Ένας Σουηδός βουλευτής συμμετέχει στο BTCX Bitcoin Exchange

Ο πολιτικός τομέας και το ζήτημα του ψηφιακού νομίσματος είχαν πάντα μια ταραχώδη σχέση. Τις περισσότερες φορές, οι πολιτικοί επέλεξαν να ακολουθήσουν τη γραμμή που παρουσιάστηκε στα mainstream media. Εξαιτίας αυτού, η προβληματική φήμη που συγκεντρώθηκε το bitcoin στις πρώτες μέρες του καθυστερούσε πολύ, επειδή ήταν μια ιστορία που επαναλήφθηκε όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στις πολιτικές συζητήσεις στα κοινοβούλια και σε άλλα μέρη εξουσίας.

Το 2016 είναι η χρονιά που όλα αυτά άρχισαν να αλλάζουν με την εισροή του Κινεζικά χρήματα που έψαχνε για ένα ασφαλές λιμάνι στους ταραγμένους καιρούς που είδε την επαναλαμβανόμενη υποτίμηση του γιουάν. Από τότε, η κρυπτογράφηση κατάφερε να κάνει μια γκάμα ατόμων και εταιρειών πολύ πλούσια, αλλά επίσης έχασε με επιτυχία τη φήμη ενός μέσου που χρησιμοποιείται για παράνομη επιχείρηση.

Στον ανεμοστρόβιλο των αλλαγών, κάποιες γωνίες του πολιτικού τομέα έλαβαν επίσης υπόψη και άρχισαν να επανεκτιμούν τις θέσεις τους πρώτα σχετικά με την έννοια του blockchain. Ο πρόσφατα επανεκλεγμένος πρωθυπουργός της Μάλτας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Σήμερα, είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι η ίδια τεχνολογία σύντομα θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο αποθήκευσης και πρόσβασης των δεδομένων από πλήθος διαφορετικών μερών που όλοι εργάζονται στο πλαίσιο αυτού του συστήματος. Η μεταφορά χρημάτων είναι η πιο προφανής χρήση του blockchain, αλλά όχι η μόνη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ψηφιακό νόμισμα είναι κατά παραγγελία από εθνικές τράπεζες σήμερα δεν είναι πια όνειρο. Ταυτόχρονα, το bitcoin όπως ισχύει σήμερα, δηλαδή ότι είναι ένα πλήρως ανεξάρτητο, μη εθνικό ψηφιακό νόμισμα εξακολουθεί να είναι μια γέφυρα πολύ μακριά για πολλούς πολιτικούς εκπροσώπους. Ευτυχώς, για την κοινότητα bitcoin, ο Mathias Sundin, ένας Σουηδός βουλευτής, σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς.

Πρώιμη υιοθεσία

Η καριέρα του Mathias Sundin προχώρησε πολύ από τις αρχικές του ημέρες στην πολιτική. Εδώ, έγινε διάσημος ως ο πρώτος Σουηδός πολιτικός που επέλεξε να δέχεται αποκλειστικά δωρεές bitcoin. Μόλις εξελέγη το 2014, άρχισε να εργάζεται για να μεταφέρει την εθνική τράπεζα της χώρας του σε μια πορεία που την έκανε σήμερα μια από τις πιο προοδευτικές από την άποψη της δουλειάς της με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Τα πρόσφατα νέα σχετικά με το έδειξαν ότι έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του BTCX, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου bitcoin στη Σουηδία. Όχι μόνο αυτό, είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτικά εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο. Ο Sundin, ο οποίος είναι ένας επιχειρηματίας που ήταν ένας από τους συνιδρυτές του Ινστιτούτου Warp, μια σουηδική οργάνωση αποφασισμένη να επιταχύνει κάθε είδους τεχνολογική καινοτομία, σχεδίαζε να απασχοληθεί στη νέα του θέση στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ακόμη και για όσους δεν επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην ιδέα του bitcoin. Για αρχάριους, το σχέδιο της ανταλλαγής είναι να συγκεντρώσει χρήματα για την επέκτασή του. Η ίδια διαδικασία θα οδηγήσει την ανταλλαγή σε νέες αγορές σε λίγες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε πολλά έθνη, το bitcoin χρησιμοποιείται για διαδικτυακές αγορές, αλλά και πολλά περισσότερα πράγματα, όπως ο τζόγος BTC και η πρόσβαση σε δάνεια μόνο ψηφιακά. Όμως, το πλαίσιο της δήλωσης φαίνεται να δείχνει έντονα ότι η επέκταση BTCX δεν θα σταματήσει εκεί, αλλά πιθανότατα θα συνεχιστεί μόλις επιτευχθούν οι απαραίτητες συνθήκες.

