Εξαιρετικά Bullish USD / CAD για να αντιμετωπίσει τους καναδικούς αριθμούς απασχόλησης, τις μισθοδοσίες εκτός των ΗΠΑ

Με την απόφαση για το επιτόκιο της ΕΚΤ και τη συνέντευξη τύπου εκτός δρόμου, τα αυριανά (Παρασκευή) δεδομένα για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ και του Καναδά θα μπορούσαν να τελειώσουν την εβδομάδα σε υψηλό σημείωμα με κάποια εμπορευσιμότητα της αγοράς.

Η ΕΚΤ προκάλεσε κάποια δράση σήμερα, αλλά όχι σχεδόν όσο έχω δει στο παρελθόν. Πρέπει να πω, η αγορά δεν είναι τόσο ενεργή όσο θα ήθελα να είναι, και οι πραγματικά μεγάλες τάσεις δεν είναι πολύ άφθονες αυτήν τη στιγμή. Ας δούμε μερικά όργανα, ξεκινώντας από το USD / CAD:

 

USD / CAD – Τι ισχυρή πρόοδος!

Εξαιρετικά Bullish USD / CAD 1Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

Τι αξιοσημείωτη πρόοδος στο USD / CAD! Αυτό είναι ένα μεγάλο κύμα όσον αφορά το χρόνο και την απόσταση. Αυτό θα πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για τους εμπόρους που ενδιαφέρονται να εισέλθουν σε μεγάλες θέσεις σε αυτό το τελευταίο στάδιο. Βλέπετε, η τιμή έχει επεκταθεί αρκετά μακριά από τη μέση τιμή (παρουσιάζεται από το 20-EMA) και το ζεύγος πλησιάζει γρήγορα σε μια σημαντική ζώνη αντίστασης όπου μπορούμε να περιμένουμε κάποια κέρδη από τους ταύρους, και ακόμη και κάποιες βραχυπρόθεσμες πωλήσεις από το αρκούδες. Τώρα είτε πρόκειται για κερδοσκοπικό κέρδος από τους ταύρους, είτε για βραχυπρόθεσμες πωλήσεις από τις αρκούδες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το δολάριο ΗΠΑ θα πωληθεί έναντι του καναδικού δολαρίου. Περιττό να πούμε, αυτές οι ενέργειες θα ζύγιζαν τη συναλλαγματική ισοτιμία USD / CAD.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορούν να κινηθούν προς μία κατεύθυνση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό είναι σημαντικό να θυμάστε γιατί παρόλο που φαίνεται ότι αυτό το ζευγάρι θα μπορούσε να εξαντληθεί σύντομα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε ξαφνικά να αναζητούμε ευκαιρίες πώλησης. Όταν βλέπουμε ισχυρή ανοδική ορμή όπως σε αυτήν την περίπτωση με το USD / CAD, πρέπει να σεβαστούμε αυτήν την ορμή μέχρι να συναντήσουμε ένα έγκυρο σήμα αντιστροφής. Εάν ρωτούσατε ένα μικρό αγόρι πώς θα έκανε μια βόλτα σε ένα τρένο που κινείται γρήγορα, σίγουρα θα έλεγε ότι το τρένο θα έπρεπε να σταματήσει πρώτα. Είναι το ίδιο με ισχυρές παρορμητικές κινήσεις όπως αυτή στο USD / CAD. Ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών στο USD / CAD είναι περίπου 275 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ένα τεράστιο βάρος και ορμή πίσω από αυτό το τελευταίο bullish κύμα. δεν πρόκειται κατ ‘ανάγκη να σταματήσει εδώ μόνο και μόνο επειδή πλησιάζει μια σημαντική ζώνη αντίστασης και επειδή έχει γίνει πραγματικά υπερβολική αγορά. Πιστεύετε ότι έχετε τους πόρους για να αντισταθείτε σε αυτό το είδος ροής παραγγελιών; Ίσως, αλλά μάλλον όχι. Είτε αγοράζετε ή πουλάτε ένα συγκεκριμένο ζεύγος νομισμάτων, είναι προτιμότερο να περιμένετε να επιβραδυνθεί η τρέχουσα ορμή (αν είναι πολύ επιθετική) πριν μπείτε ή εναντίον της. Η καταπολέμηση της ορμής είναι προφανώς πιο τεχνική και απαιτεί πολλή εμπειρία και ένα σταθερό σήμα αντιστροφής.

Λοιπόν, τι είδους προσέγγιση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατά την ανταλλαγή αυτού του ζεύγους; Η ανοδική δυναμική εξακολουθεί να είναι ανέπαφη, οπότε η προκατάληψή μας πρέπει να είναι ανοδική. Ωστόσο, εάν θέλετε να αγοράσετε αυτό το ζεύγος τώρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι μια αντιστροφή ή μια διόρθωση γίνεται όλο και πιο πιθανή με κάθε νέα ημέρα bullish που εκτυπώνεται. Αυτό το είδος της προόδου τείνει επίσης να επιβραδύνεται καθώς πλησιάζει μια σημαντική ζώνη αντίστασης.

