Κάποια δράση λιβρών στις κάρτες σήμερα; Προσέξτε για τους αριθμούς CPI στο Ηνωμένο Βασίλειο! – 11 Απριλίου, πρωινή σύνοψη

Χωρίς αμφιβολία, η ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τα πιο σημαντικά οικονομικά δεδομένα στο σημερινό σημείο. Σίγουρα, ο ευρωπαϊκός αριθμός οικονομικού συναισθήματος ZEW και ο αριθμός θέσεων εργασίας JOLTs από τις ΗΠΑ είναι επίσης σημαντικοί, αλλά όχι τόσο σημαντικοί όσο αυτός ο δείκτης του πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε πρόσφατα αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών καταναλωτή. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο αριθμός CPI τους, που είναι η επίσημη μέθοδος μέτρησης του πληθωρισμού, ανέβηκε από χαμηλό 0,9% τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σε εντυπωσιακό 2,3% τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Τι θα προκαλούσε αυτήν την απότομη αύξηση του πληθωρισμού; Δεν υποτίθεται η δοκιμασία του Brexit να ασκήσει τεράστια πίεση στη βρετανική οικονομία; Θα πρέπει τελικά να είναι αρνητικό για το Ηνωμένο Βασίλειο, ναι. Και φυσικά, έχει ήδη επηρεάσει την περιοχή με ορισμένους τρόπους. Ωστόσο, η βρετανική λίρα έχει χάσει τόσο μεγάλο μέρος της αξίας της τα τελευταία χρόνια, ώστε η ανάκαμψη του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απολύτως αναπόφευκτη. Η υποτίμηση του νομίσματος δεν οδηγεί πάντα σε αύξηση του πληθωρισμού αυτής της χώρας, αλλά η τρέχουσα κατάσταση της βρετανικής οικονομίας το υποστηρίζει σίγουρα. Από τον Ιούνιο του 2014, η λίρα έχασε περίπου το 27,6% της αξίας της έναντι του δολαρίου. Μεγάλο μέρος αυτής της μείωσης ήταν φυσικά μια «τιμολόγηση» του Brexit. Ίσως πρέπει να πω, η αβεβαιότητα σχετικά με το θέμα εξασθένισε σημαντικά τη λίρα (τελικά, ο κόσμος δεν πίστευε πραγματικά ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Και ας μην ξεχάσουμε την ίδια την προδοτική μέρα, όταν η λίρα έχασε πάνω από 1100 κουτάλια έναντι του δολαρίου και 1800 έναντι του ιαπωνικού γεν. Φυσικά, η λίρα δεν έχασε μόνο την αξία έναντι του δολαρίου και του γιεν – ήταν μια ευρεία αποδυνάμωση της λίρας έναντι της αγοράς συναλλάγματος στο σύνολό της.

Για να επιστρέψετε στο θέμα του πληθωρισμού και πώς σχετίζεται με την αγορά συναλλάγματος, ας εξετάσουμε εν συντομία τι συμβαίνει όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται πάρα πολύ.

Ο στόχος πληθωρισμού της Τράπεζας της Αγγλίας είναι δύο τοις εκατό. Όταν προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο στο εγγύς μέλλον, πρέπει να το αντιμετωπίσει αυξάνοντας το επιτόκιο του. Όταν τα επιτόκια αυξάνονται, οι δαπάνες μειώνονται και οι άνθρωποι τείνουν να εξοικονομούν περισσότερα, καθώς υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσουν το υψηλότερο επιτόκιο. Αυτές οι ενέργειες εξουδετερώνουν το πρόβλημα του υπερβολικού πληθωρισμού. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από την αύξηση των επιτοκίων, όπως η αύξηση των μισθών, το ποσοστό ανεργίας και η κατάσταση της οικονομίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Ωστόσο, ο πληθωρισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις αποφάσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Ένα αποτέλεσμα του υψηλότερου επιτοκίου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν πιθανώς η ροή κεφαλαίων στη λίρα. Αυτό πρέπει να γνωρίζουμε. Όταν αυξάνεται ο πληθωρισμός, το νόμισμα της εμπλεκόμενης χώρας συνήθως εκτιμάται λόγω των προοπτικών υψηλότερων επιτοκίων. Μεγάλο μέρος της πρόσφατης στήριξης της λίρας οφείλεται στην πρόσφατη ανοδική πορεία του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα προτού γίνει πολύ τεχνικός, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά γραφήματα:

Κάποια Λίρα Δράση 1Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Όπως μπορείτε να δείτε, το GBP / USD έχει κολλήσει σε αυτό το μεγάλο εύρος για περίπου έξι μήνες. Ευτυχώς, αυτό το εύρος δεν είναι πολύ στενό, οπότε τουλάχιστον είχαμε κάποιες ευκαιρίες να βγάλουμε μερικά δολάρια εδώ και εκεί.

