Το αργό πετρέλαιο ανεβαίνει για έβδομη συνεχόμενη ημέρα – Όλα τα μάτια στα δεδομένα API!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης της Τρίτης, WTI Το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, ανανεώνοντας το υψηλό επίπεδο των 13 μηνών, πολύ πάνω από την περιοχή των 58,00, καθώς οι περικοπές προσφοράς από τους μεγάλους παραγωγούς και η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις αγορές ενέργειας. Εν τω μεταξύ, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην αισιοδοξία για την πρόοδο όσον αφορά τους παγκόσμιους εμβολιασμούς και την ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, οι βελτιωμένες προσδοκίες για το κίνητρο ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η ανατροπή της Τεχεράνης-Ουάσιγκτον για την πυρηνική συμφωνία του 2015 έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τιμών του αργού. Εκτός από αυτό, οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν επίσης κάποια άμεση πρόσθετη υποστήριξη αφού ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) μειώθηκε από το υψηλό των 2 μηνών, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 και περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως οι κλειδαριές, αποδείχθηκαν βασικοί παράγοντες που κράτησαν τα πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Τη στιγμή της γραφής, WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε στα 58,44 και ενοποιήθηκε στο εύρος μεταξύ 57,98 και 58,51. Κοιτώντας μπροστά, οι έμποροι φαίνονται προσεκτικοί για να δώσουν ισχυρές θέσεις μπροστά από τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα οποία αναμένεται αργότερα την ημέρα.

Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης στην αγορά διατήρησε τη θετική του απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας θετικό την ημέρα, καθώς οι αισιόδοξες εξελίξεις σχετικά με το πακέτο ανακούφισης COVID των ΗΠΑ και τα εμβόλια κορανοϊού συνεχίζουν να ευνοούν το συναίσθημα κινδύνου. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Σώματος των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, κατήγγειλε την ώθηση του Δημοκρατικού Κόμματος να προχωρήσει ανεξάρτητα, για να περάσει το πακέτο τόνωσης του COVID ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Taro Aso δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αποδεσμεύσει 1,3 τρισεκατομμύρια γεν σε έκτακτο κίνητρο COVID-19 για την ασιατική μεγάλη.

Ένας άλλος λόγος πίσω από τις θετικές επιδόσεις της αγοράς θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στις εξελίξεις μεταξύ μεγάλων εθνών για την αντιμετώπιση ζητημάτων εμπορικών αντιπαραθέσεων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο Πρέσβης της Αυστραλίας κάλεσε νωρίτερα τις ΗΠΑ σχετικά με μια διατλαντική εμπορική συμφωνία. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ και το ΗΒ έδειξαν επίσης την προθυμία τους να μειώσουν τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών. Αυτό, με τη σειρά του, θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που στήριζαν τις υψηλότερες αποδόσεις του αργού πετρελαίου.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έφτασαν σε μια επιπλέον άνοδο στον ωκεανό, αφού οι μεγάλοι παραγωγοί αργού πετρελαίου, όπως η Σαουδική Αραβία, υποσχέθηκαν να μειώσουν την παραγωγή αργού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω περικοπές εφοδιασμού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, επιπλέον εκείνων που εφαρμόστηκαν από μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους (ΟΠΕΚ +). Μειώνοντας τις προμήθειες, συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των παγκόσμιων αγορών. Επιπλέον, οι αυξήσεις των τιμών του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περαιτέρω από την ανατροπή της Τεχεράνης-Ουάσιγκτον σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Στο μέτωπο του δολαρίου, το αμερικανικό δολάριο ευρείας βάσης απέτυχε να επεκτείνει τη νίκη της προηγούμενης ημέρας, μετατρέποντάς το ξινό καθώς η ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγής ήταν ακόμα χαμηλή εν μέσω ελπίδων για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από το COVID-19 και την πρόοδο να συμφωνήσουμε στον επόμενο γύρο δημοσιονομικών κινήτρων των ΗΠΑ Ωστόσο, οι απώλειες του δολαρίου ΗΠΑ βοήθησαν το αργό πετρέλαιο να παραμείνει προσφορά, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του αμερικανικού νομίσματος. Εν τω μεταξύ, από τις 8:32 μ.μ. ET (1:32 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε μειωθεί κατά 0,08%, σε 90,868.

Από την άλλη πλευρά, ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 και περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούσαν να θεωρηθούν ένας πτωτικός παράγοντας που έχει διατηρήσει το καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα δεδομένα εφοδιασμού αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από το American Petroleum Institute, τα οποία αναμένεται αργότερα την ίδια ημέρα. Εκτός από αυτό, τα νέα σχετικά με το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ, τα εμβόλια κοροναϊού (COVID-19) και οι εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα κατεύθυνση για το εμπόρευμα. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map