Πρέπει να ανταλλάξουμε ρυθμίσεις υψηλής πιθανότητας. Αυτές οι ρυθμίσεις εμφανίζονται κυρίως πιο κοντά στη μέση τιμή μιας τάσης. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε την τρέχουσα δυναμική να επιβραδυνθεί και να δώσει στο 20-EMA κάποια ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά. Οι καταχωρήσεις μπορούν στη συνέχεια να ληφθούν στο 20 ή κοντά στο 20-EMA εάν παρατηρηθεί ότι αυτός ο εκθετικός κινητός μέσος όρος διατηρείται ως δυναμική υποστήριξη (ή αντίσταση). Πώς θα ξέρουμε αν συμβαίνει αυτό; Εάν διαπιστώσουμε ότι η τιμή απορρίπτεται από το EMA και εκτυπώνει ικανοποιητικά κεριά για να επιβεβαιώσει αυτήν την απόρριψη, αυτό θα μας δώσει μια καλή ιδέα. Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανόνες ετικέτας σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, αλλά μόνο αν ευθυγραμμίζεται με τις τεχνικές στο καθημερινό γράφημα.

Η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε επιθετικά τις τελευταίες δύο ημέρες. Αυτό τιμώρησε επίσης το δολάριο του Καναδά. Παρακολουθήστε την τιμή του πετρελαίου εάν διαπραγματεύεστε το Καναδά Δολάριο: αυτά τα δύο είναι πολύ συσχετισμένα.

Την Παρασκευή, η πολυαναμενόμενη έκθεση μη μισθοδοσίας στις ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αστάθεια στην αγορά συναλλάγματος. Ο Καναδάς θα δημοσιεύσει επίσης δεδομένα για την αγορά εργασίας την ίδια στιγμή (13:30 GMT). Αυτό θα κάνει την συναλλαγή το USD / CAD ενδιαφέρουσα την ημέρα. Εάν λάβουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό από τις ΗΠΑ και έναν πολύ φτωχό αριθμό από τον Καναδά, το USD / CAD θα μπορούσε να είναι το τέλειο ζεύγος δολαρίων ΗΠΑ για αγορά.

Ο αριθμός ADP Nonfarm Employment Change που κυκλοφόρησε την Τετάρτη είναι συχνά μια καλή ένδειξη του τρόπου με τον οποίο θα πληρώνονται οι αριθμοί NFP δύο ημέρες αργότερα. Τώρα αυτός ο αριθμός ήταν πολύ καλός και ήρθε σε 298000 νέες θέσεις εργασίας σε σύγκριση με την αναμενόμενη ανάγνωση του 190000. Πραγματικά εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι; Ίσως οι αριθμοί NFP να είναι πραγματικά μεγάλοι αυτό το μήνα, κάτι που θα καθιερώσει περαιτέρω την προσδοκία της αγοράς για μια άλλη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα την Τετάρτη (15 Μαρτίου). Ας δούμε τι θα συμβεί αύριο.

 

AUD / USD – «Down Under» το 200-MA ξανά

Το AUD / USD έχει μειωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως αναμενόταν. Αυτό ήρθε όταν το ζεύγος διαπραγματεύτηκε πρόσφατα απευθείας σε μια σημαντική ζώνη αντίστασης. Προσωπικά έκανα ανταλλαγή αυτής της ρύθμισης και μπήκα σύντομα στις 28 Φεβρουαρίου. Κοιτάξτε αυτό το καθημερινό γράφημα:


Εξαιρετικά Bullish USD / CAD 2Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

Είναι καλό να βλέπουμε ξανά αυτό το ζεύγος να διαπραγματεύεται κάτω από τον μέσο όρο των 200 ημερών. Η τιμή είναι επίσης σχετικά πολύ χαμηλότερη από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών, γεγονός που μαρτυρεί την ισχυρή βραχυπρόθεσμη πτωτική του ορμή.

Φαίνεται σίγουρα ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε περαιτέρω πτώση σε αυτό το ζευγάρι τις επόμενες εβδομάδες. Εάν έχετε επίσης σύντομη έκθεση σε αυτό το ζεύγος, προσέξτε αύριο με την αναφορά NFP. Βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε τον κίνδυνο προσεκτικά.

Αυτό είναι τώρα. Θυμηθείτε να δείτε τον υπόλοιπο ιστότοπό μας. Έχουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις στρατηγικές συναλλαγών συναλλάγματος, τους μεσίτες συναλλάγματος και τις ενημερώσεις ζωντανής αγοράς.

Έχετε μια υπέροχη Παρασκευή NFP!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map