Η Bancor ολοκληρώνει το μεγαλύτερο ενιαίο ICO μέχρι σήμερα

Μια επιχείρηση κρυπτογράφησης που ιδρύθηκε από τον Tim Draper, έναν διάσημο επενδυτή και επιχειρηματικό καπιταλιστή, προσφάτως έγινε μέρος της ιστορίας που έχει τη μεγαλύτερη προσφορά ICO ή αρχικού νομίσματος. Ένα ICO λαμβάνει χώρα όταν μια νέα εναλλακτική λύση στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος ενεργοποιηθεί και εδώ, το έργο blockchain με το όνομα Bancor κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 152 εκατομμύρια δολάρια σε αιθέρα εκείνη τη στιγμή.

Αυτό ήταν ένα μέρος του πλήθους που πραγματοποιήθηκε στο blockchain ethereum και τα δεδομένα δείχνουν ότι έχει συλλέξει πάνω από 390.000 μεμονωμένα νομίσματα αιθέρα μέχρι τη στιγμή που το crowdsale χρειαζόταν. Τη στιγμή του κλεισίματος, η τιμή του ETH έδειξε ότι το ακριβές ποσό των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν ορίστηκε στα 152,3 εκατομμύρια $.

Η ίδια διαδικασία έχει επισημανθεί από ορισμένους ως ένα νέο κεφάλαιο της μαζικής προσέλκυσης του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο σύντομα θα ξεπεράσει εύκολα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον ICO τους και πιθανότατα θα φτάσει τα δισεκατομμύρια τους σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως, την ίδια στιγμή, το ίδιο είναι ένα μη ανακαλυφθέν έδαφος, οπότε υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα επόμενα χρόνια..

Ένα Σπάζοντας ρεκόρ

Τα χρήματα που συσσωρεύονται από το μπλοκ Bancor είναι τόσο τεράστια που ξεπέρασε εύκολα το σχήμα που έθεσε ο ICO του DAO, το οποίο αργότερα έγινε διαβόητο λόγω της βλάβης στην οποία προήλθε. Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργήθηκαν τα διακριτικά δικτύου Bancor, που ονομάζονται BNT και αριθμούσαν ακριβώς κάτω από 80 εκατομμύρια.

Το 50% του συνολικού αριθμού διακριτικού διατέθηκε για να πωληθούν στο κοινό, ενώ το άλλο μισό διατέθηκε για μελλοντική χρήση. Ενώ πραγματοποιήθηκε η ICO υπήρχαν σχεδόν 11.000 αγοραστές και ολοκλήρωσαν πάνω από 15.000 διαφορετικές συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας διαδικασίας, ένας μεμονωμένος αγοραστής αγόρασε σχεδόν 7 εκατομμύρια BNT, τα οποία τότε ήταν ίδια με επένδυση 27 $. Τα νούμερα από μόνα τους είναι εντυπωσιακά, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για την πρωτοβουλία Bancor, και γι ‘αυτό κατάφερε να αντλήσει τόσα τεράστια κεφάλαια. Ενώ οι επενδύσεις που χρησιμοποιούν bitcoin και σε bitcoin δεν είναι ασυνήθιστες, δεν υπήρξε ποτέ παρόμοιο γεγονός για το δίκτυο BTC.

Bancor Origins

Το Bancor κυκλοφόρησε το 2017 υπό την επίβλεψη του Ιδρύματος Bprotocol και το βασικό του βήμα ήταν το γεγονός ότι η ίδια πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους χρήστες να λανσάρουν τα token blockchain τους με μεγαλύτερη ευκολία. Τώρα, με ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ICO, το σύστημα blockchain δήλωσε ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια σε μάρκες BNT θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία για συνεργασίες, δημόσιες δωρεές, κοινοτικές επιχορηγήσεις και διαφορετικούς συμβούλους έργων.

Ωστόσο, είναι ο Timothy Cook “Tim” Draper που προσέλκυσε αρχικά την προσοχή των πιθανών αγοραστών μάρκας. Ο Draper είναι επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του ασχολήθηκε με διάφορες εταιρείες και επίσης εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η σύνδεσή του με τα ψηφιακά νομίσματα ανάγεται επίσης κάποτε, καθώς ήταν το άτομο που το 2014 αγόρασε πάνω από 30.000 BTC που κατασχέθηκαν από τις αρχές των ΗΠΑ από την αγορά Silk Road.

