Το Bullish Bias υποστηρίζει τις τιμές του αργού πετρελαίου – Κίνδυνος συναισθήματος στο Play!

WTI Το αργό πετρέλαιο υποστηρίζεται, αλλά απέτυχε να επεκτείνει το ανοδικό ράλι της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας σε ύφεση περίπου στο επίπεδο 41,40, καθώς το επόμενο κύμα κλειδώματος σε όλο τον κόσμο απειλεί να υπονομεύσει ξανά τη ζήτηση αργού πετρελαίου, η οποία διατηρεί την οι τιμές του αργού πετρελαίου υπό πίεση. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέκαμψαν νωρίτερα την εβδομάδα, αφού η Pfizer ανακοίνωσε ότι είχε επιτύχει ποσοστό επιτυχίας 92% στη δοκιμή της για ένα εμβόλιο COVID-19. Οι τιμές του πετρελαίου βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν το μέλος του ΟΠΕΚ Αλγερία υπαινίχθηκε ότι ο ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να εμβαθύνει τις περικοπές παραγωγής του ομίλου τον Ιανουάριο.

Παρ ‘όλα αυτά, τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου ήταν προσωρινά ή βραχύβια, εν μέσω μικτών ενδείξεων σχετικά με τον κοροναϊό (COVID-19) και τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ, για να μην ξεχάσουμε τις προοπτικές ζήτησης του ΟΠΕΚ. Εκτός από αυτό, οι μεγάλες απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν στις τελευταίες εκθέσεις που υποδηλώνουν ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 320.000 BPD, μετά την επανάληψη της παραγωγής της Λιβύης. Εν τω μεταξύ, η δύναμη των ΗΠΑ ευρείας βάσης. Το δολάριο, που υποστηρίζεται από το μικτό κλίμα της αγοράς, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι απώλειες αργού καλύφθηκαν από τις διαδεδομένες ελπίδες για περαιτέρω ερέθισμα και ένα εμβόλιο κοροναϊού, το οποίο κάπως αναβίωσε τις ελπίδες για σταθερή ανάκαμψη στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 41,47 $ και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 41,39 και 41,67.

Μιλώντας για αρνητικά, οι ανησυχίες για το δεύτερο κύμα του κοροναϊού και οι φόβοι για νέα μέτρα κλειδώματος σε όλο τον κόσμο απειλούν συνεχώς την ανάκαμψη της ζήτησης αργού πετρελαίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κορανοϊός (COVID-19) έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, η χώρα συνεχίζει να αναφέρει ρεκόρ περιστατικών καθημερινά, με ρυθμό άνω των 100 χιλιάδων ημερησίως. Ουσιαστικά, όλες οι αμερικανικές πολιτείες παραδίδουν συνεχώς αυξανόμενες αναφορές κατάστασης COVID-19, καθώς και αριθμό ρεκόρ νοσηλείας και ημερήσιες περιπτώσεις που ξεπερνούν τις 100.000 τις τελευταίες ημέρες. Ως αποτέλεσμα, η Νέα Υόρκη έχει δηλώσει στις 10 μ.μ. απαγόρευση κυκλοφορίας σε μπαρ, γυμναστήρια και εστιατόρια, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο COVID-19 στις Η.Π.Α. υπερβαίνει τις 60.000.

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Ευρώπη επέβαλε και πάλι κλειδώματα την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ασκεί περαιτέρω πίεση στη ζήτηση πετρελαίου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Σουηδία έχει κηρύξει μερικό κλείσιμο, κλείνοντας μπαρ και εστιατόρια για πρώτη φορά από την έναρξη του ιού. Έτσι, οι περιορισμοί κλειδώματος από πίσω προς τα πίσω θα έχουν άμεση αρνητική επίδραση στα καύσιμα μεταφοράς, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν σπίτι τις βραδινές ώρες.

Εκτός από τα δεινά του ιού, ο λόγος για τις πτωτικές τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τη μακροχρόνια αναμέτρηση ΗΠΑ-Κίνας, η οποία αυξάνεται συνεχώς. Από την άλλη πλευρά, η επανάληψη της παραγωγής πετρελαίου της Λιβύης συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ανησυχίες σχετικά με την υπερπροσφορά, η οποία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην υπονόμευση των τιμών του αργού πετρελαίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 320.000 BPD.

Εκτός από αυτό, οι μειώσεις των τιμών του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω αφού ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, σε 6,25 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (BPD) για το 2021 από 7 εκατομμύρια BPD στην έκθεση του Ιουλίου. Ο ΟΠΕΚ πρόσθεσε ότι η ζήτηση αργού πετρελαίου αναμένεται να παρεμποδιστεί σοβαρά όσον αφορά τις μεταφορές.

 

Ωστόσο, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς αναβοσβήνει μικτά σήματα από την ημέρα που ξεκίνησε. Ως αποτέλεσμα, οι μικτές συναλλαγές θα μπορούσαν να αποδοθούν στα μικτά σήματα σχετικά με τον κοραναϊό (COVID-19), και η παγκόσμια νομισματική πολιτική κινείται, για να μην ξεχνάμε τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κορυφαίοι παραγωγοί εμβολίων όπως η Pfizer και η Moderna αγωνίζονται συνεχώς για να βρουν την καλύτερη θεραπεία για τον θανατηφόρο ιό. Οι φήμες σχετικά με το ερέθισμα των ΗΠΑ και μια περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας υπό τη Δημοκρατική ηγεσία βοήθησαν επίσης στον περιορισμό των ζημιών από την άποψη του εμπορικού κλίματος της αγοράς.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να επεκτείνει τη νυχτερινή του κερδίζοντας σειρά και δέχτηκε κάποια πίεση πώλησης την ημέρα, εν μέσω ενός επικρατέστερου συναισθηματικού κινδύνου στην αγορά. Επιπλέον, οι απώλειες στο δολάριο θα μπορούσαν επίσης να σχετίζονται με τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι απώλειες στο δολάριο ΗΠΑ έχουν γίνει βασικός παράγοντας που βοήθησε στον περιορισμό των απωλειών στις τιμές του αργού πετρελαίου. Αυτό ώθησε τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερες, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίων ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, έπεσε στο 92.922.

.

Από την ανοδική πλευρά, οι απώλειες στις τιμές του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν περαιτέρω όταν το μέλος του ΟΠΕΚ Αλγερία υπαινίχθηκε ότι ο ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να εμβαθύνει τις περικοπές παραγωγής του ομίλου τον Ιανουάριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Μοχάμεντ Αράμπ είπε, την προηγούμενη ημέρα, ότι ο ΟΠΕΚ + ήταν πιθανό να επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου έως το 2021, ή να τις εμβαθύνει, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Αυτά τα θετικά σχόλια συνέβαλαν στον περιορισμό των απωλειών στο πετρέλαιο.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν το οικονομικό ημερολόγιο των ΗΠΑ, το οποίο αναδεικνύει τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις αξιώσεις ανεργίας. Εν τω μεταξύ, οι ενημερώσεις σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες για το Brexit δεν θα χάσουν καμία σημασία την ημέρα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map