Το Bullish Bias κυριαρχεί στο αργό πετρέλαιο – υποστηρίζεται από την αισιοδοξία πάνω από ένα πιθανό εμβόλιο!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Τρίτης, οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI κατάφεραν να επεκτείνουν την ανοδική πορεία της προηγούμενης ημέρας. Έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, πάνω από το μέσο όρο των 43,00 δολαρίων, κυρίως λόγω της επικρατούσας αισιοδοξίας για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό, που τελικά τροφοδότησε ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων και συνέβαλε στα κέρδη του αργού.

Εκτός από αυτό, ο λόγος για τα κέρδη του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με νέες αναφορές που υποδηλώνουν ότι η προεδρική μετάβαση των ΗΠΑ ξεκίνησε επιτέλους, η οποία προσφέρει πολιτική βεβαιότητα. Επιπλέον, το συναίσθημα γύρω από το αργό πετρέλαιο βελτιώθηκε περαιτέρω από τις νέες ελπίδες ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν τους τρέχοντες περιορισμούς παραγωγής τους. Αυτό τείνει να μειώσει τους φόβους της υπερπροσφοράς και να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου.

Το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου σε όλη τη λίμνη. Η αισιόδοξη διάθεση της αγοράς υποστηρίζεται από τις ελπίδες για εμβόλιο κοροναϊού και συνομιλίες για το Brexit, οι οποίες συνέβαλαν στην αποτυχία του ευρέος δολαρίου ΗΠΑ να κερδίσει προσφορές ασφαλούς καταφυγίου, προκαλώντας την άνοδο χαμηλότερα την ημέρα. Με τη σειρά του, αυτό έπαιξε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Αντίθετα, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν να καλυφθούν από τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της πανδημίας COVID-19, οι οποίες συνεχίζουν να τροφοδοτούν τους φόβους για ανανέωση κλεισίματος σε πολλές χώρες. Το WTI Crude Oil διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 43,50 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 42,83 και 43,56.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το συναίσθημα της αγοράς διαπραγματεύθηκε θετικά την ημέρα, καθώς η ανοδική εμφάνιση των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού και τα κέρδη στα μελλοντικά συμβόλαια των ΗΠΑ τείνουν να τονίζουν τη διάθεση κινδύνου. Ωστόσο, ο λόγος πίσω από το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά θα μπορούσε να αποδοθεί σε έναν συνδυασμό παραγόντων – είτε πρόκειται για την ανανεωμένη αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό ή τη βεβαιότητα που περιβάλλει την εκλογική μετάβαση στις ΗΠΑ, για να μην ξεχνάμε τις επερχόμενες συνομιλίες για το Brexit , τα πάντα ευνόησαν τις αγορές στην Wall Street πρόσφατα. Αυτό έγινε μάρτυρα μετά το S&Το P 500 Futures σημείωσε άνοδο πάνω από 18 βαθμούς, ή 0,52% εντός της ημέρας. Αυτό το αισιόδοξο κλίμα της αγοράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη στήριξη των υψηλότερων αποδόσεων του αργού πετρελαίου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία βιώσιμα εμβόλια κοραναϊού, με το AstraZeneca PLC (LON: NASDAQ: AZN) να προσθέτει τον υποψήφιο σε αυτά των Pfizer Inc (NYSE: NYSE: PFE) και Moderna Inc (NASDAQ: NASDAQ: MRNA). Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα θα ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα εμβολιασμού έως τις 12 Δεκεμβρίου. Αυτές οι θετικές εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο COVID-19 ευνοούν την επικίνδυνη διάθεση στην αγορά. Αλλού, οι αισιόδοξες εκτυπώσεις των PMI των ΗΠΑ για το Νοέμβριο προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη στους αισιόδοξους.

Στο μέτωπο, η αμερικανική αγορά μετοχών έλαβε μια επιπλέον ώθηση από τις ειδήσεις ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε τελικά την αποτυχία του στις πρόσφατες εκλογές και διέταξε τη Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών να ξεκινήσει τη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αυτό δημιούργησε πολιτική βεβαιότητα και ενίσχυσε το συναίσθημα στις αγορές μετοχών. Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες σχετικά με την επιστροφή της Janet Yellen στο συμβούλιο πολιτικής των ΗΠΑ, αυτή τη φορά ως υπουργός Οικονομικών, έδωσαν επίσης κάποια υποστήριξη στις αγορές μετοχών.

Ως αποτέλεσμα, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης απέτυχε να κερδίσει ανοδική τάση, παραμένοντας ανοδικό την ημέρα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από το COVID-19. Εκτός αυτού, το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά, υποστηριζόμενο από την αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση του δολαρίου ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ έχουν γίνει βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τις πρόσθετες απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του νομίσματος. Εν τω μεταξύ, έως τις 10:02 μ.μ. ET (2:02 πμ GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,03%, στα 92,487.

Σε όλο τον ωκεανό, τα κέρδη του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις ελπίδες ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα με επικεφαλής τη Ρωσία και γνωστή ως ΟΠΕΚ +, θα διατηρήσουν τους τρέχοντες περιορισμούς παραγωγής του. Αυτά τα νέα τείνουν να διευκολύνουν τις ανησυχίες περί υπερπροσφοράς και να αυξάνουν τις τιμές του αργού πετρελαίου. Επιπλέον, οι αυξανόμενες πιθανότητες μιας μαλακής συμφωνίας Brexit είχαν επίσης μια ανοδική επίδραση στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Αντίθετα, τα κέρδη του αργού θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους συνεχιζόμενους φόβους για αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα από τα αξιοσημείωτα ασιατικά έθνη, τα οποία τροφοδοτούν συνεχώς τους φόβους των ανανεωμένων κλειδαριών σε πολλές χώρες. Αυτό έχει επίσης γίνει ένας βασικός παράγοντας που έχει διατηρήσει το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς κλειδώματος από πίσω προς τα πίσω, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων κοροναϊού.

Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα σχόλια των BOJ και των πολιτικών της Federal Reserve, τα οποία είναι πιθανό να διασκεδάσουν παίκτες της αγοράς, μέσα σε ένα απλό ημερολόγιο δεδομένων. Συνολικά, οι ενημερώσεις που περιβάλλουν το Brexit, τα δεινά του coronavirus και τα νέα του πακέτου ερεθισμάτων στις ΗΠΑ δεν θα χάσουν καμία σημασία. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map