Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ψηφιακά νομίσματα Bitcoin ή Κεντρικής Τράπεζας: Ποιο είναι το καλύτερο στοίχημα;

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το ψηφιακό νόμισμα είναι στο μέλλον μας. Από την κυκλοφορία του blockchain του Bitcoin το 2009, όλο και περισσότεροι μετατροπείς έγιναν καθαροί και αποδέχτηκαν την ιδέα ότι ένα αποκεντρωμένο νόμισμα χωρίς έναν αριθμό αρχών που επιβλέπει τη χρήση του δεν είναι μόνο μια ξεχωριστή πιθανότητα, αλλά πιθανώς ο τρόπος του μέλλοντος.

Τούτου λεχθέντος, οι άνθρωποι που πωλούνται πραγματικά με την ιδέα να ζουν από το Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο αποκεντρωμένο νόμισμα εξακολουθούν να βρίσκονται στη μειονότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σήμερα για συναλλαγές χωρίς μετρητά και πολλοί ακόμη πιθανότατα θα υποστηρίξουν την ιδέα μιας κυβέρνησης απλώς να καταργήσει εντελώς τα χαρτονομίσματα και να προσφέρει στους πολίτες της μια εναλλακτική λύση ψηφιακού νομίσματος που εξακολουθεί να συνδέεται με τις κεντρικές τράπεζες.

Οι πιθανότητες είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν το τελευταίο εάν οι κυβερνήσεις το κάνουν εύκολο. Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι, ποιο είναι το καλύτερο στοίχημα μακροπρόθεσμα; Θα είναι ευκολότερο ή πιο γόνιμο να χρησιμοποιείτε Bitcoin και αποκεντρωμένα νομίσματα; Ή μήπως ο μέσος άνθρωπος πρόκειται να τακτοποιήσει τη χρήση κυβερνητικών χρημάτων που δεν χρειάζονται πλέον χαρτί ή κέρματα?

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις απαιτεί μια ελαφρώς βαθύτερη ματιά στην εξέλιξη του χρήματος και την ιδέα της μεταφοράς αξίας μεταξύ τους.

Μια σύντομη ιστορία για την εξέλιξη του χρήματος

Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι σπηλαιοφύλακες παρακολούθησαν την αξία τους χρησιμοποιώντας μπαστούνια και πέτρες. Αιώνες αργότερα, φτερά, χρυσό και ασήμι, ανταλλαγή, χαρτονόμισμα και τώρα ψηφιακά χρήματα έχουν λάβει αυτά τα ραβδιά και πέτρες για σύντομες στιγμές στο χρόνο.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μορφή αξίας που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο άνθρωπος πρέπει να είναι ακριβώς αυτό, ένας τρόπος επικοινωνίας της αξίας. Τα χαρτονομίσματα από μόνα τους δεν έχουν καμία αξία εκτός από το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις και οι πολίτες συμφωνούν ότι έχει αξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα, όπως το Bitcoin, έχει την ευκαιρία να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά χρήματα. Είναι επίσης πιο βολικό να χρησιμοποιείτε ψηφιακό χρήμα, από το να σφραγίζετε νομίσματα ή να εκτυπώνετε χαρτί και να παρακολουθείτε τη διανομή του στη φυσική μορφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ψηφιοποιημένο έθνος των χρημάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση μπορεί επίσης να έχει πολλά να πει για τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδουμε αξία στο μέλλον.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ψηφιακού χρήματος που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Κίνας σχεδιάζει ήδη να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει γυρίζοντας το κινεζικό γιουάν σε αυστηρά ψηφιακό νόμισμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Είναι πιθανό να απογειωθεί δεδομένου ότι η κινεζική κυβέρνηση παρακολουθεί στενότερα τους πολίτες της από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Προσθέστε αυτό στο γεγονός ότι πολλοί Κινέζοι επενδυτές ρίχνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Bitcoin ως τρόπο διαφυγής της κυβέρνησης και έχει νόημα μόνο ότι ο κυρίαρχος τρόπος ανταλλαγής αξίας της Κίνας θα αναπόφευκτα θα είναι ψηφιακός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το αντίθετο είναι προφανώς ευκολία, αλλά το μειονέκτημα είναι, όταν ελέγχεται επανειλημμένα μια κυβέρνηση που αμφισβητείται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μήπως το ψηφιακό γιουάν θα οδηγήσει πραγματικά τους Κινέζους προς το Bitcoin?

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής Bitcoin έναντι κυβερνητικών χρημάτων

Είτε ζείτε υπό την εποπτεία μιας καταπιεστικής κυβέρνησης είτε όχι, το Bitcoin αξίζει να παίξετε γιατί σας επιτρέπει να είστε η δική σας τράπεζα. Δεύτερον, το Bitcoin και τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα ελέγχουν αλγοριθμικά τον πληθωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να κερδίσει το σύστημα ή να υποτιμήσει το νόμισμα. Αυτό είναι το ανάποδο σε αυτό. Το μειονέκτημα είναι εάν χάσετε τα χρήματά σας, δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή τραπεζικής, κυβέρνησης ή εξυπηρέτησης πελατών για να διαμαρτυρηθείτε. Το άλλο μειονέκτημα είναι ότι η ευρεία χρήση των κρυπτονομισμάτων ως καθημερινές ανταλλαγές αξίας είναι πιθανότατα μακριά δεκαετιών.

Το Bitcoin είναι το καλύτερο παιχνίδι

Το Bitcoin πρέπει να είναι το καλύτερο μακροπρόθεσμο στοίχημα. Αν μη τι άλλο, τα ψηφιακά νομίσματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση θα λειτουργήσουν ως ενισχυμένο Bitcoin. Είναι πιθανό να συνηθίσει τους παίκτες και τους συνηθισμένους λαούς στην ιδέα της χρήσης νομίσματος σε αυστηρά ψηφιακή μορφή, και όχι μόνο μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και μέσω κλειδιών USB ή πορτοφολιών υλικού. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι μπορούν να επενδύσουν σε ένα ψηφιακό νόμισμα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί τεχνητά από δυνάμεις που έχουν απόκρυφα κίνητρα, είναι λογικό να στοιχηματίζουμε σε πραγματικά αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως μέσω ιστότοπων τζόγου bitcoin, θεσμικών πλατφορμών επενδύσεων και σε χώρες όπου ο πληθωρισμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού το Bitcoin αυξήσει τόσο την ελευθερία σας όσο και το bankroll σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me