Daily Brief, 05 Ιανουαρίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σήμερα!

Καλημέρα έμποροι,

Σήμερα, κατά τη διάρκεια των ασιατικών ωρών διαπραγμάτευσης, οι τιμές του κίτρινου μετάλλου κατάφεραν να επεκτείνουν τη βαριά άνοδο της προηγούμενης ημέρας και ακόμα να φλερτάρουν με το $ 1.945, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο σε 8 εβδομάδες. Ωστόσο, η διαδεδομένη ανοδική τάση υποστηρίχθηκε κυρίως από έντονες ανησυχίες σχετικά με τη συνεχή αύξηση των νέων περιπτώσεων COVID-19 και τον επικρατούσα πτωτικό τόνο γύρω από το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο τείνει να υποστηρίζει το εμπόρευμα σε δολάρια. Οι επιδεινούμενες συνθήκες του κορανοϊού (COVID-19) σε ορισμένες μεγάλες χώρες συνεχίζουν να προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη, γεγονός που ασκεί πρόσθετη πίεση στην παγκόσμια αγορά μετοχών. Επιπλέον, οι απώλειες στην παγκόσμια αγορά μετοχών ενισχύθηκαν περαιτέρω από ένα προσεκτικό συναίσθημα πριν από τις εκλογές στη Γεωργία. Εν τω μεταξύ, τα κινέζικα δεδομένα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, για να μην ξεχνάμε την απουσία σημαντικών δεδομένων / γεγονότων, κράτησαν επίσης τη διάθεση της αγοράς υπό πίεση, υποστηρίζοντας το ασφαλές καταφύγιο. Σε όλη τη λίμνη, ο λόγος για την πτωτική μεροληψία που περιβάλλει το δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσε να αποδοθεί στην πιθανότητα πρόσθετων πακέτων οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ και εικασίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλότερα για παρατεταμένη περίοδο. Έτσι, το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ θεωρήθηκε ως ένας άλλος παράγοντας που παρείχε πρόσθετη υποστήριξη στο μη μεταλλικό κίτρινο μέταλλο, καθώς το ασθενέστερο δολάριο τείνει να το κάνει φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων να αγοράζουν χρυσό. Αντίθετα, η αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο κοροναϊκού συνέχισε να προκαλεί το συναίσθημα κινδύνου στην αγορά και θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που κράτησαν τα πρόσθετα κέρδη στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου. Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 1.940,18 και ενοποιούνται στο εύρος μεταξύ 1.934.47 και 1.945.68.

Το συναίσθημα που περιβάλλει τις παγκόσμιες αγορές απέτυχε να επεκτείνει τη θετική απόδοσή του της προηγούμενης ημέρας, μετατρέποντάς το ξινό καθώς οι φόβοι του coronavirus (COVID-19) κέρδισαν δυναμική. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Ιαπωνία γνώρισε αριθμό ρεκόρ των περιπτώσεων COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, και ως αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Τόκιο. Σε ολόκληρο τον ωκεανό, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις σχετικά με την πιθανότητα αυστηρότερων περιορισμών κλειδώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι επισκίασαν αμέσως την αισιοδοξία για τη διάθεση εμβολίων για την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια και συνέβαλαν στις απώλειες στην αγορά μετοχών. Η πτωτική εμφάνιση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ τείνει να τονίζει το συναίσθημα ρίσκου, το οποίο ευνοεί το εμπόρευμα σε δολάρια.

Ο λόγος για το πτωτικό κλίμα των συναλλαγών στην αγορά θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με την κυκλοφορία των προηγούμενων ημερών από τα χαμηλά στοιχεία της Κίνας Caixin Manufacturing PMI, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης έπεσε στα 53,00 τον Δεκέμβριο, από το 54,9 του Νοεμβρίου και το αναμενόμενο 54,9. Το κυβερνητικό PMI μειώθηκε επίσης στο 51,9 το Δεκέμβριο, από 52,1 το Νοέμβριο. Εν τω μεταξύ, η ανανεωμένη γεωπολιτική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, καθώς και η εντεινόμενη ανατροπή ΗΠΑ-Κίνας, έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του εμπορικού κλίματος.

Σε όλη τη λίμνη, οι έμποροι της αγοράς παρακολουθούν τις εκλογές στη Γεωργία, καθώς θα αποφασίσει ποιος θα κατέχει τη Γερουσία των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Μπάιντεν. Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν την εξουσία τους, αλλά η πρόσφατη έκπληξη που κέρδισε ο Δημοκρατικός κάνει τους εμπόρους να μπερδεύονται, κάτι που με τη σειρά του επιβαρύνει τους κινδύνους.

Παρά το συναισθηματικό ρίσκο της αγοράς, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει θετική έλξη και εξασθένησε κοντά στα χαμηλά πολυετή, εν μέσω της πιθανότητας ενός πρόσθετου πακέτου χρηματοοικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ και εικασίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλότερα για ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ περίοδος. Εκτός από αυτό, η αισιοδοξία έναντι των εμβολίων κορανοϊού ωθεί τους επενδυτές προς πιο επικίνδυνα νομίσματα και περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης, αντί για το περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου, το οποίο τελικά οδηγεί σε περαιτέρω απώλειες στο δολάριο ΗΠΑ ασφαλούς καταφυγής. Ωστόσο, οι απώλειες στο greenback έχουν γίνει βασικός παράγοντας που έχει διατηρήσει τις τιμές του χρυσού υψηλότερες, καθώς η τιμή του χρυσού σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Μέχρι τις 8:49 μ.μ. ET (1:49 πμ GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,04%, σε 89,812.

Δεδομένης της έλλειψης βασικών δεδομένων, οι ταύροι από κίτρινο-μέταλλο θα ενθαρρύνουν για οποιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης του κοροναϊού και ανακοινώσεις σχετικά με τους περιορισμούς δραστηριότητας. Αντίθετα, τα θετικά σημάδια από τη Γεωργία και το σήμα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω χαλάρωση, θα μπορούσαν να περιορίσουν τα κέρδη στις τιμές του κίτρινου μετάλλου. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις σχετικά με το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ θα είναι βασικές για παρακολούθηση. Επιπλέον, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, για να μην ξεχάσουμε το Brexit, δεν θα χάσουν καμία σημασία.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 1.884.55

S2 1.910.04

S3 1.926.52

Συγκεντρωτικό σημείο 1.935.53

R1 1.952.01


R2 1.961.02

R3 1,986,51

 

ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζει να αντιμετωπίζει αντίσταση γύρω στο 1,886 επίπεδο, το οποίο σηματοδοτεί τη διπλή κορυφή στο ωριαίο χρονικό πλαίσιο. Ένα bullish breakout στα 1.786 θα μπορούσε να οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο, ΧΡΥΣΟΣ, προς το επόμενο επίπεδο-στόχο 1.794. Ταυτόχρονα, η υποστήριξη συνεχίζει να διατηρείται περίπου στο επίπεδο 1.778 σήμερα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map