Η μεροληψία για το αργό πετρέλαιο συνεχίζεται εν μέσω ασθενέστερου δολαρίου – Τα μάτια για τους αριθμούς API!

Κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών της Τετάρτης, WTI Το Crude Oil κατάφερε να διατηρήσει το bullish ράλι της προηγούμενης περιόδου, αντλώντας περαιτέρω προσφορές γύρω από το επίπεδο των 53 $. Ωστόσο, η διαδεδομένη ανοδική τάση γύρω από τις τιμές του αργού πετρελαίου συνδέεται κυρίως με τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η εισερχόμενη διοίκηση Joe Biden θα προωθήσει πιο μαζικά μέτρα τόνωσης των ΗΠΑ, τα οποία ώθησαν τις ελπίδες για ζήτηση καυσίμων και μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.

Αξίζει να εξηγηθεί ότι η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen πιέζει πρόσφατα για ένα τεράστιο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων, το οποίο ενίσχυσε τις ελπίδες του επενδυτή για ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη μετά το COVID-19. Εν τω μεταξύ, η ευρεία αδυναμία του δολαρίου ΗΠΑ, που προκλήθηκε από την αισιόδοξη διάθεση της αγοράς, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Αντίθετα, οι έντονες ανησυχίες για περιπτώσεις COVID-19 και οικονομικά οδυνηρές σκληρές κλειδαριές συνεχίζουν να προκαλούν την ανοδική δυναμική του αργού πετρελαίου. Σε όλη τη λίμνη, οι αγοραστές αργού πετρελαίου δεν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στις τελευταίες εκθέσεις που υποδηλώνουν ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μείωσε τις προοπτικές του για τη ζήτηση πετρελαίου του 1ου τριμήνου κατά 580.000 βαρέλια την ημέρα, εν μέσω κλεισίματος συνόρων και εκτεταμένων κλειδαριών στην Ευρώπη, μια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση των ποσοστών μολύνσεων COVID-19. WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται σήμερα στα 53,40 και ενοποιείται σε εύρος μεταξύ 53,07 και 53,45. Προχωρώντας, οι έμποροι φαίνεται προσεκτικοί να τοποθετήσουν ισχυρές θέσεις μπροστά από τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα την ημέρα.

Το S&Το P 500 Futures κατάφερε να διατηρήσει τη θετική του απόδοση των προηγούμενων 3 ημερών, σημειώνοντας υψηλό ρεκόρ την ημέρα. Πίσω από αυτήν τη θετική απόδοση ήταν τα αισιόδοξα σχόλια της γραμματέας της υποψηφιότητας υπουργού Οικονομικών Janet Yellen, ζητώντας περισσότερες δαπάνες ανακούφισης COVID-19. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, κατά τη διάρκεια της ακρόασης επιβεβαίωσης της Γερουσίας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, η Yellen ώθησε το Κογκρέσο να «δράσει μεγάλα» για την ανακούφιση του COVID-19 και να μην ανησυχεί πολύ για το χρέος. Αυτά τα θετικά σχόλια βοήθησαν τον τόνο του κινδύνου να παραμείνει θετικός και απέστρεψαν τους επενδυτές από το νόμισμα των ΗΠΑ.

Σε ολόκληρο τον ωκεανό, η καλύτερη από το αναμενόμενο έρευνα οικονομικού συναισθήματος ZEW στη Γερμανία έπαιξε επίσης κυρίαρχο ρόλο στη στήριξη του εμπορικού κλίματος. Ο ανοδικός τόνος του συναισθήματος της παγκόσμιας αγοράς ευνοεί τους αγοραστές αργού πετρελαίου, λόγω του αδύναμου δολαρίου ΗΠΑ. Στο μέτωπο του δολαρίου, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης απέτυχε να σταματήσει τις πτωτικές του κινήσεις της προηγούμενης ημέρας, παραμένοντας κατάθλιψη την ημέρα, καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου μειώθηκε εν μέσω προόδου προς την επίτευξη συμφωνίας για τεράστια δημοσιονομική ώθηση στις ΗΠΑ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της Yellen ότι οι φορολογικές περικοπές για μεγάλες εταιρείες, που θεσπίστηκαν το 2017, θα πρέπει να καταργηθούν, γεγονός που έχει προσθέσει μια επιπλέον επιβάρυνση στο greenback. Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά. Εν τω μεταξύ, έως τις 9:17 μ.μ. ET (2:17 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,11%, σε 90,365

Εναλλακτικά, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει μειώσει τις προοπτικές του για τη ζήτηση πετρελαίου του πρώτου τριμήνου κατά 580.000 βαρέλια την ημέρα, εν μέσω κλεισίματος συνόρων και στενών κλειδαριών στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αύξηση των μολύνσεων COVID-19. Αυτές οι αρνητικές αναφορές απέτυχαν να αφήσουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς το πετρέλαιο κέρδισε θετική έλξη από την αισιόδοξη διάθεση της αγοράς και το ασθενέστερο δολάριο.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των περιπτώσεων COVID-19 και τα οικονομικά οδυνηρά σκληρά κλειδώματα συνεχίζουν να προκαλούν τις αισιόδοξες επιδόσεις της αγοράς. Αυτό έχει γίνει βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να περιορίσει τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από τον κοροναϊό υπερβαίνει τώρα τα 401.000, και ο αριθμός των περιπτώσεων στη χώρα είναι πάνω από 24 εκατομμύρια, από τις 20 Ιανουαρίου. Εκτός από αυτό, οι ημερήσιοι θάνατοι που σχετίζονται με κοροναϊούς Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι εκτεταμένες κλειδαριές στη Γερμανία συνεχίζουν να αμφισβητούν το αισιόδοξο συναίσθημα των συναλλαγών στην αγορά και να συμβάλλουν στα κέρδη του ΧΡΥΣΟΣ τιμές. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο αριθμός των περιπτώσεων παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 96 εκατομμύρια. Ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει το συναίσθημα κινδύνου θα μπορούσε να είναι οι αναφορές για πιθανή έλλειψη εμβολίου στη Νέα Υόρκη και η αναβολή της παράδοσης του εμβολίου της Pfizer στον Καναδά.

Σήμερα, η εστίαση των επενδυτών θα παραμείνει στα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα. Εν τω μεταξύ, οι έμποροι θα παρακολουθήσουν επίσης προσεκτικά την ομιλία του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τον Καναδά θα διακοσμήσουν επίσης το ημερολόγιο την ημέρα. Οι καταλύτες κινδύνου, όπως η γεωπολιτική και τα δεινά του ιού, θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map