Αν κοιτάξουμε το χθεσινό κερί (Δευτέρα), μπορούμε να δούμε ότι η τιμή χτύπησε το 20-EMA, αλλά χτύπησε κάποια αντίσταση. Επιτρέψτε μου να μεγεθύνετε λίγο, ώστε να μπορείτε να το δείτε πιο καθαρά:

Μερική Λίρα Δράση 2Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

Μου αρέσει αυτή η ρύθμιση για ένα σύντομο παιχνίδι λόγω αυτής της πρώην ζώνης υποστήριξης που θα μπορούσε εύκολα να κρατήσει ως νέα αντίσταση. Αυτό που έχει σημασία και για μένα είναι ότι έχουμε ήδη δει κάποια απόρριψη τιμών από αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι επίσης εκεί όπου βρίσκουμε το 20-EMA. Θυμηθείτε, το 20-EMA ενεργεί συχνά ως δυναμική υποστήριξη ή αντίσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι θα μπορούσε να διατηρηθεί ως ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης. Παρεμπιπτόντως, ρίξτε μια ματιά στο πώς το 20-EMA διατηρεί δυναμική υποστήριξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτό που ψάχνουμε τώρα είναι η αντιστροφή αυτού του ρόλου, βλέποντας ότι η τιμή έχει κάνει ένα ισχυρό σπάσιμο κάτω από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο την Παρασκευή.

Να ληφθούν υπόψη οι θεμελιώδεις παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λίρα. Το θέμα Brexit είναι, φυσικά, ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να παρακολουθούμε καθώς ανταλλάσσουμε αυτό το σημαντικό νόμισμα. Εάν οι επενδυτές φοβούνται ξανά για κάποιο λόγο, θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ μας εάν είμαστε σε σύντομο παιχνίδι στη λίρα. Ο άλλος παράγοντας, όπως ανέφερα, είναι η έκδοση CPI που έχει προγραμματιστεί σήμερα για τις 08:30 GMT. Προσέξτε εδώ. Μια πολύ καλή εκτύπωση θα μπορούσε να είναι κακή για μια μικρή θέση. Από την άλλη πλευρά, αν δούμε μια απώλεια της αναμενόμενης ανάγνωσης 2,3%, η λίρα θα μπορούσε να ρίξει σημαντικό αριθμό pips, ειδικά αν είναι μια μεγάλη απώλεια.

Σημειώσεις για άλλα μέσα

 

Χρυσό – Προσέξτε για αυτό Pinbar!


Εάν ανταλλάσσετε χρυσό από μακριά, ελπίζω να βλέπετε τα κόκκινα φώτα να αναβοσβήνουν στο καθημερινό γράφημα. Υπάρχει ένα επικίνδυνο κηροπήγιο αστέρι που υποδηλώνει ότι αυτό το όργανο θα μπορούσε να διορθωθεί σύντομα. Η άλλη ανησυχία είναι η πτωτική απόκλιση του δείκτη RSI που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Δεν λέω ότι πρέπει να πουλάτε χρυσό αυτή τη στιγμή, αλλά αν είστε αισιόδοξοι σε χρυσό πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διαχειρίζεστε τον κίνδυνο με σύνεση. Κοιτάξτε αυτό το καθημερινό γράφημα:

Κάποια Λίρα Δράση 3

Χρυσό ημερήσιο γράφημα

 

AUD / USD – Ισχυρή ώθηση χαμηλότερη

Το AUD / USD είναι ένα ζευγάρι που αξίζει να αναφερθεί. Έχει κάνει μια αξιοπρεπή κίνηση χαμηλότερη τις τελευταίες δύο ημέρες. Τώρα υπό το φως των αθόρυβων συνθηκών διαπραγμάτευσης που συναντήσαμε τελευταία στην αγορά συναλλάγματος, αυτό το ζεύγος θα μπορούσε ενδεχομένως να μας προσφέρει μερικές υπέροχες ευκαιρίες πώλησης σήμερα, και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Μόνο μια λέξη προειδοποίησης – μην βιάζεστε εδώ, το ζευγάρι είναι σχετικά υπερβολικό προς το παρόν. Ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε μια αναδρομή για να μπείτε σε καλύτερη τιμή. Ακολουθεί ένα ημερήσιο γράφημα του ζεύγους:

 Κάποια Λίρα Δράση 4Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

Ίσως να κάνω λάθος και ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι σήμερα και το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας δεν θα προσφέρουν τεράστια αστάθεια στην αγορά. Όπως ίσως γνωρίζετε, έχουμε μια σύντομη εβδομάδα μπροστά μας, με την Παρασκευή να γιορτάζει στα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, η Δευτέρα είναι επίσης αργία, κάτι που το καθιστά πολύ μεγάλο Σαββατοκύριακο.

Καλή τύχη με τις συναλλαγές σας!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map