Το δολάριο ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι αρνητικό, το ελβετικό φράγκο και το γιεν κερδίζουν ενάντια στο Buck. Θα σώσει το NFP την επόμενη εβδομάδα;

Γεια, έμποροι! Τις Κυριακές, συνήθως δεν μπορώ να περιμένω το άνοιγμα των αγορών. Είμαι ένα αγόρι 7 ετών με νέο ποδήλατο σε μια πολύ βροχερή μέρα. Δεν μπορώ να δοκιμάσω τα νέα μου κόλπα μέχρι να σταματήσει η βροχή. Απογοητευτικό…

Τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι οι αγορές δεν πηγαίνουν πουθενά και αυτή η εβδομάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε τους πολυαναμενόμενους αριθμούς μη μισθωτών αμερικανικών μισθών, και φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα οικονομικά γεγονότα.

Οι αγορές ήταν λίγο ασταθής τον τελευταίο καιρό, και οι κινήσεις αντίθετης τάσης που είδαμε σε πολλά μέσα έχουν καταστήσει τις συναλλαγές πιο δύσκολες από ό, τι συνήθως.

 

Δείκτης δολαρίων ΗΠΑ – Το Greenback αγωνίζεται

Μία από τις κινήσεις αντίθετης τάσης που συναντήσαμε είναι ο Δείκτης Δολάριο ΗΠΑ, ο οποίος έχει διορθωθεί απότομα χαμηλότερα. Όπως ίσως γνωρίζετε, το δολάριο ΗΠΑ είναι το πιο σημαντικό νόμισμα στην παγκόσμια αγορά. Διαδραματίζει βασικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και είναι επίσης το κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου. Όταν η αξία του δολαρίου αυξάνεται ή μειώνεται, ο χρηματοοικονομικός κόσμος το λαμβάνει υπόψη του, και το ίδιο και εμείς. Ας δούμε ένα ημερήσιο γράφημα του δείκτη Δολάριο ΗΠΑ:

Ημερήσιο γράφημα Δολάριο ΗΠΑ

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το μέσο δεν έχει διαπραγματευτεί πάνω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 ημερών σε αρκετές ημέρες διαπραγμάτευσης. Αυτό μας δείχνει ότι αυτή η αναδρομή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Θα παρατηρήσετε ότι οι προηγούμενες αναδρομές ξόδεψαν λίγο έως καθόλου χρόνο κάτω από το 20-EMA και ότι το 20-EMA λειτούργησε ως υποστήριξη για αρκετό καιρό πριν από την πρόσφατη απότομη πτώση.

Κάτι που θα πρέπει επίσης να είναι μια μεγάλη ανησυχία για τους bullish συμμετέχοντες, είναι το ισχυρό bearish κερί που τυπώθηκε την Τρίτη την περασμένη εβδομάδα. Το έχω σημειώσει στο ακόλουθο γράφημα:

Ημερήσιο γράφημα Δολάριο ΗΠΑ

Εάν εξετάσετε προσεκτικά αυτό το γράφημα, θα δείτε ότι αυτό το ισχυρό bearish κερί έχει το μεγαλύτερο σώμα όλων των κεριών σε αυτό το γράφημα. Το μέγεθος έχει σημασία όταν πρόκειται για ανάλυση κηροπηγίων. Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε κάποια συνέχεια αυτής της πτωτικής δυναμικής την επόμενη εβδομάδα.

Η μπλε ζώνη που φέρει την ένδειξη “Σημαντικό επίπεδο ταλάντευσης” είναι ένα σημαντικό σημείο εστίασης που έχει την καλή πιθανότητα να δοκιμαστεί την επόμενη εβδομάδα ή δύο. Εάν οι αρκούδες καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το επίπεδο, θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διόρθωση στα χέρια μας. Αυτό θα σπάσει την υπάρχουσα ακολουθία υψηλότερων χαμηλών ταλάντευσης. Θυμηθείτε ότι τα υψηλότερα υψηλά και χαμηλά swing είναι χαρακτηριστικά μιας υγιούς ανοδικής τάσης.

