Το Bitcoin Malleability Attack τονίζει την ευφορία του χρήστη

Το Bitcoin είναι πλέον μια από τις πιο σημαντικές οντότητες που κατοικούν στο Διαδίκτυο. Αυτό το cryptocurrency έχει ήδη προχωρήσει και έχει επιτύχει πολλά απίστευτα κατορθώματα που θεωρήθηκαν αδύνατα κατά τα αρχικά του στάδια. Μέχρι σήμερα, αυτή η κρυπτογράφηση γίνεται σταδιακά ζωτικό στοιχείο της καθημερινής ζωής ενός χρήστη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι παγκοσμίως γνωστό και χρησιμοποιείται, το Bitcoin βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξής του. Επομένως, εξακολουθεί να είναι ευάλωτο σε ξαφνικά εμπόδια και σε κάθε είδους τεχνικά λάθη.

Αν και τέτοια περιστατικά είναι φυσιολογικά για κάτι που αναπτύσσεται, οι χρήστες τείνουν να αντιλαμβάνονται τα πράγματα με λάθος τρόπο.

Με τα χρόνια, οι καταναλωτές Bitcoin καταλήγουν πάντα να πανικοβάλλονται κάθε φορά που συμβαίνει μια απροσδόκητη ασυμφωνία με τις συναλλαγές τους.

Αν και μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική για κάτι τόσο σημαντικό όσο το χρήμα, εξακολουθεί να θέτει το ερώτημα σχετικά με το πώς οι κοινοί χρήστες θα χειρίζονται το Bitcoin μακροπρόθεσμα.

Το CoinKite επιτέθηκε

Ξαφνική αναταραχή – για άλλη μια φορά

Μόλις πρόσφατα, Coinkite, a Πορτοφόλι Bitcoin πάροχος που διαθέτει ένα πρωτόκολλο ασφαλείας πολλαπλών υπογραφών τραπεζικού επιπέδου, υπέστη επίθεση ελαστικότητας που οδήγησε σε σύγχυση με τις αποδείξεις συναλλαγών των πελατών της.

Αυτό επίθεση ελαστικότητας στο Bitcoin έθεσε σε κίνδυνο την αυθεντικότητα κάθε συναλλαγής που καταγράφηκε στο δίκτυο blockchain. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι χρήστες αντιμετώπισαν μια παρατυπία με το αρχείο καταγραφής συναλλαγών τους, το οποίο εμφανίστηκε σαν να στέλνονταν δύο φορές το Bitcoin τους ή να “διπλασιάστηκαν”.

Αφού είδαν μια τέτοια ανωμαλία, οι χρήστες εξεπλάγησαν και ζήτησαν μια γρήγορη επιδιόρθωση. Οι χρήστες μοιράστηκαν αμέσως τις ανησυχίες τους σχετικά με το ατυχές γεγονός σε διάφορα φόρουμ αποκλειστικά για Bitcoin, όπως το BitcoinTalk. Ένας χρήστης ισχυρίστηκε ακόμη και ότι ήταν ο δράστης πίσω από την επίθεση για λόγους που δεν είναι ακόμη ασαφείς.

Σε συνδυασμό με αυτό το ζήτημα, οι προγραμματιστές της Coinkite απάντησαν αμέσως με αυτήν την ανησυχία.

Ενώ ανανεώνει τα τρέχοντα συστήματά του προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον, η Coinkite διαβεβαίωσε τους πελάτες της ότι αυτή η επίθεση δεν επηρεάζει καμία από τις επιτυχημένες συναλλαγές τους και ότι τα κεφάλαιά τους εξακολουθούν να είναι ανέπαφα:

“Η αλλαγή δεν επηρεάζει την πηγή, τον προορισμό ή τα ποσά των χρημάτων, επομένως δεν είναι προφανές πότε θα συμβεί.”

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτή η επίθεση δεν είναι τεχνικά νέα για την κοινότητα κρυπτογράφησης. Στην πραγματικότητα, ο Τσάρλι Λι, ο δημιουργός της Litecoin έχει μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με την αντιμετώπιση αυτής της εικονικής επίθεσης, καθώς έχει επίσης βιώσει από πρώτο χέρι.

Η γνώση είναι το μόνο κλειδί για την αποφυγή των πραγμάτων


Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίθεση στην ελαστικότητα του Bitcoin δεν είναι ξένη για τους χρήστες, οι χειριστές Bitcoin όπως αυτοί που βρίσκονται πίσω από το Coinkite δεν μπορούν να βοηθήσουν να σκεφτούν γιατί η κοινότητα εξακολουθεί να δημιουργεί μεγάλη φασαρία για το ζήτημα αντί να το αντιμετωπίζει με ήρεμο, λογικό τρόπο.

Αυτό μπορεί να μην γίνει αντιληπτό από τους κοινούς χρήστες, αλλά οι πλατφόρμες που λειτουργούν με Bitcoin λειτουργούν σε ένα σύνθετο σύστημα όπου προβλέπονται ζητήματα όπως η επίθεση στην ελαστικότητα.

Ασφάλεια και ασφάλεια συναλλαγών Bitcoin

Ένας λόγος πίσω από τέτοιες αντιδράσεις είναι ότι οι χρήστες δεν γνωρίζουν ακόμη την πολυπλοκότητα του κρυπτονομίσματος που χρησιμοποιούν. Εάν μόνο οι χρήστες αναγνωρίσουν και αντιληφθούν ότι το Bitcoin είναι παρόμοιο με τις λειτουργίες των παραδοσιακών χρημάτων, τα πράγματα θα αντιμετωπίζονται με μεγάλη ευκολία.

Πάρτε για παράδειγμα τη βιομηχανία τζόγου Bitcoin. Αυτό το τμήμα αντιμετωπίζει επίσης αρκετές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ένα από τα οποία είναι το περίφημο Εκβιασμός Bitcoin ξεκίνησε μέσω της σειράς επιθέσεων DDoS.

Σπορ αζώτου είναι ένας από τους κόμβους τζόγου Bitcoin που επηρεάστηκαν από την επίθεση εκβιασμού. Ευτυχώς, αυτό το αθλητικό βιβλίο Bitcoin αντιμετώπισε αμέσως την επίθεση προτού αντιμετωπιστούν τυχόν δυσμενείς ζημιές. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι χειριστές και οι χρήστες του γνωρίζουν το Bitcoin και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν όταν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους διαδικτυακές απειλές.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το είδος σεναρίου, είναι προφανώς δυνατό για την κοινότητα κρυπτονομισμάτων να μην αντιδρά υπερβολικά σε περιστάσεις όπως η επίθεση ελατότητας. Με τη σωστή γνώση και κατανόηση για το πώς λειτουργεί το Bitcoin, τα πράγματα σίγουρα θα παραδοθούν ειρηνικά μακροπρόθεσμα.

Η πρόκληση τώρα, η οποία ισχύει και για την αγορά του καζίνο Bitcoin, είναι να συνεργαστούν όλοι όσοι ασχολούνται με το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, ωθώντας αυτή την τεχνολογία να γίνει ένα σταθερό σύστημα που προάγει την ασφάλεια των συναλλαγών και το δίκτυο εν μέσω επιθέσεων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map