Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η Επιτροπή της ΕΕ προτείνει ένα πιλοτικό έργο βασισμένο στο Blockchain

Τα τέλη του χειμώνα και οι αρχές της άνοιξης του 2017 είναι σαφώς περίοδοι κατά τις οποίες η ΕΕ γνωρίζει πολύ περισσότερο την τεχνολογία blockchain και τι θα μπορούσε να προσφέρει στη μεγαλύτερη πολιτική ένωση στον κόσμο. Η ίδια αφύπνιση δεν είναι πάντα φιλική προς το ψηφιακό νόμισμα, όπως δείχνει το πρόσφατο σχέδιο νόμου AML (καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες), αλλά υπάρχει σαφώς μια ώθηση προς αυτήν την τεχνολογία γενικά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται με τη μορφή της Επιτροπής της ΕΕ που προσφέρει μια σύσταση που περιλαμβάνει ένα έργο που βασίζεται σε blockchain στον τομέα της διακυβέρνησης. Η ανακοίνωση είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι για την κοινότητα ανάπτυξης blockchain, αλλά επίσης, σύμφωνα με πολλούς, μια περίεργη και λεπτή υπόδειξη για τα ψηφιακά νομίσματα που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της πρότασης και επίσης ο λόγος για τον οποίο αυτό μπορεί να αντηχεί έντονα στο εσωτερικό της ΕΕ και τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τις κυβερνητικές της δραστηριότητες.

Απόδειξη κανονισμού-έννοιας

Η Επιτροπή της ΕΕ, ως εκτελεστικό τμήμα της ΕΕ, κατέληξε σε αυτήν την πρόταση ως τρόπος οικοδόμησης ενός έργου απόδειξης της έννοιας στον τομέα της διακυβέρνησης, ιδίως των διαδικασιών ρύθμισης. Σύμφωνα με το σχέδιο της Επιτροπής της ΕΕ που δημιουργήθηκε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και για την Κεντρική Τράπεζα της ΕΕ, το έργο έχει ως στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της γνώσης της τεχνολογίας blockchain.

Το επίκεντρο της βελτίωσης θα είναι η ρυθμιστική κοινότητα που λειτουργεί υπό την ΕΕ. Επιπλέον, η ανακοίνωση που παρουσιάστηκε με τη μορφή αυτού του σχεδίου κάλυπτε την ιδέα ότι η Επιτροπή πρόκειται να ξεκινήσει μια διαδικασία δημόσιων διαβουλεύσεων όσον αφορά τη χρηματοοικονομική τεχνολογία.

Μέσω αυτού, η Επιτροπή επιδιώκει να βελτιώσει την προσβασιμότητα και την αποτελεσματικότητα της αγοράς της ΕΕ. Όμως, το πιο σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι το πιλοτικό σχέδιο που θα αναπτυχθεί υπό την καθοδήγηση των υπαλλήλων της ΕΕ.

Έργο Blockchain της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή δηλώνει ότι το σχέδιο που προτείνουν θα λάβει χρηματοδότηση από το Κοινοβούλιο της ΕΕ ως επίσημη επιχείρηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπειρογνωμοσύνης και της ρυθμιστικής ικανότητας των εθνικών ρυθμιστικών αρχών. Αυτό το όφελος θα επιτευχθεί ειδικά όσον αφορά την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. Στον τομέα blockchain, το κατανεμημένο καθολικό είναι ένα από τα κύρια πεδία εφαρμογής χάρη στο γεγονός ότι επιτρέπει την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων.

Η είδηση ​​ότι η Επιτροπή είναι πρόθυμη να ξεκινήσει νέα έργα δεν προκαλεί έκπληξη έχοντας κατά νου ότι στα μέσα Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν ορισμένες από αυτές τις δεσμεύσεις. Μεταξύ αυτών, οι εφαρμογές του δημόσιου τομέα έχουν ήδη δοκιμαστεί και δοκιμαστεί.

Επί του παρόντος, η μορφή του έργου δεν είναι πολύ σαφής και υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τις συνεργασίες μέσω των οποίων θα ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Ταυτόχρονα, πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το πραγματικό συναίσθημα μέσα στους διαδρόμους εξουσίας των Βρυξελλών όσον αφορά τόσο τα ψηφιακά νομίσματα που βασίζονται στο blockchain όσο και στην υποκείμενη τεχνολογία του.

Πολιτική ανοιχτού κλεισίματος

Όταν λαμβάνονται υπόψη οι γραφειοκρατικές πτυχές των αξιωματούχων της ΕΕ, είναι σαφές ότι πολλοί στην ΕΕ λαμβάνουν όλο και περισσότερο αντικυβερνητική στάση. Σε μερικές στιγμές, όπως έδειξε σαφώς ο Brexit, το ίδιο συναίσθημα γίνεται τόσο δυνατό που απλώς εκδιώκει ένα έθνος από την ΕΕ, το οποίο πρόκειται σύντομα να γίνει ανησυχητικό προηγούμενο.

