Ανώνυμο Cryptocurrency υπό ανάπτυξη από τη Νορβηγική Κεντρική Τράπεζα

Οι αρχές του Μαΐου 2017 παρείχαν σίγουρα στην ψηφιακή κοινότητα νομισμάτων μερικές εξαιρετικές ειδήσεις. Πρώτον, το bitcoin έσπασε επίσημα το ρεκόρ του ως ένα νόμισμα που πωλήθηκε για πάνω από 1400 $. Ταυτόχρονα, ο αιθέρας έφτασε σε τιμή άνω των 80 $, συνεχίζοντας μια θεαματική άνοδο για ένα σχετικά νέο ψηφιακό στοιχείο. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τόσα πολλά άτομα, ακόμη και εταιρείες σε αυτόν τον τομέα που είναι ενθουσιασμένοι για το εγγύς μέλλον και τι φέρνει.

Όμως, ενώ οι ειδήσεις από τις αγορές είναι συχνά θετικές, τώρα υπάρχει μια εξέλιξη σε εθνική κλίμακα που σχετίζεται με το προσαρμοσμένο ψηφιακό νόμισμα. Αυτά δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η πραγματική πολιτεία της Νορβηγίας και η εθνική της κεντρική τράπεζα άρχισαν να ερευνούν έναν τρόπο να δημιουργήσουν και να ξεκινήσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα.

Σε ένα κλίμα όπου πολλά ανεπτυγμένα έθνη, παράδοξα, είτε αποφεύγουν είτε αγνοούν το ψηφιακό νόμισμα, φαίνεται ότι κάποιος αποφάσισε να προχωρήσει με ένα διαφορετικό σχέδιο. Τα περισσότερα από τα στοιχεία αυτού του σχεδίου εξακολουθούν να σφυρηλατούνται, οι ειδήσεις δείχνουν ακόμη ότι υπάρχουν μέρη όπου η ιδέα της χρήσης ψηφιακού νομίσματος δεν είναι μόνο κάτι που πρέπει να ξεκινήσει προς την επόμενη οντότητα λήψης αποφάσεων.

Εδώ είναι τα βασικά γεγονότα που σχετίζονται με το γεγονός ότι η Νορβηγική Κεντρική Τράπεζα μπαίνει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης blockchain.

Ψηφιακό νόμισμα Norges

Η Norges, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αποκάλυψε πρόσφατα ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια της έρευνας της δυνατότητας έκδοσης του δικού της ψηφιακού νομίσματος. Η δήλωση προήλθε από τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Norges Bank, Jon Nicolaisen, ο οποίος μίλησε στη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών και Επιστολών.

Είπε ότι υπάρχει η σαφής άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως για πράγματα που κυμαίνονται από bitcoin bingo σε πράγματα όπως επενδύσεις κεφαλαίου πολλών εκατομμυρίων που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης bitcoin. Εξαιτίας αυτού, ο αναπληρωτής κυβερνήτης είπε ότι είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό το ερευνητικό έργο Norges υπό το φως ενός κόσμου όπου η χρήση κρυπτονομισμάτων θα είναι τακτική εμφάνιση..

Πρόσθεσε ότι αυτός ο τύπος νομισματικής αξίας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων για ορισμένους τύπους χρηστών, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων όπως τα λειτουργικά συστήματα peer-to-peer και η ανωνυμία των χρηστών. Εδώ, φαίνεται ότι ο Norges προσέγγισε το ζήτημα με μια ενδιαφέρουσα δόση ρεαλιστικής σκέψης. Στην ίδια δήλωση, ο Nicolaisen είπε ότι υπάρχουν ήδη ιδιωτικά blockchain, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, τα οποία είναι ήδη στην αγορά και παρέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη και σε περίπτωση ολικής αποτυχίας των τραπεζικών συστημάτων. Μόνο μια σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη και μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ακατάπαυστα, όπως τα συστήματα που την χρησιμοποιούν σε μεγάλη κλίμακα, όπως eSports και πολλά άλλα εγχειρήματα μόνο στο διαδίκτυο.

Πιθανές δυνατότητες ψηφιακού νομίσματος

Χάρη σε όλες αυτές τις πραγματικότητες του τρέχοντος τομέα ψηφιακού νομίσματος, η Norges Bank αποφάσισε να προσπαθήσει να μιμηθεί μερικά από αυτά για το δικό τους έργο. Γι ‘αυτό σκέφτεται τώρα να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα που οι πελάτες τους μπορούν να κρατήσουν σε έναν λογαριασμό στην τράπεζα, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα επιπλέον, εξωτερικό ψηφιακό πορτοφόλι.

