Η κατάδυση Cryptomarket του Σεπτεμβρίου 2017

Ο τίτλος υποδηλώνει ότι η τρέχουσα πτώση της αξίας του ψηφιακού νομίσματος θα μειωθεί στην ιστορία και από τώρα, αυτή η ιδέα ισχύει. Οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν κάνει μεγάλη πτώση που οδήγησε στην απώλεια του συνολικού ανώτατου ορίου της αγοράς και επίσης σε μεμονωμένα ψηφιακά νομίσματα να χάσουν την αξία τους.

Η συναλλαγματική ισοτιμία BTC-δολαρίων ΗΠΑ εισήλθε σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης μόλις δημοσιεύθηκε ότι η ViaBTC, μια κινεζική ανταλλαγή bitcoin θα γίνει η δεύτερη στη χώρα που θα σταματήσει τις υπηρεσίες εγχώριων συναλλαγών της. Ωστόσο, υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι αυτός ο τύπος ειδήσεων θα συνεχίσει να ξεχειλίζει μόνο από την Κίνα.

Το σοκ αντανακλάται απευθείας στο cryptomarket. Για παράδειγμα, το bitcoin έχασε πάνω από το ένα πέμπτο της συνολικής αγοραίας αξίας του σε λιγότερο από 24 ώρες. Σε εβδομαδιαία βάση, το BTC είναι σχεδόν 30%, ενώ το μηνιαίο σκορ είναι λίγο λιγότερο έντονο, αλλά εξακολουθεί να ανησυχεί (περίπου 28%).

Επιπλέον, χρειάστηκαν λιγότερο από 48 ώρες για να μειωθεί το bitcoin $ 1k από την παλιά του τιμή. Εξαιτίας αυτού, εκατομμύρια χρήστες bitcoin που το χρησιμοποιούν για να κάνουν οτιδήποτε, από τη δημιουργία επενδυτικού χαρτοφυλακίου έως το παιχνίδι διαδικτυακό πόκερ επιθυμείτε να μάθετε πού οδηγεί αυτή η διαδικασία και πότε θα σταματήσει. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για αυτό, αλλά εδώ είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα διαδραματίσουν ρόλο στην ανάκαμψη της αγοράς κρυπτογράφησης και στην επιστροφή τους στην «πράσινη ζώνη» των χαρτών διαπραγμάτευσης.

Ράλι

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν την τιμή των 3.700 δολαρίων ως σημείο ανακούφισης για το δίκτυο BTC. Αυτό φαίνεται σαν μια ρεαλιστική τιμή για ένα δίκτυο που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων, αλλά είναι επίσης ο μεγαλύτερος στόχος για την αναταραχή στην Κίνα.

Ταυτόχρονα, η άνοδος της τιμής του BTC τους τελευταίους δύο μήνες ήταν σαφώς μη βιώσιμη. Σε ένα σημείο πριν από λίγες εβδομάδες, το δίκτυο παρακολουθούσε ενεργά την τιμή των 5k $ για ένα μόνο νόμισμα, το οποίο θα ήταν αύξηση 500% από τις αρχές του 2017.

Εκτός από το γεγονός ότι Το BTC επέζησε από το σκληρό πιρούνι άθικτο με κάθε έννοια, το δίκτυο δεν είχε σημαντικές ανακαλύψεις που θα εξηγούσαν αυτήν την αύξηση των τιμών. Έχοντας αυτό κατά νου, ο τομέας των 3.500 $ φαίνεται να είναι πολύ πιο ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους προγραμματιστές, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν πυρετά να καλύψουν τις αλλαγές στην αγορά.

Ωστόσο, ένα ενεργό πρόβλημα με αυτά τα σημεία ράλι είναι οι ταύροι που συνέχισαν να βγαίνουν από την αγορά. Μία από τις κύριες εξηγήσεις για αυτήν την κίνηση είναι ο φόβος άλλων ανταλλαγών BTC, αν όχι όλα κλείνουν τα γραφεία τους στην Κίνα. Παρόλο που αυτό μπορεί να συμβεί ή όχι, οι νέες ανακοινώσεις των εγχώριων ανταλλαγών που σταματούν τις υπηρεσίες τους θα ενισχύσουν μόνο αυτόν τον φόβο και πιθανότατα θα προκαλέσουν επιπλέον πωλήσεις στο κοντινό μέλλον.