Όμως, το σύστημα που διέπει μια από τις πιο προηγμένες πολιτικές δομές σε ένα από τα πιο βίαια μέρη του πλανήτη (ιστορικά μιλώντας) είναι από πολλές απόψεις βαθιά ελαττωματικό. Έχοντας αυτό υπόψη, οι πολιτικές στάσεις της ΕΕ τους τελευταίους δύο μήνες το δείχνουν σαφώς.

Ενώ αμέτρητος αριθμός πολιτών της ΕΕ χρησιμοποιούν bitcoin για στοίχημα σε διαδικτυακά καζίνο, απασχολούν BTC ως εναλλακτική λύση για τα κανονικά αθλητικά στοιχήματα, ή απλώς να αγοράσετε πράγματα μέσω του Διαδικτύου, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θέλουν να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για πορτοφόλια ψηφιακού νομίσματος. Όπως τις περισσότερες φορές, αυτό παίρνει τη μορφή προστασίας του κοινού από προγράμματα ξεπλύματος χρημάτων, η πραγματικότητα δείχνει μια αντιδραστική στάση απέναντι σε αυτήν την πρόοδο της FinTech.

Όμως, είναι επίσης ένα μέρος μιας μεγαλύτερης πολιτικής start-stop ή open-κλεισίματος που λαμβάνει τη βασική τεχνολογία του blockchain και κατηγοριοποιεί τις συσκευές της σε ευεργετικές και πιθανώς επιβλαβείς εφαρμογές. Αν και αυτή η ιδέα απλά δεν είναι αληθινή, δείχνει επίσης ότι τα κυβερνητικά όργανα προωθούν τη δική τους γραφειοκρατική ατζέντα.

Βελτίωση κανονισμού και προσθήκη κανονισμού

Ένα από τα βασικά σημεία των ευρωσκεπτικιστών πολιτικών από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος της ηπείρου είναι η ιδέα ότι η ΕΕ έγινε ένας βυζαντινός γίγαντας νόμων και κανονισμών που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Όταν εξετάζεται η κατάσταση της οικονομίας της ΕΕ, δεν είναι δύσκολο να δούμε πολλές αποδείξεις αυτής της ιδέας. Το πρόβλημα για την ΕΕ και τους φιλοευρωπαϊκούς πολιτικούς είναι το γεγονός ότι το ίδιο συναίσθημα ακολουθείται τακτικά από μια εθνικιστική νοοτροπία και πολλά άλλα προβλήματα, αλλά η βασική ιδέα είναι αληθινή και σχέδια όπως αυτά δείχνουν ότι η ίδια νοοτροπία διασχίζει τώρα σε νέα τεχνολογία.

Ενώ ορισμένοι, όπως ο πρωθυπουργός της Μάλτας, ζήτησαν από τους νομοθέτες της ΕΕ να αγκαλιάσουν τα υπάρχοντα ψηφιακά νομίσματα, φαίνεται ότι η νοοτροπία των περισσότερων αξιωματούχων της μεσαίας κατηγορίας παραμένει σθεναρά εναντίον τους. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, η κανονιστική εποπτεία θα καταπνίξει το δυναμικό ανάπτυξης στα βασικά έτη που είναι μπροστά από τον κόσμο στον ίδιο τομέα.

Από την άλλη πλευρά, κάθε εφαρμογή του blockchain που σχετίζεται με την ενίσχυση των κανονισμών, καλωσόρισε με ανοιχτές αγκάλες και παρείχε κεφάλαια από την ΕΕ για την ανάπτυξή τους. Αυτό το σύστημα είναι μια σχεδόν σίγουρη πορεία προς τη χαμηλή ανάπτυξη και λιγότερες ευκαιρίες κατά την επόμενη δεκαετία, η οποία πιθανότατα θα είναι η εποχή των εφαρμογών blockchain. Εδώ, τα πάντα, από την επαλήθευση ιδιωτικού εγγράφου έως eSports Οι διαγωνισμοί θα χρησιμοποιούν κάποιο είδος blockchain.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτά τα έργα δεν θα προσφέρουν κάποια ώθηση στην εγχώρια κοινότητα ανάπτυξης blockchain, αλλά αυτά θα ολοκληρωθούν και θα ολοκληρωθούν εντός περιορισμένης χρονικής περιόδου. Μετά από αυτό, η ΕΕ θα συνεχίσει να είναι εχθρική θέση για οποιαδήποτε ανάπτυξη blockchain για ψηφιακά νομίσματα, αλλά έχει ακόμη περισσότερα στη διάθεσή της όσον αφορά τη ρύθμιση.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο κανονισμός θα προστατεύσει τους πολίτες της ΕΕ, αλλά θα ασκήσει επίσης τόσο μεγάλη πίεση στην εξέλιξη που τα μειονεκτήματα θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν σημαντικά τα οφέλη ασφαλείας.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me