Σε αυτό το σημείο, το κοινό δεν ήταν ακόμη σίγουρο για την επιβίωση του bitcoin μετά την κατάρρευση του Mt. Ο Gox αλλά ο Draper δεν μοιράστηκε την ίδια παρανοή. Στην πραγματικότητα, όπως πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν bitcoin και ενδιαφέρονται Τζόγος BTC, Ο Draper στοιχηματίζει ένα μεγάλο ποσό το 2015 ότι το δίκτυο bitcoin θα αναπηδήσει γρήγορα από την πτώση του. Τώρα, η παρουσία του μπόρεσε να καθησυχάσει τους επενδυτές που συγκεντρώθηκαν στο δίκτυο Bancor (για να το θέσω ήπια).

Αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας μετά το ICO

Η πώληση είχε ως αποτέλεσμα ένα επίπεδο δυσπιστίας στην κοινότητα blockchain, με ορισμένους να χαρακτηρίζουν την επένδυση εντελώς παράλογη. Πολλοί δήλωσαν ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν συμπίπτουν με την πραγματική ικανότητα του δικτύου να παρέχει νέες δυνατότητες και δυνατότητες στους χρήστες.

Ο κατάλογος των παραπόνων περιλαμβάνει επίσης το γεγονός ότι η ίδια η Bancor Company έθεσε μια παράξενη εστίαση στα επίπεδα των επενδύσεων σαν να προσπαθούσε να προσελκύσει τα mainstream μέσα ενημέρωσης στην υπερβολή ολόκληρης της διαδικασίας. Για πολλούς, αυτή η διαφημιστική εκστρατεία δημιουργήθηκε από τη διοίκηση Bancor και σε κάποιο μέρος εκμεταλλεύτηκε ακόμη και για να υπερτιμήσει τον ICO.

Όμως, αν και αυτό είναι σίγουρα σχετικό με ολόκληρη την εκδήλωση, η αλήθεια παραμένει ότι ένα ψηφιακό νόμισμα κατάφερε να προσελκύσει αυτό το επίπεδο επενδύσεων, ακόμα κι αν το έκανε αυτό χρησιμοποιώντας εκμεταλλευτικές τακτικές. Επίσης, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι παρόλο που φαίνεται να υπάρχει περισσότερη συζήτηση από το μπριζόλα σε αυτό το σημείο, το δίκτυο εξακολουθεί να έχει όλα όσα χρειάζονται για να ανταποκριθεί πραγματικά στις υποσχέσεις του για βελτιώσεις. Αυτό θα του έδινε τη σημαντική μακροπρόθεσμη αξία που θα μπορούσε να εξαντληθεί στον τρέχοντα υπερ-hyped λόγο.


Ένα άλλο γεγονός που προσθέτει σε αυτήν την ιδέα είναι η παρουσία του Draper. Ενώ μπορεί να έχει την τάση να προχωρήσει στη διαδικασία προώθησης της επιχείρησής του, σε σημείο να κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν άβολα με την αφήγηση, η προηγούμενη διαύγεια του σχετικά με το bitcoin είναι απαρίθμητη. Πιστεύοντας ότι ο Μπάνκορ δεν είναι τίποτα, αλλά ο ζεστός αέρας είναι απλώς αβάσιμος σε αυτό το σημείο.

Το ICO Boom

Αυτή η απίστευτη πώληση δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Τις προηγούμενες εβδομάδες, υπήρξαν αρχικές προσφορές νομισμάτων που έχουν δημιουργήσει πολλή δραστηριότητα, παρέχοντας στο μοντέλο ICO πολλή προσοχή. Τώρα, πολλοί το βλέπουν ως το βασικό μάθημα όσον αφορά την επιλογή των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εσόδων και την κεφαλαιοποίηση έργων.

Σε αυτήν την κατηγορία, ο Brave, ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε blockchain κατάφερε να συγκεντρώσει 35 $ στο ICO του, ενώ η Ghosis, μια αγορά προβλέψεων με βάση το ethereum κατάφερε να φτάσει τα 12 $ τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Χάρη σε όλα αυτά, το μοντέλο ICO έγινε σαφώς μια εναλλακτική λύση για τους παραδοσιακούς κύκλους χρηματοδότησης επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά πολλοί δεν είναι σίγουροι αν η ίδια φρενίτιδα που συμβαίνει τώρα είναι μια υγιής προσθήκη στη διαδικασία.

Όμως, η παρουσία του Draper, όπως και άλλα αξιοσημείωτα πρόσωπα από τον τομέα των οικονομικών και της πολιτικής, εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος δείκτης της επιτυχίας της κοινότητας blockchain στην επέκταση της εμβέλειάς τους. Με εξέχοντες άνθρωποι όπως ο Ντράπερ, Τα έργα έχουν ουσιαστικά μεγάλες πιθανότητες να κάνουν το σήμα τους στον τομέα blockchain.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map