Τι είναι το ποσοστό κατακερματισμού και γιατί η τιμή του Bitcoin αυξάνεται λόγω αυτού;

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω με μόλις πάνω από 3.500 $ τον Μάρτιο χάρη εν μέρει για την πανδημία COVID-19 και το επερχόμενο συμβάν μισού τον Μάιο που μειώνει το ποσό του νέου Bitcoin που ανταμείβεται ανά μπλοκ από 12,5 νομίσματα σε μόλις 6,25 νομίσματα. Και όμως, από τότε, η τιμή δεν έχει κάνει τίποτα άλλο παρά να ανεβαίνει. Από τη στιγμή αυτής της γραφής, η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται γύρω στα 7.000 $.

Αν και θα ήταν εύκολο να υποδηλώσουμε ότι η πτώση της τιμής τον περασμένο μήνα οφείλεται μόνο στην πανδημία, προφανώς δεν ήταν ο μόνος λόγος. Το γεγονός ότι οι επενδυτές τιμολογούσαν και ο αντίκτυπος του επερχόμενου μισού γεγονότος μπορεί επίσης να μην είναι ο μόνος λόγος. Αλλαγές στο ποσοστό κατακερματισμού μπορεί επίσης να αποτελούν μέρος αυτού του λόγου.

Τι είναι ένας ρυθμός κατακερματισμού?

Ο ρυθμός κατακερματισμού ενός δικτύου blockchain αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία τα μπλοκ συναλλαγών μπορούν να ομαδοποιηθούν, ενώ οι κρυπτογραφικοί γρίφοι λύνονται για την επικύρωση αυτών των συναλλαγών και αναδιοργανώνονται σε κατακερματισμούς (ή σειρές χαρακτήρων που αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη συναλλαγή). Εάν το ποσοστό κατακερματισμού είναι χαμηλό, αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο κινείται αργά μέσω συναλλαγών και οι ανθρακωρύχοι λύνουν κρυπτογραφικά παζλ με μεγάλη ταχύτητα, που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουν περισσότερο για την ανταμοιβή τους.

Κάθε φορά που ένας εκλογικός φορέας πρέπει να περιμένει περισσότερο για να κερδίσει χρήματα, έχει νόημα το περιθώριο κέρδους τους πιθανότατα να μην είναι τόσο υψηλό. Από τις 21 Μαρτίου, την ημέρα που η τιμή του Bitcoin υπέστη απότομη πτώση, το ποσοστό κατακερματισμού έχει επεκταθεί και αυξηθεί κατά 10%. Αυτό είναι ένα εύλογο ποσοστό ανάπτυξης σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Πώς επηρεάζει το Hash Rate την τιμή του Bitcoin?

Μέρος του λόγου για τον οποίο ο ρυθμός κατακερματισμού αυξήθηκε είναι επειδή μειώθηκε η δυσκολία επίλυσης αυτών των κρυπτογραφικών γρίφων στο blockchain. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός κατακερματισμού ανά δευτερόλεπτο, τόσο πιο υπονοούμενη ισχύ υπάρχει για την προώθηση του δικτύου προς τα εμπρός και την επικύρωση των συναλλαγών.

Είναι λογικό λοιπόν ότι η αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού θα καθιστούσε τη δυσκολία ακόμη χαμηλότερη και θα επέτρεπε στους ανθρακωρύχους να κινηθούν γρηγορότερα μέσω της επικύρωσης συναλλαγών που καθιστά τις προσπάθειές τους πιο κερδοφόρες ξανά.

Η σιωπηρή δυσκολία του χρόνου που απαιτείται για την επικύρωση των συναλλαγών κυμαίνεται με βάση διάφορους παράγοντες, όπως πόσες συναλλαγές πηγαίνουν στο δίκτυο Bitcoin κάθε δεδομένη στιγμή, πόσους κόμβους συμμετέχουν στην επικύρωση αυτών των συναλλαγών, πόση ισχύς έχουν να συνεισφέρουν στο δίκτυο, και φυσικά ό, τι συμβαίνει στην ευρύτερη οικονομία ή σε σχέση με την πανδημία κοροναϊού.

Ο λόγος για τον οποίο η τιμή του Bitcoin κινείται υψηλότερα είναι επειδή επιβεβαιώνονται περισσότερες συναλλαγές και η σταθερότητα του δικτύου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Αυτή η δυσκολία είναι πιθανό να αλλάξει μέσα σε λίγες μέρες και η τιμή πιθανότατα θα μειωθεί μετά από αυτήν την πρόσφατη περίοδο ταύρων.

Γιατί η οικονομική αβεβαιότητα και το COVID-19 παρέχουν την αξία του Bitcoin

Το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη με ό, τι περιβάλλει το Bitcoin σε ό, τι συμβαίνει στον κόσμο είναι ότι ενώ οι κυβερνήσεις διοχετεύουν πακέτα τόνωσης και επιχορηγήσεις στους πολίτες για να διατηρήσουν την οικονομία, οι κυβερνήσεις αναμένουν τελικά ότι τα χρήματα θα επανέλθουν κάπως στην οικονομία.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα επιστρέψουν όλοι με την ίδια ταχύτητα ή με την ίδια δύναμη. Θα υπάρξουν κενά. Υπάρχουν άνθρωποι που απολύονται αυτήν την περίοδο από τη δουλειά που δεν θα επιστρέψουν τη δουλειά τους όταν τελειώσει, και υπάρχουν χρέη που πρέπει να ληφθούν υπόψη που δεν θα καταβάλλονται απαραίτητα, ακόμη και με τα τρισεκατομμύρια δολάρια να χορηγούνται και στις δύο εταιρείες και άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αντιπαραβάλλετε αυτό με το δίκτυο Bitcoin που σίγουρα πρέπει να αντιμετωπίσει τις διακυμάνσεις, αλλά επίσης δεν μπορεί να παραποιηθεί ή να αναπαραχθεί σε περιόδους αβεβαιότητας. Οτιδήποτε σχετίζεται με την προσφορά και τη ζήτηση Bitcoin κινείται αλγοριθμικά. Ενώ οι φάλαινες που επενδύουν στην αγορά μπορούν σίγουρα να χειραγωγήσουν την τιμή, η μακροπρόθεσμη αξία του blockchain είναι αυτό που θα στηρίξει το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Χρόνια από τώρα, αυτή η τρέχουσα δόση αβεβαιότητας μπορεί να είναι εκείνη που οδηγεί την υιοθέτηση του Bitcoin σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και επιτρέπει στα ψηφιακά νομίσματα να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν αργά τον κόσμο, ακόμη και όταν ορισμένοι από τους πλανήτες οι πιο έξυπνοι επενδυτές και οικονομολόγοι συνεχίζουν να αγνοούν την αξία του.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map