Τα νομίσματα εμπορευμάτων και το γιεν Ιαπωνίας ωθούν πίσω το Buck. Τα ευρωπαϊκά νομίσματα υστερούν

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά νομίσματα απέδωσαν άσχημα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σήμερα, ενώ το δολάριο Αυστραλίας, το δολάριο Καναδά και το γιεν Ιαπωνίας κατάφεραν να κερδίσουν ξανά έδαφος έναντι του Greenback. Η ισχυρότερη τιμή του πετρελαίου έπαιξε σίγουρα ρόλο στη σημερινή δύναμη του νομίσματος των βασικών προϊόντων. Το αν ο ΟΠΕΚ και τα εμπλεκόμενα μη ΟΠΕΚ μέλη θα είναι σε θέση να συνεργαστούν είναι αβέβαιο και σίγουρα υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των εθνών που εμποδίζουν μια συμφωνία.

 

AUD / USD

 

Το AUD / USD διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε μια ζώνη αντίστασης που είναι πιθανό να σταματήσει την πρόσφατη πρόοδο του ζεύγους στα ίχνη του. Υπάρχει μια ισχυρή συμβολή τεχνικών παραγόντων που υποδηλώνουν ότι το ζεύγος μπορεί να δυσκολευτεί να διαπραγματευτεί υψηλότερα τις επόμενες ημέρες. Ας δούμε ένα καθημερινό γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα AUD / USD

 

Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 20 ημερών εξακολουθεί να είναι μια έγκυρη αντίσταση στη συναλλαγματική ισοτιμία. Το ζευγάρι κατευθύνθηκε για αυτόν τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο σήμερα, αλλά γύρισε λίγο πριν φτάσει σε αυτόν. Οι άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να κρατήσουν το ζεύγος, είναι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών και η προηγούμενη ζώνη στήριξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως νέα αντίσταση.

 

Συνήθως υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ του δολαρίου Αυστραλίας και του δολαρίου Καναδά και της τιμής του πετρελαίου. Αυτά τα δύο νομίσματα εμπορευμάτων κινούνται συχνά προς την ίδια κατεύθυνση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Όταν η τιμή του πετρελαίου επηρεάζει το δολάριο του Καναδά, το δολάριο Αυστραλίας αντιδρά πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο όπως το δολάριο του Καναδά. Η επίδραση του πετρελαίου στο δολάριο Αυστραλίας είναι λιγότερο δραματική από ό, τι στο δολάριο Καναδά, επειδή ο Καναδάς είναι ένας τόσο μεγάλος παραγωγός πετρελαίου.

 

Αν κοιτάξουμε το AUD / USD σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η εικόνα φαίνεται να είναι επίσης bearish. Κοιτάξτε αυτό το εβδομαδιαίο γράφημα:

 

Εβδομαδιαίο διάγραμμα AUD / USD

  


Αν κοιτάξετε τα δύο τελευταία bearish (κόκκινα) κεριά σε αυτό το γράφημα, θα παρατηρήσετε πόσο παρορμητικά και επιθετικά είναι. Υποστηρίζουν έντονα ότι μπορεί να αναμένεται περαιτέρω μείωση του ποσοστού.

 

Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 20 εβδομάδων θα μπορούσε επίσης να προσφέρει κάποια αντίσταση στο ζεύγος και αυτή τη στιγμή το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης φαίνεται να κατευθύνεται προς τα κάτω.

  

USD / CAD

 

Πριν από λίγες μέρες, έγραψα για την πτωτική / αρνητική απόκλιση σε αυτό το ζεύγος που θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό για τους bullish συμμετέχοντες στην αγορά. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / CAD

  

Αρνητική ή bearish απόκλιση σημαίνει ότι ένας ταλαντωτής κινείται χαμηλότερα ενώ η τιμή του οργάνου δημιουργεί νέα υψηλά. Όταν συμβεί αυτό, επισημαίνει την πιθανότητα ότι η πρόσφατη ανοδική κίνηση θα μπορούσε να εξαντληθεί και ότι ενδέχεται να υπάρξει αντιστροφή ή διόρθωση κάποιου είδους.

 

Το κλείσιμο της Δευτέρας κάτω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών είναι ένα απτό δείγμα κάποιας αδυναμίας στο ζεύγος. Εάν το ζεύγος αποτύχει να επιστρέψει πάνω από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο σύντομα, θα μπορούσε να υπάρξει περιθώριο για βαθύτερη διόρθωση στο ζεύγος την επόμενη εβδομάδα ή δύο.

 

Αν κοιτάξουμε τις βασικές αρχές που αφορούν το ζεύγος, το θέμα του ΟΠΕΚ έχει σίγουρα το μεγαλύτερο βάρος βραχυπρόθεσμα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης της Τετάρτης θα μπορούσε να στείλει το ζευγάρι αγωνιστικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και θα μπορούσε να παρακάμψει πολύ τεχνική ανάλυση. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεκτικοί εάν σκοπεύετε να ανταλλάξετε το δολάριο Καναδά τις επόμενες δύο ημέρες. Με μεγάλα γεγονότα όπως αυτή η συνάντηση του ΟΠΕΚ, ο βασικός βασικός μοχλός συχνά δεν διατίθεται στην αγορά ομαλά και αποτελεσματικά. Οι παίκτες της αγοράς αντιδρούν συχνά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και το αποτέλεσμα είναι ασταθές, παράλογες τιμές. Φυσικά, υπάρχουν πάντα αξιοπρεπή κέρδη από έμπειρους και πειθαρχημένους εμπόρους. Η μεταβλητότητα μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητική αν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

 

Είναι δύσκολο να πούμε ποια θα είναι η επίδραση μιας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα. Πιθανότατα θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία στον έλεγχο μιας τέτοιας προσπάθειας, αλλά και για να κρατήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους ευχαριστημένους. Από την άλλη πλευρά της κλίμακας, οι χώρες παραγωγής πετρελαίου που δεν εμπλέκονται σε αυτήν τη συμφωνία θα έχουν μια χρυσή ευκαιρία να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους αυξάνοντας την παραγωγή τους.

  

USD / JPY

  

Αυτό το ζευγάρι δίνει πίσω μερικά από τα πρόσφατα κέρδη του. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε μερικές καλές ευκαιρίες για να ξαναβρούμε σε αυτό το ισχυρό bull-run.

 

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

  

Πριν ξεκινήσετε νέες θετικές θέσεις σε αυτό το ζεύγος, είναι σημαντικό να δείτε πρώτα κάποια αξιοπρεπή αγοραστική δραστηριότητα. Δεν ξέρουμε πόσο θα φτάσει αυτή η αναδρομή. Η τιμή αυτού του ζευγαριού εξακολουθεί να είναι πολύ υπερτιμημένη και θα μπορούσε εύκολα να μειωθεί λίγο περισσότερο την επόμενη εβδομάδα ή δύο.

 

Οικονομικά νέα

  

Η υποδοχή της Τρίτης είναι σχετικά ελαφριά. Η πρώτη εκδήλωση που πρέπει να προσέξετε είναι ομιλία του κυβερνήτη της Τράπεζας του Καναδά, κ. Stephen Poloz στις 01:00 GMT. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο προκαταρκτικός αριθμός ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει στις 13:30 GMT και ο αριθμός εμπιστοσύνης καταναλωτή CB στις 15:00 GMT. Για να τελειώσει η μέρα, το μέλος της FOMC κ. Πάουελ θα κάνει ομιλία στις 17:40 GMT.

 

Έχετε μια τεράστια μέρα συναλλαγών!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map