Bullish Trading in Crude Oil in Play, εν μέσω περικοπής παραγωγής στη Σαουδική Αραβία!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Πέμπτης, WTI Το αργό πετρέλαιο κατάφερε να επεκτείνει το προηγούμενο τριήμερο σερί, κερδίζοντας υψηλότερα στο επίπεδο των $ 51 αφού έφτασε πάνω από το επίπεδο των $ 50 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η διαδεδομένη ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου συνδέθηκε κυρίως με τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, η οποία καταπραΰνει αμέσως τις ανησυχίες της υπερπροσφοράς και συνέβαλε στα κέρδη του αργού. Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο αφού η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή το Φεβρουάριο, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Εκτός αυτού, η αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο κοροναϊού και η πιθανότητα ενός πρόσθετου πακέτου οικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου. Το αισιόδοξο συναίσθημα της αγοράς, μετά την έκπληξη του δημοκράτη στη Γεωργία, παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα της αισιόδοξης διάθεσης στην αγορά, η αδυναμία του ευρέος δολαρίου ΗΠΑ βοηθά επίσης την ανοδική δυναμική του πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εναλλακτικά, οι αυξημένες ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 και τις οικονομικά οδυνηρές σκληρές κλειδαριές έχουν καταστεί βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να περιορίσει τα κέρδη αργού πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, η μακροχρόνια αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ αφήνει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου. WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται σήμερα στα 51,09 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 50,39 και 51,14.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ήταν περισσότερο από τη μέση εκτίμηση της πτώσης των 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών. Επιπλέον, οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο μετά την αξιοσημείωτη δέσμευση από τη Σαουδική Αραβία να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή αργού το Φεβρουάριο, κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (BPD) τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μετά τον ΟΠΕΚ +, μια ομάδα που αποτελείται από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλα παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συναντήθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτές οι θετικές κινήσεις βοήθησαν το αμερικανικό αργό σημείο αναφοράς να σπάσει αποφασιστικά πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Πέρα από τον ωκεανό, οι αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με την αισιόδοξη διάθεση της αγοράς, υποστηριζόμενη από την έκπληξη του Δημοκρατικού στη Γεωργία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τις δύο έδρες της Γερουσίας για να κερδίσουν, ξεκαθαρίζοντας συνολικά 50 έδρες για την επόμενη περίοδο του Κογκρέσου, έναντι των 50 εδρών που κατέχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι νίκες των Δημοκρατών στις εκλογές της Γερουσίας στη Γεωργία είναι πιθανό να ανοίξουν το δρόμο για περισσότερα πακέτα τόνωσης των ΗΠΑ, τα οποία θα στηρίξουν τη ζήτηση ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στο μέτωπο του δολαρίου, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει τις πτωτικές του κινήσεις στις αρχές της ημέρας, άνοδο χαμηλότερα την ημέρα, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου μειώθηκε, εν μέσω προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας για τα δημοσιονομικά κίνητρα των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι μειώσεις στο greenback θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με τις ελπίδες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλότερα για παρατεταμένη περίοδο. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά. Έως τις 11:31 μ.μ. ET (4:31 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,12%, σε 89,392

Σε αντίθεση με αυτό, οι ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 και τα οικονομικά οδυνηρά σκληρά κλειδώματα συνεχίζουν να προκαλούν την αισιόδοξη απόδοση της αγοράς, η οποία έχει γίνει βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να περιορίσει τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περισσότερους από 1.000 ημερήσιους θανάτους για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, η Ιαπωνία είναι έτοιμη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και τις γύρω περιοχές και η Κίνα ανέφερε περισσότερες λοιμώξεις κοντά στο Πεκίνο..

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθήσουν την κυκλοφορία του PMI Υπηρεσιών ISM των ΗΠΑ για το Δεκέμβριο, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα 54,5, έναντι 55,9. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις σχετικά με την αναμέτρηση Σινο-ΗΠΑ και τα δεινά του ιού δεν έχασαν τη σημασία τους την ημέρα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map