Daily Brief, 14 Δεκεμβρίου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρυσό τη Δευτέρα!

Καλημέρα έμποροι,

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου διαπραγμάτευσης, οι τιμές των κίτρινων μετάλλων απέτυχαν να σταματήσουν το πτωτικό ράλι της νύχτας, παραμένοντας πτωτικές γύρω στο επίπεδο των 1.835,66 δολαρίων, κυρίως λόγω του συναισθηματικού κινδύνου στην αγορά. Αυτό μαρτυρήθηκε από τη θετική απόδοση του S&P 500 Futures. Ωστόσο, το αισιόδοξο εμπορικό συναίσθημα θα μπορούσε να συσχετιστεί με την αισιοδοξία στις ΗΠΑ λόγω της επικείμενης απελευθέρωσης του επόμενου πακέτου ερεθίσματος και της έναρξης εμβολιασμών κατά του κοροναϊού, οι οποίοι τελικά έχουν υπονομεύσει την ελκυστική ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου. Εκτός από αυτό, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) Ursula von der Leyen και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν να παρατείνουν τις συνομιλίες για το Brexit για μία ακόμη εβδομάδα, ευνοώντας το συναίσθημα που κινδυνεύει από την αγορά και προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στις τιμές χρυσού του ασφαλούς καταφυγίου.

Αντίθετα, ο συνεχιζόμενος κοροναϊός (COVID-19) θλίβεται και ο αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίζουν να αμφισβητούν την επικίνδυνη διάθεση στην αγορά, η οποία έχει καλύψει περαιτέρω οποιαδήποτε καθοδική ορμή για το ράβδωση. Επιπλέον, η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου ευρείας βάσης θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν στον περιορισμό τυχόν βαθύτερων απωλειών σε χρυσό. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται σήμερα στα 1.835.87 και ενοποιείται σε εύρος μεταξύ 1.834.38 και 1.841.59.

Ο τόνος διαπραγμάτευσης της αγοράς υποστηρίζεται επίσης λόγω της αισιοδοξίας για ένα πιθανό εμβόλιο και θεραπεία για τον κοροναϊό. Αυτές οι ελπίδες τροφοδοτήθηκαν αφού η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε επίσημα το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 για επείγουσα χρήση. Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες ενισχύθηκαν περαιτέρω από την πρόσφατη πρόταση ότι τα μέλη του Λευκού Οίκου θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν. Ωστόσο, οι θετικές εξελίξεις που οφείλονται στο εμβόλιο COVID-19 εξακολουθούν να ευνοούν τη διάθεση κινδύνου στην αγορά και υπονομεύουν τις τιμές των κίτρινων μετάλλων.

Σε όλη τη λίμνη, ο λόγος για το συναίσθημα της αγοράς για κινδύνους θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί σε λίγη πρόοδο του Brexit, η οποία τροφοδοτήθηκε όταν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) Ursula von der Leyen και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες για το Brexit για μια ακόμη εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη, αντλώντας προσφορές την ημέρα καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19. Αυτό μαρτυρήθηκε από τα χαμηλά στοιχεία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά επηρέασε επίσης το νόμισμα των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, οι απώλειες στο greenback ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση πολιτικής του 2020. Ωστόσο, οι απώλειες στο δολάριο ΗΠΑ βοήθησαν να περιορίσει τις βαθύτερες απώλειες στο ΧΡΥΣΟΣ τιμές, όπως η τιμή του ΧΡΥΣΟΣ σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Μέχρι τις 9:48 μ.μ. ET (1:48 πμ GMT), το US Dollar Index Futures, το οποίο παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,17%, στα 90,773.

Αντίθετα, οι εντεινόμενες ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη συνεχιζόμενη αύξηση των νέων περιπτώσεων ιών coronavirus στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης επιβάλλοντας νέους περιορισμούς κλειδώματος στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, συνεχίζουν να προσπαθούν να διερευνήσουν την αισιόδοξη απόδοση της αγοράς. Εκτός από αυτό, η μακροχρόνια αδυναμία να περάσει το φορολογικό πακέτο των ΗΠΑ και οι φόβοι για έναν πλήρη εμπορικό / πολιτικό πόλεμο μεταξύ της Δύσης και της Κίνας προκαλούν επίσης διάθεση για κίνδυνο αγοράς, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των ζημιών στις τιμές για το κίτρινο μέταλλο.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τους τίτλους τόνωσης των ΗΠΑ και τις ειδήσεις για τα εμβόλια. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit και την αναμέτρηση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχουν χάσει καμία σημασία την ημέρα.

 

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 1,789,71

S2 1.813.47

S3 1.826.67


Συγκεντρωτικό σημείο 1.837.24

R1 1.850.43

R2 1.861

R3 1,884,77

ΧΡΥΣΟΣ ενοποιείται σε ένα στενό εύρος συναλλαγών μεταξύ 1.847 και 1.822, λόγω του μικρού όγκου συναλλαγών και της αστάθειας. Η αγορά αναφέρει συχνά τόσο μικρή μεταβλητότητα κατά τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς οι έμποροι καταλήγουν στις θέσεις τους πριν από την περίοδο των διακοπών. Ένα bullish breakout σε επίπεδα περίπου 1.847 θα μπορούσε να οδηγήσει το ΧΡΥΣΟΣ υψηλότερη τιμή, μέχρι το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 1.851, μαζί με τα επίπεδα στήριξης των 1.830 και 1.824. Ισχύει μια ουδέτερη προκατάληψη. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map