Εικονική πραγματικότητα, Blockchain και ICO

Ο τομέας της εικονικής πραγματικότητας ή της εικονικής πραγματικότητας είναι δύσκολο να σπάσει, ανεξάρτητα από ποια πλευρά προσεγγίζεται αυτό το πρόβλημα (και η ευκαιρία). Καθώς πολλοί από αυτούς που παρακολουθούν τον κόσμο αυτής της συγκεκριμένης τεχνολογίας γνωρίζουν πολύ καλά, η τεχνολογία VR αιωρείται κοντά στο σημείο μιας ανακάλυψης για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ταυτόχρονα, έχουν αναπτυχθεί και παρουσιαστεί στο κοινό τουλάχιστον δύο διακριτές τεχνολογίες ως η πλήρης λύση που τελικά θα γεφυρώσει όλα τα προβληματικά κενά. Κάθε ένα από αυτά τα κενά υπήρξε πηγή προβλημάτων και δυσκολιών για την κοινότητα ανάπτυξης VR, ανεξάρτητα από το εάν το πρόβλημα βασίζεται σε ορισμένα στοιχεία της εγκατάστασης υλικού, του λογισμικού ή του συνδυασμού των δύο.

Ωστόσο, τώρα υπάρχει μια νέα τεχνολογία που έχει ήδη αλλάξει τον κόσμο και έρχεται με τη μορφή blockchain. Σήμερα, εκατομμύρια το χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στοιχηματίστε online, αγοράστε αγαθά ή υπηρεσίες και κάντε πολλά άλλα πράγματα, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις για τις εφαρμογές της.

Φυσικά, πολλές από αυτές τις εφαρμογές ταιριάζουν καλά με άλλες τεχνολογίες και βιομηχανίες, που κυμαίνονται από καθιερωμένες έως αναδυόμενες αγορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από πολλά τέταρτα της αναπτυξιακής κοινότητας, υπάρχουν εκκλήσεις για συγχώνευση της τεχνολογίας VR με κάποια πτυχή του blockchain που θα την έφερε τελικά στο σπίτι όσον αφορά την τελική ανακάλυψη της αγοράς.

Ο κύκλος ανάπτυξης τεχνολογίας VR

Χρειάζεται λίγη ιστορία για να κατανοήσουμε τη διαδικασία της συνολικής ανάπτυξης που σχετίζεται με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Στην ουσία, η τεχνολογία αντιπροσωπεύει την αναζήτηση της οπτικής αναπαράστασης του περιβάλλοντος 3D, πλήρης με μια αυθεντική αντίληψη του βάθους.

Σήμερα, ενώ η τεχνολογία για την απόδοση εικόνων σε 3D υπάρχει για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η πραγματική ρύθμιση 3D VR παραμένει κάπως αόριστη. Αυτό είναι περίεργο κυρίως επειδή οι συσκευές, κυρίως με τη μορφή ακουστικών, έχουν παρουσιαστεί από εταιρείες τεχνολογίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι έχουν ξεκλειδώσει τον τομέα VR για το κοινό.

Ωστόσο, κάθε φορά, παρά τις τεχνολογικές επιδείξεις που παρουσίασαν οι ίδιες εταιρείες, η πραγματική τεχνολογία οδήγησης δεν κατάφερε να μετατραπεί σε ένα πλήρως καθορισμένο τελικό προϊόν. Αντ ‘αυτού, αυτές οι συσκευές παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα, κυρίως χάρη στον ατελείωτο ενθουσιασμό και την ελπίδα της κοινότητας VR, μετά την οποία έγιναν αποσπάσματα στην ιστορία της τεχνολογίας.

Το πρόβλημα της ναυτίας

Το κλειδί για την πραγματική αναπαράσταση των τρισδιάστατων εικόνων σε μια επιφάνεια 2D έχει ξεκλειδωθεί πριν από πολλά χρόνια. Προβάλλοντας μια εικόνα σε στερεοφωνικό, που σημαίνει με διαφορετικούς τρόπους για κάθε ένα από τα μάτια του χρήστη, η τεχνολογία μπορεί να μιμείται τον τρόπο που διακρίνουμε το βάθος γενικά και να προσφέρουμε την αίσθηση του χώρου. Αυτό λειτουργεί για οποιονδήποτε έχει δοκιμάσει ποτέ οποιοδήποτε είδος ακουστικού VR.