Μια άλλη επιλογή περιλαμβάνει τη Norges Bank τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει ανώνυμες πληρωμές πιο παρόμοιες με τα μετρητά από τις παραδοσιακές συναλλαγές. Φαίνεται επίσης ότι η τράπεζα είναι πρόθυμη να διερευνήσει ακόμη πιο τολμηρές επιλογές μέσα στην έρευνά της και να βρει ένα μοντέλο που να ταιριάζει τόσο στο πλαίσιο αναφοράς ανάπτυξης όσο και στις ανάγκες των πελατών τους.

Προς το παρόν, και οι δύο επιλογές φαίνονται σαν μια έγκυρη οδός για περαιτέρω εξερεύνηση και πιθανά πιλοτικά έργα. Μόλις επικυρωθεί, η τράπεζα Norges δεν θα αντιμετώπιζε σημαντικές δυσκολίες στη μεταφορά της ιδέας στο επίπεδο ενός ενεργού προϊόντος που διατίθεται υπό την επωνυμία της. Αυτό θα ισχύει τουλάχιστον για την εγχώρια αγορά.

Μια άλλη πρωτοβουλία της Κεντρικής Τράπεζας

Για όποιον καλύπτει τον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και του blockchain, ειδικότερα, δεν υπάρχει καμία είδηση ​​στην ιδέα ότι μια κεντρική τράπεζα πειραματίζεται με αυτήν τη μορφή FinTech. Αυτή τη στιγμή, πολλές μεγάλες κεντρικές τράπεζες εργάζονται σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ταυτόχρονα προσπαθεί να καταστείλει εγχώριες ανταλλαγές bitcoin. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Norges δήλωσε ακόμη ότι οι προσπάθειές τους είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική κατάσταση του χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος.


Είπε ότι για πολλούς καταναλωτές, το ηλεκτρονικό χρήμα θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν δεν επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα σε μορφή μετρητών σε μια παραδοσιακή τράπεζα, καθώς η διαδικασία λειτουργεί σήμερα. Στο άλλο άκρο αυτής της εξίσωσης, οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν πελάτες χρησιμοποιώντας τα ενδιαφέροντα επιτόκια που προσφέρουν.

Ωστόσο, υπάρχει η πεποίθηση στην Norges Bank ότι η ικανότητα των τραπεζών να παράγουν κέρδη και να επεκτείνει την πίστωση θα μπορούσε να επηρεαστεί ουσιαστικά όταν οι νέες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος αρχίσουν να χρησιμοποιούνται ευρέως. Σε αυτήν την απλή ιδέα μπορεί να υποστηριχθεί ολόκληρο το ιστορικό κίνητρο αυτής της κεντρικής τράπεζας: αλλαγή ή αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων λόγω της παγκόσμιας αλλαγής που έρχεται ανεξάρτητα από το τι.

Το οικοσύστημα της Νορβηγίας

Εκτός από την έξυπνη θέση της κεντρικής τράπεζας, ολόκληρη η χώρα της Νορβηγίας έχει μια σειρά από οφέλη που θα διευκολύνουν σε οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε εθνικό επίπεδο. Πρώτον, ο πληθυσμός της χώρας είναι μικρός, αλλά υποστηρίζεται από έναν εξαιρετικά πλούσιο κρατικό μηχανισμό και μια σταθερή σοσιαλδημοκρατική ατζέντα. Αυτό θα παρέχει μια βάση για ίση πρόσβαση στο ψηφιακό νόμισμα, ανεξάρτητα από τη μορφή του.

Τότε, η χώρα δεν είναι στην ΕΕ, η οποία της επιτρέπει να παρακάμψει τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα κράτη μέλη όταν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αρχίζουν να παίζουν αλλού. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει ένα ανεπτυγμένο και ποικίλο οικονομικό σύστημα, οπότε αυτοί οι τύποι υπηρεσιών FinTech θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν αποδεκτοί από τους πολίτες, ειδικά εκείνοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου οποιοσδήποτε τύπος μετακίνησης απαιτεί πολλή προσπάθεια.

Εδώ, η ύπαρξη ενός πρόσθετου μέσου διαδικτυακής διαχείρισης προσωπικών οικονομικών, ή ακόμη και εκείνων που ανήκουν σε μικρές εταιρείες, θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Με όλα αυτά για τη Norges Bank, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί ότι η τρέχουσα έρευνα θα μπορούσε εύκολα να γίνει ένα από τα πρώτα εθνικά ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map