Η τιμή του Bitcoin φτάνει σε νέο ρεκόρ – Τι ακολουθεί;

Η αξία του bitcoin έχει διαπεράσει ένα άλλο σημάδι. Αυτή τη φορά, η τιμή έφτασε τα 1300 $ και έφτασε τα 1,343 $ ως ένα νέο υψηλό όλων των εποχών και ξεπέρασε το ρεκόρ από τον Μάρτιο του 2017. Η κίνηση έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες αβεβαιότητας που σχετίζονται με την απόρριψη του BTC ως δυνητικά μεγάλα επενδυτικά μέσα.

Για όσους κατέχουν αυτό το ψηφιακό νόμισμα, τα νέα είναι καλά, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του διαδικτυακά καζίνο BTC και άλλα μέρη που δέχονται BTC. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που έκαναν ένα σημαντική επένδυση σε bitcoin και η ευρύτερη κοινότητα προγραμματιστών που εργάζονται σε νέες εφαρμογές όχι μόνο στο bitcoin, αλλά είναι ο ευρύτερος τομέας της τεχνολογίας blockchain.

Ωστόσο, ενώ οι ειδήσεις φαίνεται να κυριαρχούν σε μερικούς από τους πρόσφατους φόβους, ανοίγει επίσης πολλές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της τιμής bitcoin και την ορμή του. Κυρίως, πολλοί αναρωτιούνται πού θα πάει η τιμή τους επόμενους μήνες και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό στην ιδέα του bitcoin να βρει το δρόμο του σε άλλους τομείς. Αυτή η έννοια είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά τον ρόλο της ως δυνητικός ανταγωνιστής με άλλα μεγάλα παραδοσιακά νομίσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναμενόμενη ανοδική ορμή

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι η τιμή του bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά και ότι αυτή η ανοδική δυναμική θα διατηρηθεί για λίγο καιρό. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη αυτής της ιδέας. Πρώτον, υπάρχει ένα επίπεδο τεχνολογικής προόδου στον ευρύτερο χώρο των κρυπτονομισμάτων που εξισώνεται στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Δεύτερον, το bitcoin βρίσκει το δρόμο του σε αναδυόμενες αγορές με ένα επίπεδο συνεχούς επιτυχίας που επίσης εμφανίζεται ως κίνητρο που αυξάνει την τιμή.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους θετικούς παράγοντες που παρέχουν την πλατφόρμα που επιτρέπει στην τιμή του BTC να ανέβει 200% σε ετήσια βάση. Όμως, η ιστορία έχει δείξει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης όπως αυτός δεν είναι βιώσιμοι μακροπρόθεσμα. Για το μικρότερο χρονικό διάστημα που βρίσκεται μπροστά, πολλοί πιστεύουν ότι τα 1.500 $ θα είναι ένα ανώτατο όριο γύρω από το οποίο θα σταθεροποιηθεί η τιμή BTC. Όμως, δεν υπάρχει σκληρή συναίνεση σε αυτό το θέμα.

Αντ ‘αυτού, ορισμένοι επισημαίνουν το γιουάν ως σχετικό παράγοντα στη διαδικασία επίτευξης σταθερής τιμής BTC. Εδώ, τα 8.000 could θα μπορούσαν να είναι ένα σημαντικό σημείο αναφοράς σε ψυχολογικό επίπεδο, το οποίο θα ήταν περίπου 1200 $ και λίγο κάτω από τις τρέχουσες αξίες συναλλαγών.

Bullish Προβολές

Ενώ μερικά είναι πιο συντηρητικά με την πιθανή τιμή BTC, άλλα είναι αισιόδοξα όταν πρόκειται για το μέλλον της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί υπολογίζουν την τιμή των $ 2.000 ως κάτι που θα ήταν ένας λογικός στόχος για αυτό το στοιχείο.

Η τιμή των $ 1.500 είναι επίσης κάπως αισιόδοξη ότι δεν υπάρχουν σαφείς δείκτες ότι ο τομέας θα δει σημαντικές θετικές αλλαγές που θα μπορούσαν να αναπηδήσουν την τιμή τους επόμενους μήνες. Όμως, όπως δείχνει η περίπτωση της τρέχουσας ώθησης, τα καλά νέα δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά για ορισμένα άλματα τιμών, καθώς δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις από άλλες πλευρές, ιδίως από τους νομοθετικούς και κανονιστικούς τομείς..

