Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

AUD / USD Επιτυγχάνει την επέκταση των κερδών – Οι έμποροι παρακολουθούν το FOMC!

ο AUD / USD επέκτεινε την ανοδική μεροληψία της προηγούμενης περιόδου, και έλαβε περαιτέρω προσφορές γύρω στο εβδομαδιαίο υψηλό των 0,7336, κυρίως λόγω του συναισθηματικού κινδύνου στην αγορά, υποστηριζόμενο από τη συνεχιζόμενη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί θεραπεία για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Επιπλέον, η ανανεωμένη κινεζική-αμερικανική εμπορική αισιοδοξία ενίσχυσε επίσης τον τόνο του κινδύνου αγοράς, στηρίζοντας το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο θεωρείται ως νόμισμα κινδύνου και συμβάλλει στα κέρδη του ζεύγους νομισμάτων. Εκτός από αυτό, η προκατάληψη των πωλήσεων στο δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης, που προκλήθηκε από αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, εν μέσω καθυστερήσεων στα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ, υποστήριξε επίσης το ζεύγος νομισμάτων.

Εκτός από αυτό, το ζεύγος νομισμάτων πήρε μια επιπλέον ώθηση, κυρίως μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης του RBA υποβάθμισε τις ανησυχίες για την ανατίμηση του AUD. Εν τω μεταξύ, τα αισιόδοξα κινεζικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής αύξησαν επίσης τον θετικό τόνο γύρω από το νόμισμα AUD, το οποίο επίσης επέκτεινε κάποια υποστήριξη στα μεγάλα.

Η κυβέρνηση Τραμπ αποχώρησε από τα σχέδιά της για απαγόρευση εισαγωγών βαμβακιού και προϊόντων ντομάτας από την περιοχή Σιντζιάνγκ της Κίνας, αν και ανακοίνωσαν στενότερη απαγόρευση προϊόντων από πέντε συγκεκριμένες οντότητες. Σε όλη τη λίμνη, το Dragon Nation επέκτεινε επίσης ένα κλαδί ελιάς στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας την άρση των δασμών σε ορισμένα προϊόντα εισαγωγής των ΗΠΑ. Αυτή η πρόοδος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να ενισχύσει τη διάθεση κινδύνου.

Επιπλέον, ο τόνος κινδύνου αγοράς ενισχύθηκε περαιτέρω από την αισιοδοξία για ένα πιθανό εμβόλιο και θεραπεία για τον εξαιρετικά μολυσματικό κοροναϊό. Αυτές οι θετικές δόσεις προέκυψαν όταν ο Κινέζος επικεφαλής εμπειρογνώμονας βιοασφάλειας στο CDC επιβεβαίωσε ότι οι απλοί Κινέζοι θα μπορούσαν να πάρουν το εμβόλιο COVID-19 ήδη από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, καθώς οι κλινικές δοκιμές Φάσης 3 πέρασαν πολύ ομαλά. Εκτός από αυτό, η Pfizer και η BioNTech αύξησαν επίσης τις ελπίδες εμβολίων, δηλώνοντας ότι προσπαθούν να επεκτείνουν την υποψήφια εγγραφή στις δοκιμές τους.

Επιπλέον, το συναισθηματικό ρίσκο στην αγορά ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την κυκλοφορία ισχυρότερων από το αναμενόμενο στοιχείων της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, γεγονός που ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα επιστρέψει στο φυσιολογικό, η οποία επηρέασε το δολάριο ΗΠΑ. Στο μέτωπο των δεδομένων, οι αριθμοί για τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Αύγουστο YoY, ανήλθαν στο 0,5%, έναντι του αναμενόμενου 0% και του προηγούμενου -1,1%, με τη βιομηχανική παραγωγή YoY στο + 5,6%, σε σύγκριση με το αναμενόμενο + 5,1% και το προηγούμενο + 4,8%. Εν τω μεταξύ, το Fixed Asset Investment YoY παρέμεινε αμετάβλητο, στο -0,3% έναντι της προβολής του -0,4% και το προηγούμενο ποσοστό -1,6%. Ταυτόχρονα, η επένδυση παγίου ιδιωτικού τομέα της Κίνας για τον Ιανουάριο-Αύγουστο μειώθηκε κατά 2,8% YoY. Αυτό, με τη σειρά του, στήριξε το δολάριο Αυστραλίας, το οποίο θεωρείται ως νόμισμα κινδύνου και συνέβαλε στα κέρδη του ζεύγους νομισμάτων.

Αντίθετα, οι αβεβαιότητες σχετικά με το πολυαναμενόμενο φορολογικό πακέτο παραμένουν στο παιχνίδι, καθώς καμία πλευρά δεν δείχνει ενδείξεις. Εν τω μεταξύ, ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 παγκοσμίως συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Στο μέτωπο του USD, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης παρέμεινε υπό πίεση την ημέρα, εν μέσω αβεβαιοτήτων για τον επόμενο γύρο συνομιλιών σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ. Επιπλέον, ο ασθενέστερος τόνος που περιβάλλει τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, λόγω του αισιόδοξου συναισθήματος της αγοράς, άσκησε περαιτέρω πίεση στο δολάριο ΗΠΑ, συμβάλλοντας στα κέρδη του ζεύγους. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε στο 93,029, ολίσθηση περαιτέρω από το υψηλό ενός μηνός των 93,664 που άγγιξε την περασμένη Τετάρτη, με το χαμηλό του την περασμένη εβδομάδα, των 92.695, να θεωρείται άμεση υποστήριξη.

Στο σπίτι, η απελευθέρωση των πρακτικών της συνεδρίασης του Reserve Bank of Australia (RBA) τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα δεν ενοχλήθηκε σχετικά με την ανατίμηση του δολαρίου Aussie. Ωστόσο, η RBA θέλει χαμηλότερη συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Αυτό, με τη σειρά του, ενίσχυσε το νόμισμα της Αυστραλίας και επέκτεινε την υποστήριξη προς το σημαντικό.

Καθημερινή υποστήριξη και αντίσταση

S1 0,7208

S2 0,7247

S3 0,7269

Περιστροφικό σημείο 0,7286

R1 0,7308

R2 0,7326

R3 0,7365

ο AUD / USD Το ζεύγος συνεχίζει να αντιμετωπίζει αντίσταση στο επίπεδο 0,7344, και μια ανοδική σταυρόπολη στο επίπεδο 0,7344 θα μπορούσε να επεκτείνει την ανοδική τάση μέχρι τα επίπεδα 0,7412 και 0,7450 σήμερα. Στην κάτω πλευρά, η υποστήριξη παραμένει στα επίπεδα 0,7245 και 0,7149. Η ανοδική μεροληψία φαίνεται κυρίαρχη σήμερα. Ωστόσο, όλα τα μάτια θα παραμείνουν στα στοιχεία FOMC των ΗΠΑ και Fed Fund Rate σήμερα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me