Ωστόσο, το πρόβλημα που είναι ένα τεράστιο ζήτημα για ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών είναι το ζήτημα της ναυτίας ή της ασθένειας κίνησης. Το ίδιο συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος και το σώμα βρίσκονται σε διένεξη για το τι συμβαίνει – ενώ το εσωτερικό αυτί του χρήστη τους λέει ότι κάθονται, τα μάτια τους λένε ότι κινούνται. Εμπορικά, αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφή για όποιον αγοράζει μια τέτοια συσκευή και καταλήγει να αρρωσταίνει από αυτήν.

Οι νέες γενιές συσκευών VR προσπαθούν ενεργά να βρουν έναν τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ασημένια σφαίρα. Οι πιθανότητες είναι ότι η λύση θα έρθει ως ένα μείγμα μικρών βελτιώσεων, όχι μια μεγάλη και ριζική αλλαγή στην ριζική τεχνολογία του VR.

Όμως, ακόμη και σήμερα για τους περισσότερους, η ασθένεια υποχωρεί τελείως μετά από αρκετό χρόνο που αφιερώθηκε στη χρήση της συσκευής, αλλά οι επενδυτές σε γενικές γραμμές το βλέπουν ως διακόπτη διαπραγμάτευσης για το VR, το οποίο διαφορετικά θεωρείται ως πεδίο επιρρεπής σε κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εύρεση ευκαιριών χρηματοδότησης και επένδυσης ήταν πάντα μια μεγάλη πρόκληση για τους προγραμματιστές VR. Αλλά τώρα, φαίνεται ότι η τεχνολογία blockchain, κυρίως οι διαδικασίες ICO, θα μπορούσε να το αλλάξει με τρόπο που θα μπορούσε να κάνει την ανάπτυξη πολύ πιο εφικτή προοπτική.

Περίπτωση Decentraland

Το Decentraland είναι ένα έργο VR που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Πρόσφατα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας το ETH ICO ή αρχική προσφορά νομισμάτων. Το έργο περιγράφεται ως μια διαδικασία δημιουργίας ενός εικονικού κόσμου στον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία blockchain ως μητρώο για οικόπεδα (ψηφιακά οικόπεδα, σε αυτήν την περίπτωση).


Ο ICO έφερε στην εταιρεία πάνω από 86.000 ETH και έφτασε στο προκαθορισμένο σκληρό καπάκι σε περίπου 60 λεπτά. Η ταχύτητα με την οποία συνέβη αυτό θυμίζει πολλά από το ICO του Brave browser, αλλά που έληξε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ταυτόχρονα, η διαδικασία ICO παραμένει το επίκεντρο για τυχόν παράπονα στην κοινότητα FinTech, παρόλο που τον μήνα Ιούλιο του 2017 συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια μέσω αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου χρηματοδότησης.

Για το Decentraland, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη δημιουργία χρηματοδότησης και προσοχής στο εγχείρημά τους, το οποίο σίγουρα θα απαιτήσει πολλή δημόσια δέσμευση για να γίνει επιτυχής. Ενώ η τύχη της εταιρείας και του έργου δεν ρυθμίζεται σε καμία περίπτωση με αυτό το ICO, δείχνουν ότι η σκέψη out-of-the-box είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για την κοινότητα του VR.

Άλλες επιχειρήσεις VR-Blockchain

Ο τομέας blockchain παρέχει δύο ξεχωριστές επιλογές του προγραμματιστή VR. Το πρώτο έρχεται με τη μορφή της εφαρμογής FinTech, όπου τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μέσο χρηματοδότησης ή / και δημιουργίας εσόδων. Η φύση των ψηφιακών νομισμάτων δείχνει ότι οι χρήστες είναι ήδη φιλικοί με τις νέες τεχνολογίες, επομένως είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πολλοί θα ήταν επίσης δεκτικοί στις συσκευές VR.

Φυσικά, δεν έχει κάθε έργο VR τα μέσα ή τις ανάγκες για την τεχνολογία blockchain. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν με κάποιο τρόπο και με μεγάλη επιτυχία. Σήμερα, με ακόμη μια έμφαση στο VR που φαίνεται να περνά, καμία εταιρεία σε αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να προσφέρει την πολυτέλεια να αγνοεί πιθανά βοηθήματα στην προσπάθειά τους να φέρουν την εικονική πραγματικότητα στο κοινό και να κάνουν κέρδος κάνοντας το.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map