Εδώ, η μοίρα των κινεζικών εμπορικών εταιρειών και των ανταλλαγών BTC εξακολουθεί να παραμένει στο υπόλοιπο, αλλά αυτό προφανώς ανησυχεί την αγορά όλο και λιγότερο. Οποιαδήποτε νέα σύσφιξη από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα μπορούσε να είναι προβληματική, αλλά φαίνεται να υπάρχει ευρεία πεποίθηση ότι αυτό δεν μπορεί να μειώσει τις τιμές με σημαντικό τρόπο.

Μια παύση για να έρθει

Βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι οι έμποροι θα σταματήσουν στο τρέχον επίπεδο για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς προσπαθούν να καταλάβουν την επικείμενη δυναμική. Αυτή η προσέγγιση αναμονής εμφανίστηκε ως πολύ χρήσιμη σε πολλές προηγούμενες περιπτώσεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η τρέχουσα κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Ταυτόχρονα, υπάρχει η αίσθηση ότι αυτή η κίνηση δεν θα είναι μόνο λογική αλλά και απαραίτητη για την κοινότητα bitcoin. Εάν δεν υλοποιηθεί σύντομα, πολλοί ανησυχούν ότι η αύξηση των τιμών θα καταλήξει να είναι πάρα πολύ από την ανοδική δυναμική που θα είναι πολύ γρήγορη για να διατηρηθεί. Επιπλέον, δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι επενδυτές να κερδίζουν κέρδη από αυτήν την αλλαγή και πώς αυτό θα επηρεάσει την τιμή.

Από τώρα, οι περισσότεροι έμποροι bitcoin πιστεύουν ότι έχουν μια αισιόδοξη νοοτροπία όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Αυτό σημαίνει ότι για αυτούς, η τιμή μπορεί να αυξηθεί μόνο και κάθε παύση είναι απλώς ένα σημείο αναφοράς σε μια συνεχιζόμενη και αμείωτη ανοδική πορεία.


Εναλλακτική λύση για τα νομίσματα Fiat

Ενώ το bitcoin δεν είναι ακόμη εκεί, υπάρχει ένας σαφής στόχος που μοιράζονται όλοι όσοι ασχολούνται με την κοινότητα – φέρνοντας το BTC σε ένα επίπεδο όπου μπορεί να θεωρηθεί ως μια νόμιμη εναλλακτική λύση έναντι των νομισμάτων fiat. Αυτή η ιδέα μπορεί να είχε δει γελοία μόλις λίγα χρόνια πριν, ειδικά έχοντας κατά νου τη συντριβή του 2013, αλλά τώρα, είναι τίποτα εκτός από.

Ένας μεγάλος παράγοντας σε αυτό προέρχεται από το εξωτερικό του τομέα bitcoin – ο αιθέρας έχει σημειώσει τεράστια κέρδη στην αξία του κατά την περίοδο από την κυκλοφορία του, το οποίο έδειξε σαφώς στο κοινό ότι το ψηφιακό νόμισμα δεν είναι μια συμφωνία ενός δικτύου.

Τώρα, πολλοί επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους μεταβαίνοντας σε ψηφιακό νόμισμα και σε αντίθεση με μόλις πριν από δύο χρόνια, έχουν δύο ισχυρές εναλλακτικές λύσεις. Δίκτυα όπως το Zcash και άλλα μικρότερα altcoins μπορεί να είναι αρκετά πίσω, αλλά σίγουρα οδηγούν την ίδια αφύπνιση που δημιουργήθηκε από το bitcoin.

Ωστόσο, υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου εξακολουθούν να έχουν τεράστιο λόγο σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά και ένα επίπεδο ελέγχου που κανένα δίκτυο δεν μπορεί να καταπολεμήσει. Για παράδειγμα, το Η ΕΕ μπορεί να αποφασίσει ότι τα πορτοφόλια ψηφιακού νομίσματος πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο αναγνωριστικό του κατόχου, καθιστώντας την ιδέα της ανωνυμίας άχρηστη. Στην Κίνα, η εθνική τράπεζα μπορεί να καταπνίξει μεγάλο μέρος των συναλλαγών, ενώ αποφασίζει πώς θα ρυθμίσει αυτόν τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Εξαιτίας αυτού, υπάρχει πάντα μια παρατεταμένη αίσθηση ότι η τιμή των ψηφιακών νομισμάτων μπορεί εύκολα να διαταραχθεί από μια απροσδόκητη νομοθετική κίνηση σε ορισμένα από τα πιο σχετικά κράτη. Καθώς η άνοδος των τιμών συνεχίζεται με το BTC, πολλοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούσε να τελειώσει απότομα εάν, για παράδειγμα, προκύψουν ιδιαίτερα άσχημα νέα από την Κίνα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map