Δύναμη του δολαρίου

Για να κάνουμε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα για το ψηφιακό νόμισμα, υπάρχει το ζήτημα του δολαρίου ΗΠΑ και η τρέχουσα ισχύ του στις διεθνείς αγορές. Το ράλι στο επίπεδο των 5.000 δολαρίων οφείλεται, θεωρητικά, στις bullish ιστορίες που σχετίζονται με το bitcoin, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην ενεργοποίηση του SegWit και στο γεγονός ότι πολλά εθνικά ιδρύματα άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέροντα στο ίδιο ψηφιακό νόμισμα. Αλλά, στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ήταν η δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ σε εκείνο το σημείο.

Ο δείκτης δολαρίου ξεπέρασε στις αρχές του 2017, την ίδια στιγμή που η BTC ξεκίνησε το ρεκόρ του ρεκόρ. Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι ένα αδύναμο δολάριο ΗΠΑ οδήγησε σε αυτήν την άνοδο της τιμής, είναι πολύ πιθανό ότι το ενίσχυσε.

Τώρα, λόγω της αυστηρότερης πολιτικής της Fed και άλλων στοιχείων που ενδυνάμωναν το δολάριο ΗΠΑ, θα μπορούσε να εμποδίσει το BTC να πάει αμέσως σε ένα μεγάλο ράλι. Δεν θα πρέπει να διαδίδει την πτώση της τιμής BTC, αλλά πιθανότατα θα δυσκολεύει το Cryptocurrency να επανεξετάσει τα επίπεδά του στα 5.000 $ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το δυναμικό για ανάκτηση

Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι η τρέχουσα πώληση ξεκινά σε μια φάση υπερπροσφοράς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μικρό ράλι ανακούφισης. Όμως, είναι δύσκολο να μετρηθεί, ακόμη και με τη χρήση της μεθόδου Fibonacci, όπου θα σημειωθεί το σημείο ράλι. Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη εικασία βάζει το ίδιο σημείο μεταξύ 3.300 και 3.400 $.


Ωστόσο, οι περισσότεροι προειδοποιούν ότι η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί μέχρι τα 2.350 $ εάν οι ειδήσεις από τα κινεζικά χρηματιστήρια συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο. Με άλλα λόγια, εάν η Κίνα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην εγχώρια διαπραγμάτευση της BTC, θα τραβήξει την τιμή κάτω από τα 3.000 $ χωρίς καμία αμφιβολία.

Ταυτόχρονα, τεχνικά δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει σημαντική ράλι χωρίς να είναι σε συμφωνία με την αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ. Ιστορικά, τα διαγράμματα δείχνουν ότι το ίδιο νόμισμα fiat ενισχύεται το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. Αυτό είναι απολύτως λογικό ότι η περίοδος των διακοπών αντικαθιστά την περίοδο των διακοπών, φέρνοντας περισσότερες δαπάνες σε μετρητά και περισσότερη δραστηριότητα στον τομέα των βιομηχανιών και των υπηρεσιών.

Διδάγματα

Η μεγάλη πτώση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται, οπότε είναι δύσκολο να κάνουμε συγκεκριμένα σημεία σχετικά με αυτό. Το Ethereum χτυπήθηκε σκληρά από το Κινεζική απαγόρευση των ICO ενώ η τρέχουσα πτώση των εγχώριων συναλλαγών επηρεάζει το BTC, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει όλα τα άλλα. Όλα τα ίδια επηρεάζονται επίσης από ένα ισχυρό δολάριο ΗΠΑ.

Ωστόσο, ενώ η αλληλεπίδραση εδώ είναι περίπλοκη και δύσκολο να μετρηθεί, ένα πράγμα είναι σίγουρο – η Κίνα είναι το κύριο έθνος του τομέα του ψηφιακού νομίσματος, για το καλύτερο ή το χειρότερο. Αυτό είναι ακόμη πιο εμφανές όταν το γεγονός ότι τα περισσότερα ορυχεία ψηφιακού νομίσματος βρίσκονται επίσης στην ίδια χώρα.

Με αυτό το ποσό ισχύος και συνάφειας, είναι όλο και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή, οι συναλλαγές ψηφιακού νομίσματος όλων των τύπων συνδέονται άμεσα με τους διαδρόμους εξουσίας στο Πεκίνο. Ενώ αυτό το γεγονός δεν δημιουργήθηκε από το σχεδιασμό, είναι μια ψυχρή πραγματικότητα που πολλοί θα τολμούσαν να αρνηθούν και τυχόν κινήσεις μέσα στο ίδιο έθνος θα συνεχίσουν να αντανακλούν με δύναμη και επίδραση στο παγκόσμιο πεδίο κρυπτογράφησης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map