοι παράγοντες που διατηρούν το καπάκι για περαιτέρω κέρδη στις τιμές των κίτρινων μετάλλων. Ο χρυσός διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 1.851,68 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 1.845.55 και 1.855.68.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες αγορές μετοχών απέτυχαν να σταματήσουν την ολονύκτια αρνητική τους απόδοση και παρέμειναν ξινή, εν μέσω εντάσεων Σινο-ΗΠΑ και αυξανόμενων φόβων για κοροναϊούς. Στο μέτωπο Σινο-ΗΠΑ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδειξε πρόσφατα την προθυμία του να επιβάλει νέες κυρώσεις σε αξιωματούχους και εταιρείες για φερόμενες παρανομίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και επιβολή απαγόρευσης επενδύσεων σε εννέα ακόμη κινεζικές εταιρείες με ύποπτους δεσμούς με τον κινεζικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων Planemaker Comac και τηλεφωνικός κατασκευαστής Xiaomi (OTC: XIACF) Corp. Σε αντάλλαγμα, σε απάντηση στις παρατηρήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στις 7 Ιανουαρίου, η κινεζική πρεσβεία κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «καρφιτσώνει πολιτικές και ιδεολογικές ετικέτες σε οικονομικά και εμπορικά ζητήματα και εκμεταλλεύεται την κρατική της δύναμη καταστολή των ξένων εταιρειών, με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας. ” Αυτές οι κινήσεις θα αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις με την Κίνα και οι φόβοι ενός πλήρους εμπορικού / πολιτικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν επιβαρύνει το εμπορικό κλίμα της αγοράς και θεωρούνται κρίσιμοι παράγοντες που έχουν διατηρήσει την ΧΡΥΣΟΣ υψηλότερες τιμές.

Εκτός από αυτό, ο λόγος για το πτωτικό συναίσθημα των συναλλαγών θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με ανησυχίες για αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 και οικονομικά οδυνηρές σκληρές κλειδαριές. Με τον αυξανόμενο ρυθμό των νέων κρουσμάτων ιών, οι παγκόσμιες κλειδαριές γίνονται επίσης επιθετικές. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Γαλλία εισήγαγε ένα νέο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να σκληρύνει το γερμανικό κλείδωμα. Επιπλέον, πάνω από 22 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό αυστηρές συνθήκες κλειδώματος στην επαρχία Hebei της Κίνας, η οποία περιβάλλει το Πεκίνο. Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν αφού η χώρα δημοσίευσε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων Covid-19 σε πάνω από πέντε μήνες την Τετάρτη.

Ως αποτέλεσμα, το ευρείας βάσης δολάριο ΗΠΑ κατόρθωσε να τερματίσει τη νυχτερινή του χαμένη σειρά, σημειώνοντας άνοδο υψηλότερα κατά τη διάρκεια της πρώτης ασιατικής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να δείχνουν προτίμηση για τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου, μετά από ένα συναίσθημα κινδύνου στην αγορά. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται από την πρόοδο του πακέτου τόνωσης των ΗΠΑ, το οποίο τείνει να υπονομεύσει το νόμισμα των ΗΠΑ. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναμένεται να αποκαλύψει τα σχέδιά του για τον επόμενο γύρο δημοσιονομικών κινήτρων των ΗΠΑ (που θα μπορούσε να αξίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια) στις 00:15 GMT. Έτσι, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ έχουν γίνει κρίσιμος παράγοντας που έχει περιορίσει τυχόν πρόσθετες αυξήσεις στο ΧΡΥΣΟΣ Οι τιμές, καθώς η τιμή του χρυσού σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του greenback. Κοιτώντας μπροστά, οι παράγοντες της αγοράς θα κρατήσουν τα μάτια τους για την κυκλοφορία των ΗΠΑ Core Retail Sales m / m, μαζί με τις Retail Sales m / m. Εκτός από αυτό, η ομιλία του εκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν θα παρακολουθείται επίσης στενά. Εν τω μεταξύ, το ΑΕγχΠ του Ηνωμένου Βασιλείου m / m και το ισοζύγιο εμπορευμάτων αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσουν αργότερα σήμερα. Και, φυσικά, οι ενημερώσεις που περιβάλλουν την αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ και τα δεινά του ιού δεν θα χάσουν τη σημασία τους την ημέρα.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 1,803,95

S2 1.825.34

S3 1.835.82

Συγκεντρωτικό σημείο 1.846.73

R1 1,857,21

R2 1.868.12

R3 1,889,51

ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζει να διαπραγματεύεται προς τα πλάγια, σε ένα ευρύ εύρος συναλλαγών από 1,862 έως 1,829. Το πολύτιμο μέταλλο, ΧΡΥΣΟΣ, είναι πιθανό να βρει άμεση αντίσταση στα 1.853 και στα 1.863. Στην κάτω πλευρά, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να βρει στήριξη στα 1.833. Η παραβίαση αυτού του 1.833 επιπέδου υποστήριξης θα μπορούσε να ανοίξει επιπλέον χώρο για πώληση μέχρι το επίπεδο 1.820 σήμερα. Οι 50 περίοδοι EMA και RSI υποστηρίζουν την προκατάληψη της πώλησης. Ωστόσο, η έλλειψη οικονομικών γεγονότων διατηρεί την αγορά ασταθής, μεταξύ των επιπέδων 1.843 και 1.829. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me