Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Daily Brief, 01 Οκτωβρίου – Όλα όσα χρειάζεστε για να μάθετε για το χρυσό σήμερα!

Καλημέρα φίλα,

Οι τιμές για το πολύτιμο μέταλλο, το χρυσό, έκλεισαν στα 1.885.236, μετά το υψηλό του 1.902.21 και το χαμηλό του 1.881.32. Συνολικά, η κίνηση του χρυσού παρέμεινε bearish καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρά την ημερήσια απώλεια που σημείωσε την Τετάρτη, οι τιμές του χρυσού έκλεισαν το τρίτο τρίμηνο του έτους με κέρδη 4%. Το δολάριο ΗΠΑ ανέκτησε τη δύναμή του στην αγορά, σταθμίζοντας τις τιμές του κίτρινου μετάλλου, αλλά ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) ήταν σχεδόν σταθερός την Τετάρτη, στο επίπεδο 93,92. Ωστόσο, κατάφερε να σημειώσει κέρδη 2% τον Σεπτέμβριο. Συνολικά, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ μειώθηκε κατά 3,5% το 3ο τρίμηνο, βοηθώντας τον χρυσό να σημειώσει κέρδη για την ίδια περίοδο. Την Τετάρτη, το δολάριο ΗΠΑ ήταν σταθερό, λόγω της αποτυχημένης προεδρικής συζήτησης των ΗΠΑ την Τρίτη. Οι υποψήφιοι των εκλογών, Donald Trump και Joe Biden, συμμετείχαν στην πρώτη από τις τρεις προεδρικές συζητήσεις την Τρίτη. Συζήτησαν θέματα όπως η ηγεσία του Τραμπ, η πανδημία του κοροναϊού, οι φόροι και η οικονομία των ΗΠΑ, αλλά η συζήτηση έληξε σε χάος, με κανέναν από τους υποψηφίους να μην έχει κανένα αποφασιστικό πλεονέκτημα από τη συζήτηση. Το κίτρινο μέταλλο, το οποίο κέρδισε πριν από τη συζήτηση, ξαφνικά έπεσε, δημοσιεύοντας απώλειες την Τετάρτη μετά το τέλος της συζήτησης.

Εν τω μεταξύ, οι ελπίδες για τον επόμενο γύρο των μέτρων ενθάρρυνσης των ΗΠΑ αυξήθηκαν την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι μια συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατών και των Ρεπουμπλικανών ήταν δυνατή μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Η αισιοδοξία γύρω από το πακέτο ενίσχυσης των ΗΠΑ ενισχύθηκε επίσης μετά την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι ο Λευκός Οίκος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους αντιπάλους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Επιπλέον, τα τελευταία σχόλια του Κυβερνήτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Michelle Bowman, την Τετάρτη, βοήθησαν επίσης στη βελτίωση του συναισθήματος κινδύνου. Είπε ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την ύφεση που προκλήθηκε από τον κορανοϊό ήταν ανώμαλη, καθώς τα επίπεδα ανεργίας ήταν ακόμη υψηλά και η ανάγκη για περαιτέρω νομισματική τόνωση και δημοσιονομική στήριξη εξακολουθούσε να υφίσταται.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολη, Neel Kashkari είπε ότι η αμερικανική οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί, εκτός εάν μια δραματική αλλαγή ή σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη εμβολίων ή μια δραματική αλλαγή στην πολιτική ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Είπε ότι το τρέχον σύστημα ήταν γεμάτο με μεγάλους, απαράδεκτους κινδύνους και ότι η οικονομική ανάκαμψη ήταν συγκρίσιμη με ένα αυτοκίνητο που χρειαζόταν ένα νέο κιβώτιο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο χρυσός μειώθηκε, λόγω του βελτιωμένου κλίματος κινδύνου από τα αισιόδοξα κινεζικά οικονομικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν νωρίτερα την ημέρα. Το Manufacturing PMI από την Κίνα έφτασε πάνω από το 50, στα 51,5, και αποκάλυψε ότι ο μεταποιητικός τομέας στην Κίνα επεκτάθηκε όλο τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, το μη μεταποιητικό PMI από την Κίνα αυξήθηκε επίσης πάνω από 50,0, σε 55,9, τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας στήριξη στην αισιοδοξία ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι ταχύτερη από το αναμενόμενο.

Στο μέτωπο των ΗΠΑ, το ADP Non-Farm Employment Change για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε στα 749 χιλ., Έναντι των αναμενόμενων 650 χιλ., Υποστηρίζοντας το δολάριο ΗΠΑ. Στις 17:20 GMT, το PMI του Σικάγου αυξήθηκε επίσης πάνω από τις προσδοκίες του 52.0, στο 62.4, παρέχοντας δύναμη στο δολάριο ΗΠΑ. Στις 17:39 GMT, τα τελικά στοιχεία του ΑΕΠ για το τρίμηνο παρουσίασαν συρρίκνωση -31,4%, έναντι του προβλεπόμενου -31,7%, ενισχύοντας το δολάριο ΗΠΑ. Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο αυξήθηκαν επίσης στο 8,8% έναντι του αναμενόμενου 3,1%, και στήριξαν το δολάριο ΗΠΑ. Τα ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο greenback, ασκώντας πίεση στις τιμές του κίτρινου μετάλλου την Τετάρτη.

Καθημερινά τεχνικά επίπεδα

Αντίσταση υποστήριξης

1,887,74 1,911,74

1.872.27 1.920.27

1.863.74 1.935.74

Pivot Point: 1,896,27

Το πολύτιμο μέταλλο, ο χρυσός, διαπραγματεύεται στα 1.892 και έχει σχηματίσει μια σειρά κεριών πλάι στο ωριαίο χρονικό πλαίσιο, δείχνοντας εύρος συναλλαγών από 1.900 έως 1.886. Μια bullish breakout στο επίπεδο 1.900 θα μπορούσε να προκαλέσει αγορές μέχρι το επίπεδο 1.918, μαζί με το επίπεδο στήριξης των 1.863. Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία για τις αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και τη βιομηχανία PMI, προκειμένου να προσδιορίσουμε την περαιτέρω τάση στην αγορά. Μια ανοδική μεροληψία φαίνεται κυρίαρχη σήμερα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me