Το αργό πετρέλαιο επεκτείνει τη μεροληψία Bullish εν μέσω ασθενέστερου δολαρίου – Όλα τα μάτια στα στοιχεία του NFP!

Κατά τη διάρκεια της Ασιατικής συνεδρίασης της Παρασκευής, WTI Το αργό πετρέλαιο κατάφερε να επεκτείνει τη νίκη της προηγούμενης ημέρας, φτάνοντας σε υψηλό 14 μηνών πολύ πάνω από το επίπεδο των 64,00 δολαρίων, κυρίως αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοειδών Εξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ +) δήλωσαν τη συμφωνία τους να μην αυξήσουν το πετρέλαιο ανεφοδιασμού τον Απρίλιο, καθώς περιμένουν μια πιο σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία κοραναϊού. Εν τω μεταξύ, ο λογαριασμός ανακούφισης COVID-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι ειδήσεις για το εμβόλιο κορανοϊών βοήθησαν επίσης τις τιμές του αργού πετρελαίου να παραμείνουν σε προσφορά.

Ο λόγος για την ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στα σημάδια της ανάκαμψης της ζήτησης, ειδικά στην Ασία. Σε μια διαφορετική σελίδα, ο αριθμός των περιπτώσεων της παραλλαγής COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία προέτρεψε τις αρχές να επεκτείνουν περιοριστικά μέτρα όπως το κλείδωμα, και αυτό έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στο αργό πετρέλαιο τιμές. Εκτός από αυτό, η ευρεία βάση του δολαρίου ΗΠΑ θεωρήθηκε επίσης ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που περιορίζει κάθε ανοδική δυναμική για το αργό πετρέλαιο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνήθως πέφτουν όταν το δολάριο ΗΠΑ αυξάνεται, καθώς ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για ταύρους με άλλα νομίσματα. Τη στιγμή της γραφής, το WTI Crude Oil διαπραγματεύτηκε στα 64,34 και ενοποιήθηκε στο εύρος μεταξύ 63,83 και 64,53.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ +) αποφάσισαν να μην αυξήσουν τον εφοδιασμό με πετρέλαιο τον Απρίλιο, καθώς περιμένουν μια ισχυρότερη ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πτώση που προκαλείται από τον κοροναϊό. Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία, υποσχέθηκε επίσης να διατηρήσει την εθελοντική περικοπή παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, με τον Σαουδάραβο υπουργό Ενέργειας Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman να συνεχίζει να προειδοποιεί. Διευκρίνισε ότι το λάθος από την πλευρά της προσοχής θα ήταν καλύτερο από μια άσχημα χρονική αύξηση της προσφοράς.

Ωστόσο, το εμπορικό συναίσθημα απέτυχε να σταματήσει την πτωτική του απόδοση της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας ξινό την ημέρα, ακόμη και μετά την σταθερή πρόοδο όσον αφορά το νομοσχέδιο COVID-19 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στη Γερουσία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είχαν αρκετά εμβόλια COVID-19 για κάθε ενήλικα στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου. Εν τω μεταξύ, η αισιοδοξία για το πιθανό εμβόλιο / θεραπεία για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό απέτυχε να παράσχει ουσιαστική υποστήριξη στη διάθεση της αγοράς.

Εκτός από αυτό, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στα σημάδια της ανάκαμψης της ζήτησης, ειδικά στην Ασία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, το Dragon Nation ανέφερε ότι η κατανάλωση βενζίνης και ντίζελ συνεχίζει να αυξάνεται πάνω από τα επίπεδα πριν από το COVID-19 το 2021. Η εργοστασιακή δραστηριότητα επέστρεψε γρηγορότερα από το αναμενόμενο και ένα πρόγραμμα κατασκευής υποδομών υποκινήθηκε επίσης αμέσως μετά το Σεληνιακό Νέο Έτος του Φεβρουαρίου αργία. Αυτό, με τη σειρά του, θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που στήριξαν τις τιμές του αργού πετρελαίου.

Στο μέτωπο του δολαρίου, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης κατάφερε να επεκτείνει τη νίκη της προηγούμενης ημέρας, λαμβάνοντας μερικές επιπλέον προσφορές την ημέρα, εν μέσω ενός συναισθήματος κινδύνου από την αγορά, η οποία αύξησε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια στην αγορά και συνέβαλε με τα κέρδη στο greenback. Εκτός από αυτό, οι ανοδικές αυξήσεις του δολαρίου ΗΠΑ ενισχύθηκαν περαιτέρω αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, δήλωσε ότι η ισχυρή πώληση στο Treasury την περασμένη εβδομάδα ήταν σημαντική και ότι είχε τραβήξει την προσοχή του, αλλά δεν ήταν «αταξία» ή πιθανό να ωθήστε τα μακροπρόθεσμα επιτόκια τόσο υψηλά ώστε η Fed να χρειαστεί να παρέμβει πιο δυνατά. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να διατηρήσει μια εξαιρετικά εύκολη νομισματική πολιτική έως ότου η οικονομία των ΗΠΑ «είναι πολύ μακριά στο δρόμο προς την ανάκαμψη». Ωστόσο, οι ανοδικές αυξήσεις του δολαρίου ΗΠΑ θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που διατηρούσαν καμιά κάλυψη τυχόν πρόσθετων κερδών στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Στις αρχές της ασιατικής περιόδου, ο δείκτης δολαρίου άλλαξε λίγο στα 91,660, αφού κέρδισε 0,7%.

Προχωρώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν την Αλλαγή Απασχόλησης στις Η.Π.Α., μαζί με το ποσοστό ανεργίας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην ημέρα. Εν τω μεταξύ, θα παρατηρηθεί επίσης η κουβέντα που περιβάλλει το νομοσχέδιο τόνωσης των ΗΠΑ. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map