Το AUD / USD παραβιάζει την πτωτική τάση – ένα γρήγορο σχέδιο συναλλαγών

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Τετάρτης, το ζεύγος νομισμάτων AUD / USD απέτυχε να σταματήσει το χαμένο σερί της ημέρας, χτυπώντας το χαμηλό ενδοημερήσιο στο καλά κάτω από το επίπεδο 0,7100, κυρίως λόγω της αντοχής του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης, που στηρίζεται από τη νίκη του στη Φλόριντα, η οποία παρείχε αμέσως μια καλή άνοδο για το δολάριο ΗΠΑ, και ώθησε το ζεύγος νομισμάτων AUD / USD κάτω από το επίπεδο 0,7100. Εκτός από αυτό, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με μια πιθανή καθυστέρηση στο αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ έχει μετριάσει την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται πιο ριψοκίνδυνα, όπως το δολάριο Αυστραλίας, και συνέβαλαν στην πτώση του ζεύγους νομισμάτων.

Από την άλλη πλευρά, τα αισιόδοξα δεδομένα της Αυστραλίας, τα οποία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας υποχώρησαν 1,1% MoM το Σεπτέμβριο έναντι -1,5% που αναμενόταν, απέτυχαν να παράσχουν ουσιαστική υποστήριξη για το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση της μείωσης σερί για το AUD / USD. Εκτός από αυτό, ο πτωτικός τόνος που περιβάλλει το ζεύγος νομισμάτων θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με τους συνεχιζόμενους φόβους για αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα μεγάλα ασιατικά έθνη. Αυτό συνεχίζει να τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη και ώθησε τους επενδυτές σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου. Αντίθετα, οι αισιόδοξοι αριθμοί PMI των κινεζικών υπηρεσιών παρείχαν κάποια ανάκτηση για το νόμισμα AUD και αυτό έχει γίνει βασικός παράγοντας που βοηθά στον περιορισμό των βαθύτερων απωλειών στο ζεύγος νομισμάτων. Το ζεύγος νομισμάτων AUD / USD διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 0,7116 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 0,7050 και 0,7220.

Ωστόσο, το συναίσθημα της εμπορικής αγοράς κυριαρχείται από τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ από την έναρξη της ημέρας, το οποίο μετριάζει την όρεξη των επενδυτών για το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο, και συνέβαλε στην πτώση του ζεύγους νομισμάτων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τραμπ τη δεύτερη θητεία τις τελευταίες δύο ώρες, οι οποίες με τη σειρά τους ανάγκασαν τις αγορές να αποτιμήσουν την προοπτική μιας εύκολης νίκης για τον προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, και το μεγαλύτερο πακέτο φορολογικών κινήτρων που αναμενόταν να συνοδευτεί Αντίθετα, ο υποψήφιος της Δημοκρατίας Τζο Μπάιντεν κέρδισε στην Αριζόνα, αυξάνοντας την πιθανότητα ενός μπλε κύματος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ωστόσο, η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, κάτι που θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την αβεβαιότητα.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη του καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι έμποροι πανηγύριζαν ακόμα τη νίκη του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Όμως, ο τόνος προσφοράς γύρω από το ασφαλές καταφύγιο φαίνεται να έχει αυξηθεί ως απάντηση στο στοίχημα των αγορών που ο Πρόεδρος Τραμπ είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές. Ωστόσο, τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται να μην επηρεάζονται από το συναίσθημα της αγοράς με κίνδυνο. Έτσι, τα κέρδη του greenback έχουν γίνει βασικός παράγοντας που κρατά το ζεύγος νομισμάτων υπό πίεση. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων, έχει αυξηθεί σε 93.898.

Αλλού, οι απώλειες στο ζεύγος νομισμάτων ενισχύθηκαν περαιτέρω από τους συνεχιζόμενους φόβους για αύξηση του αριθμού των υποθέσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και ορισμένα από τα αξιοσημείωτα ασιατικά έθνη, τα οποία τροφοδοτούν συνεχώς τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη, συμβάλλοντας επομένως στις απώλειες για αυτό το ζεύγος νομισμάτων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρώπη επιβάλλει back-back lockdowns περιορισμούς, εν μέσω αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων coronavirus. Εκτός από αυτό, το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, επιβάλλει επίσης περιορισμούς κλειδώματος, ενώ το Βέλγιο επέστρεψε σε εθνικό επίπεδο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης σύνθετης παραγωγής αυξήθηκε από 54,5 τον Σεπτέμβριο σε 55,7 τον Οκτώβριο.

Αντίθετα, το δολάριο Αυστραλίας είναι λίγο εντυπωσιασμένο από τους αισιόδοξους αριθμούς PMI για τις κινεζικές υπηρεσίες, οι οποίοι δείχνουν ότι, στο 56,8, το PMI των υπηρεσιών Caixin της Κίνας κέρδισε τις εκτιμήσεις τον Οκτώβριο. Στο μέτωπο των δεδομένων, το PMI των υπηρεσιών Caixin της Κίνας για τον Οκτώβριο έφτασε στα 56,8 έναντι του προηγούμενου 54,8, πράγμα που δείχνει ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει βελτιωθεί, εν μέσω ισχυρότερης ζήτησης πελατών.

Σε όλη τη λίμνη, τα αισιόδοξα δεδομένα της Αυστραλίας απέτυχαν να προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη στο δολάριο Αυστραλίας. Η κατανάλωση της Αυστραλίας, όπως αντιπροσωπεύεται από τις λιανικές πωλήσεις, μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο. Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις ανήλθαν στο -1,1% από μήνα σε μήνα (MoM), έναντι του αναμενόμενου -1,5%. Τριμηνιαία, τα στοιχεία του 3ου τριμήνου (Q3) αυξήθηκαν, μετά την εκτίμηση -6% και το προηγούμενο -3,4%, σε + 6,5% QoQ.

Ελλείψει σημαντικών δεδομένων / γεγονότων την ημέρα, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν το συνεχές δράμα γύρω από τις εκλογές των ΗΠΑ και ενημερώσεις σχετικά με το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική, τα δεινά του coronavirus και το Brexit, θα είναι επίσης βασικοί για να παρακολουθήσουν νέα κατεύθυνση.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S 1 0,6829

S 2 0.6976

S 3 0,707

Συγκεντρωτικό σημείο 0,7122


R 1 0,7217

R 2 0,7269

R 3 0,7416Το AUD / USD συνεχίζει να διαπραγματεύεται στο πλάι, αντιμετωπίζοντας άμεση αντίσταση στο επίπεδο 0,7140, μαζί με περιοχή στήριξης 0,7065. Η ανοδική τάση στο επίπεδο 0,7140 θα μπορούσε να επεκτείνει την τάση αγοράς έως το επίπεδο 0,7206. Αντίθετα, η bearish breakout στο επίπεδο των 0,7065 θα μπορούσε να οδηγήσει την προκατάληψη των πωλήσεων στο 0,6994. Εν τω μεταξύ, όλα τα μάτια παραμένουν στο αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map