Daily Brief, 1 Μαρτίου – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρυσό τη Δευτέρα!

Καλημέρα έμποροι,

Τιμές για το πολύτιμο μέταλλο, ΧΡΥΣΟΣ, έκλεισε στα 1.734.37, μετά το υψηλό του 1.775.75 και το χαμηλό 1.717.22. Ο χρυσός επέκτεινε τις απώλειές του, μειώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου 2020. Ο χρυσός υποχώρησε περίπου 3% την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε 8 μήνες, στο πίσω μέρος του ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ και αυξημένες αποδόσεις των ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) αυξήθηκε στο υψηλό μιας εβδομάδας στα 90,8, ζυγίζοντας τις τιμές του χρυσού και προσθέτοντας τις απώλειές του την Παρασκευή. Σε 10ετή σημείωση, οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης, φτάνοντας στο 1,6%, το οποίο είναι ένα επίπεδο που δεν έχουμε δει από τον Φεβρουάριο του 2020, πριν από την εκδήλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι αποδόσεις αυξάνονται συνεχώς λόγω των αυξημένων προσδοκιών για τον πληθωρισμό, καθώς οι αγορές αρχίζουν να τιμολογούν το άνοιγμα των ανεπτυγμένων οικονομιών της αγοράς. Ο υψηλότερος πληθωρισμός έχει θετική σχέση με τις τιμές του χρυσού, αλλά τείνει επίσης να αυξήσει τις αποδόσεις των θησαυρών, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει το κόστος ευκαιρίας διατήρησης μη αποδόσεων χρυσού, και ως εκ τούτου, ο χρυσός υπέφερε. Τα πιο πρόσφατα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, πρόσθεσαν επίσης καύσιμα και υποστήριξαν τις αυξανόμενες αποδόσεις, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις τιμές του χρυσού και σύροντάς τις κάτω σε χαμηλό 8 μηνών.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στις 18:30 GMT, ο βασικός δείκτης τιμών PCE για τον Ιανουάριο μπήκε, παρουσιάζοντας άνοδο στο 0,3%, έναντι του αναμενόμενου 0,1%, το οποίο στήριξε το δολάριο ΗΠΑ και πρόσθεσε τις απώλειες στο ΧΡΥΣΟΣ τιμές. Για τον Ιανουάριο, το Εμπορικό Ισοζύγιο παρουσίασε έλλειμμα -83,7B, έναντι του αναμενόμενου -83,0B, ζυγίζοντας το δολάριο ΗΠΑ και κάλυψη τυχόν περαιτέρω ζημιών στο κίτρινο μέταλλο. Το προσωπικό εισόδημα για τον Ιανουάριο αυξήθηκε στο 10,0%, έναντι του αναμενόμενου 9,4%, υποστηρίζοντας το δολάριο ΗΠΑ και προσθέτοντας στην καθοδική πίεση του χρυσού.

Οι Προσωπικές Δαπάνες μειώθηκαν σε 2,4% τον Ιανουάριο, έναντι του αναμενόμενου 2,6%, σταθμίζοντας το δολάριο ΗΠΑ και βοηθώντας τον χρυσό να ανακτήσει μερικές από τις απώλειές του. Τα αποθέματα χονδρικής Prelim αυξήθηκαν στο 1,3%, έναντι του αναμενόμενου 0,3%, ασκώντας πίεση στο greenback και περιορίζοντας τις περαιτέρω απώλειες σε χρυσό. Στις 19:45 GMT, το PMI του Σικάγου για τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε, δείχνοντας μια πτώση στα 59,5, έναντι του αναμενόμενου 61,0, το οποίο ζύγιζε το δολάριο ΗΠΑ και περιόρισε την καθοδική δυναμική στις τιμές του χρυσού. Στις 20:00 GMT, το Αναθεωρημένο Συναίσθημα Καταναλωτή UoM για το Φεβρουάριο ήρθε, παραμένοντας σύμφωνα με τις προσδοκίες των 76,8. Οι αναθεωρημένες προσδοκίες πληθωρισμού UoM παρέμειναν επίσης σταθερές στο 3,3%.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε το προβάδισμα για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία, την οποία υποστηρίζει το Πεντάγωνο από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν. Αυτή η δράση ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις πυραύλων κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να αυξήσουν το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά και να στηρίξουν τις τιμές του χρυσού. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέγραψε την πρώτη του νομοθετική νίκη, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το πακέτο ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις με την ελπίδα τους να χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο για να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, ο αμερικανικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνησή τους είναι εκεί γι ‘αυτούς και για αυτό, ένα πακέτο για την καταπολέμηση των επιπτώσεων μιας πανδημίας που σκότωσε περισσότερους από 500.000 Αμερικανούς και έριξε εκατομμύρια άτομα εκτός εργασίας, είναι υποχρεωτική.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι μεγάλο μέρος του τρέχοντος πακέτου είναι περιττό, καθώς ισχυρίζονται ότι μόνο το 9% του συνολικού πακέτου ανακούφισης θα κατευθυνθεί άμεσα στην καταπολέμηση του ιού. Τώρα που έχει ψηφιστεί ο λογαριασμός, θα ζυγίζει το δολάριο ΗΠΑ και θα υποστηρίζει τις τιμές του χρυσού την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, το Σάββατο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης για τρίτο ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, από την Johnson & Τζόνσον, για την καταπολέμηση του κοροναϊού. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της κρίσης και έδωσε σε όλους τους Αμερικανούς την ελπίδα για μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, η οποία θα στηρίξει το δολάριο ΗΠΑ και τις ροές κινδύνου στην αγορά, και αυτό, με τη σειρά του, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του χρυσού τη Δευτέρα.

Καθημερινά τεχνικά επίπεδα

Αντίσταση υποστήριξης

1,757,86 1,789,96

1.740.33 1.822.53

1.716.76 1.840.06


Pivot Point: 1,781,43

ΧΡΥΣΟΣ έχει αρχίσει να ανακάμπτει, αναπηδώντας πάνω από την περιοχή 1.715. Το πολύτιμο μέταλλο ακολουθεί το επίπεδο 1.754, το οποίο σηματοδοτεί το 38,2% Fibonacci retracement επίπεδο στην υψηλότερη πλευρά. Μια bullish breakout θα μπορούσε να επεκτείνει τις αγορές έως το επόμενο επίπεδο στόχου των 1.777, το οποίο αντιπροσωπεύει το επίπεδο Fibonacci 61,8%. Η ανοδική μεροληψία κυριαρχεί πάνω από το επίπεδο 1.740.33 σήμερα, το οποίο είναι πιθανό να επεκταθεί μέχρι το σημείο περιστροφής στο 1,781,43. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map