Ας δούμε μερικά ζεύγη νομισμάτων…

 

USD / CHF – Επικεφαλίδα Κάτω και Κάτω


Ημερήσιο διάγραμμα USD / CHF

Αυτό το ζεύγος έχει περίπου τον ίδιο σχηματισμό με το Δολάριο Δολάριο ΗΠΑ και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι πολύ bearish. Δεν θα εκπλαγώ αν έφτασε σύντομα στον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών, που είναι ο επόμενος σημαντικός στόχος.

Θα ήταν καλή ιδέα να περιμένετε μια γροθιά μέσα από αυτήν τη μαλακή ζώνη στήριξης και, στη συνέχεια, να εισέλθετε σύντομα σε μια επαναφορά στο 20-EMA, για παράδειγμα. Αναζητήστε έναν ευνοϊκό σχηματισμό κηροπηγίων για να επιβεβαιώσετε τη σύντομη καταχώρισή σας, όπως μια ράβδο απόρριψης που απορρίπτει το 20-EMA στο καθημερινό γράφημα ή ακόμα και σε ένα γράφημα 4 ωρών.

 

USD / JPY – Σε καλό επίπεδο προς πώληση

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Έχω ήδη εισέλθει σύντομα σε αυτό το ζευγάρι. Το κερί απόρριψης της Πέμπτης έχει μικρότερο εύρος από αυτό που είναι ιδανικό, αλλά έχει απορρίψει το 20-EMA που το καθιστά ένα καλό σήμα πώλησης. Το κερί της Παρασκευής έκλεισε χαμηλότερα από το ανοιχτό, γεγονός που καθιστά αυτή τη ρύθμιση ακόμη πιο ελκυστική.

Η τρέχουσα τιμή θα μπορούσε να είναι ένα καλό επίπεδο εισόδου. Η διακοπή της τοποθέτησης θα πρέπει να είναι μερικές πίστες πάνω από το υψηλό της Πέμπτης. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

Ημερήσιο διάγραμμα USD / JPY

Η άλλη επιλογή θα ήταν να πουλήσετε με 50% retracement του κεριού της Πέμπτης, το οποίο είναι περίπου στο τρέχον επίπεδο του 20-EMA.

Τώρα αυτό είναι αρκετό FX για σήμερα, ας δούμε μερικά άλλα όργανα:

 

Dax – Οι Bulls δεν υποχωρούν

Ημερήσιο γράφημα Dax

Αυτήν τη στιγμή είμαι σε μακρά θέση στο Dax και περιμένω την τιμή να διαπραγματευτεί υψηλότερα. Όλα φαίνονται καλά για τους ταύρους, και δεν υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος να αμφισβητηθεί αυτή η ανοδική τάση αυτή τη στιγμή.

Οι αρκούδες ώθησαν πρόσφατα αυτό το ζευγάρι στο 20-EMA, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη δυναμική τους. Η τιμή γρήγορα ανέβηκε και αποτέλεσε μια υπέροχη απόρριψη ράβδου από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο.

Με τέτοιες ενοποιήσεις, η τιμή συνήθως ξεσπάει υψηλότερα εάν η προηγούμενη κατεύθυνση ήταν ανοδική. Ας δούμε αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτό το διάλειμμα την επόμενη εβδομάδα.

 

WTI Crude Oil – Υποστηρίζεται ακόμα

Ημερήσιο διάγραμμα WTI Crude Oil

Οι ταύροι αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν την τιμή του West Texas Intermediate Crude Oil πάνω από τον εκθετικό κινητικό μέσο όρο των 20 ημερών. Αυτή η αγορά είναι λίγο ασταθής αυτή τη στιγμή, αλλά το μεγάλο bullish κερί της Παρασκευής υποδηλώνει ότι σύντομα θα μπορούσαμε να δούμε φρέσκα ετήσια υψηλά. Μια εταιρεία κοντά στα $ 54 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι οι ταύροι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυτά τα νέα υψηλά.

 

Νέα

Αύριο είναι μια μάλλον ήσυχη μέρα σχετικά με τα οικονομικά νέα. Έχουμε εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μόνο στις 15:00 GMT.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερη ανάλυση αγοράς και καλή τύχη με τις συναλλαγές σας αυτήν την εβδομάδα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map