BTCX

Η εταιρεία που ενισχύθηκε από την παρουσία της Sundin αναπτύσσεται επί του παρόντος με ρυθμό που περιλαμβάνει κάπου περίπου νέους 1.200 πελάτες σε μηνιαία βάση. Μέχρι τώρα, ο όγκος συναλλαγών της είναι περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία ψηφιακού νομίσματος (επί του παρόντος μόνο bitcoin) ανά μήνα. Ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε παρείχε στο σουηδικό κοινό διαλέξεις ή συμβουλευτικές υπηρεσίες που του επέτρεψαν να επεκτείνει τις δραστηριότητές τους και σε αυτόν τον τομέα.

Ενώ αυτοί οι αριθμοί δεν είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, είναι κάτι περισσότερο από ένα στέρεο θεμέλιο για να οικοδομήσουμε. Φαίνεται ότι αυτό ακριβώς σχεδιάζει να κάνει ο Sundin τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος που πρέπει να κατοικήσει το χρηματιστήριο δεν περιλαμβάνει μόνο διαταραχή των καθιερωμένων τραπεζών. Αντ ‘αυτού, θέλει η ανταλλαγή να συνεργαστεί μαζί τους σε διαφορετικά θέματα που είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να επιβάλουν η μία την άλλη και τις ιδιαίτερες μεθόδους επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους χωρίς να πατήσουν τα δάχτυλα της άλλης οντότητας.

Επιστροφή στους ανθρώπους

Ο Sundin «μετατράπηκε» σε bitcoin αφού βρήκε ένα άρθρο σχετικά με αυτό. Αφού το διάβασε, συνειδητοποίησε γρήγορα ότι η αντίληψη του κοινού για το bitcoin ως παράνομο νόμισμα για παράνομες δραστηριότητες (αυτό ήταν διαδεδομένο τότε) δεν κράτησε τον έλεγχο.


Αντ ‘αυτού, συνειδητοποίησε ότι το δυναμικό του δικτύου bitcoin είναι να επιστρέψει τη δύναμη στους απλούς ανθρώπους. Αυτό συνέπεσε επίσης απόλυτα με τον ατομικό λόγο του να μπεί στην πολιτική στην πρώτη θέση. Όμως, δεν πιστεύει σε πλήρη ανατροπή της παλιάς οικονομικής δομής, αλλά σε συγχώνευση των δύο εννοιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο όραμά του για το μέλλον, οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια bitcoin εργάζονται αυστηρότερα για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους χρήστες τους, ενώ επίσης εκτελούν πιο επικερδείς επιχειρήσεις. Αυτή η ισορροπία είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν πολύ ελκυστικό και ανακουφιστικό όταν πρόκειται για τη συνολική σταθερότητα που θα στηρίξει το δίκτυο bitcoin τους επόμενους μήνες και χρόνια..

Σουηδική στάση

Ο Sundin είναι μια φιγούρα που γελοιοποιείται και σε ορισμένα πολιτικά κόμματα, αλλά επίσης ακούγεται πολύ σε άλλους. Όμως, τα χρόνια πέρασαν και τώρα ο Σούντιν δεν θεωρείται ως περιθωριακός χαρακτήρας αλλά κάποιος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της γενικής κοινωνίας.

Σήμερα, ο ρόλος του στο BTCX παρέχει πολλά οφέλη στην εταιρεία που θα μπορούσε να την ωθήσει στο μεγάλο πρωτάθλημα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μόνο φέτος, η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα πληρωμών και στη συνέχεια να κυκλοφορήσει μια νέα ανταλλαγή σε λειτουργία stealth.

Ως πρότυπο, αυτή η συγχώνευση πολιτικών προσώπων και ιδιωτικών επιχειρήσεων μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγκρουση στις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων που ενδέχεται να προκύψουν. Όμως, δεδομένου ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα, αναμφίβολα θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξουν ότι δεν αφήνεται χώρος για οποιαδήποτε προβληματική διαπραγμάτευση.

Επίσης, είναι σαφές ότι η κοινότητα bitcoin έχει σίγουρα έναν μεγάλο φίλο στο Mathias Sundin.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map