9 – 13 Απριλίου: Προοπτικές οικονομικών εκδηλώσεων – Κυριαρχούν τα συναισθήματα κινδύνου

Η εβδομάδα διαπραγμάτευσης μετά το NFP των ΗΠΑ είναι συνήθως πιο ελαφριά από θεμελιώδη άποψη. Η αγορά είναι πιθανό να ακολουθήσει τα τεχνικά επίπεδα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες εκδηλώσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτήν την εβδομάδα. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά…

Κορυφαία οικονομικά γεγονότα

Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε μετά το ποσοστό απασχόλησης των ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο. Το March NFP ήταν μόνο 103K. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 4,1%, αλλά οι μισθοί είναι έως 0,3%, καλύτερα από ό, τι αναμενόταν.

Δευτέρα – 9 Απριλίου

Συνήθως, ελλείψει σημαντικών οικονομικών γεγονότων, η αγορά συνεχίζει να διαπραγματεύεται το NFP. Τούτου λεχθέντος, μπορούμε να περιμένουμε ασθενέστερο δολάριο τη Δευτέρα.

Λίρα Μεγάλης Βρετανίας – GBP

Halifax HPI m / m – Ένας κορυφαίος δείκτης της υγείας της στεγαστικής βιομηχανίας, διότι η αύξηση των τιμών των κατοικιών προσελκύει επενδυτές και ενθαρρύνει τη βιομηχανία. Η Halifax Bank of Scotland πρόκειται να δημοσιεύσει τα δεδομένα στις 7:30 (GMT) με πρόβλεψη 0,1% έναντι 0,4% τον Μάρτιο του 2018.

Τρίτη – 10 Απριλίου

Δολάριο ΗΠΑ – USD

PPI m / m – Ο δείκτης τιμών του παραγωγού θεωρείται ο κύριος δείκτης του πληθωρισμού των καταναλωτών. Όταν οι παραγωγοί χρεώνουν επιπλέον για αγαθά και υπηρεσίες, το υψηλότερο κόστος μεταφέρεται συνήθως στον καταναλωτή. Ένας υψηλότερος ΔΤΚ μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο ΔΤΚ, το οποίο πιέζει τις κεντρικές τράπεζες να αποδεσμεύσουν τις τεράστιες νομισματικές πολιτικές.

Το τρέχον ποσοστό ΔΤΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,1% m / m το Μάρτιο, που είναι το μισό του επιτοκίου του Φεβρουαρίου. Ενώ ο πυρήνας PPI αναμένεται να επαναλάβει το προηγούμενο κέρδος 0,2%.

Τετάρτη – 11 Απριλίου

Δολάριο Αυστραλίας – AUD

Η RBA Gov Lowe μιλά – Στις 5:05 (GMT), ο Gov Lowe πρόκειται να μιλήσει για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αυστραλία και τις παγκόσμιες οικονομίες στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αυστραλίας-Ισραήλ, στο Περθ. Μικρή μεταβλητότητα μπορεί να αναμένεται ως απάντηση σε ερωτήσεις κοινού.

Λίρα Μεγάλης Βρετανίας – GBP


Παραγωγική Παραγωγή m / m – Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών θα κυκλοφορήσει την Παραγωγική Παραγωγή m / m στις 8:30 (GMT) με πρόβλεψη 0,2%, υψηλότερο από το προηγούμενο ποσοστό 0,1%.

Αυτός είναι ένας από τους κορυφαίους δείκτες οικονομικής υγείας. Η παραγωγή αντιδρά γρήγορα στα σκαμπανεβάσματα στον επιχειρηματικό κύκλο και συσχετίζεται με τις συνθήκες των καταναλωτών, όπως τα επίπεδα απασχόλησης και τα κέρδη.

Ευρωζώνη – EUR

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Draghi μιλά – Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) Mario Draghi πρόκειται να μιλήσει στην τελετή απονομής των βραβείων Generation Euro, στη Φρανκφούρτη. Αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις κοινού. Τυχόν απαντήσεις σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση, τον πληθωρισμό ή τη μείωση του προγράμματος QE (ποσοτική χαλάρωση) θα παρακολουθούνται και θα ανταλλάσσονται.

Δολάριο ΗΠΑ – USD

CPI m / m- Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει βελτιωθεί και το ΑΕΠ βγήκε καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά ο πληθωρισμός είναι κάτι που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ανησυχούν. Τον Φεβρουάριο, ο Core CPI αυξήθηκε κατά 0,2%. Αυτή τη φορά, οι οικονομολόγοι δεν αναμένουν καμία αλλαγή στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Συνολικά, ο πληθωρισμός των ΗΠΑ παραμένει στο 1,8% ετησίως.

Οποιαδήποτε απόκλιση μεταξύ της πρόβλεψης και της πραγματικής κυκλοφορίας είναι πιθανό να προκαλέσει τεράστια αστάθεια στην αγορά. 

Πρακτικά συνεδριάσεων FOMC – Τα πρακτικά συσκέψεων της FOMC είναι μια αναλυτική καταγραφή της πιο πρόσφατης συνάντησης της FOMC, παρέχοντας σε βάθος πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες που επηρέασαν την ψήφο τους για το πού να ορίσουν τα επιτόκια.

Παρά την αύξηση του επιτοκίου, η Fed απέτυχε να στηρίξει το δολάριο ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Fed αναβάθμισε τις προοπτικές για το έτος 2019 και 2020, αφήνοντας το 2018 ως έχει. Οι επενδυτές αναμένουν έναν χαοτικό τόνο από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της FOMC, αλλά νομίζω ότι θα είναι dovish.

Πέμπτη – 12 Απριλίου

Ιαπωνικά γεν – JPY

BOJ Gov Kuroda αναμένεται να μιλήσει στη τριμηνιαία συνεδρίαση του διευθυντή υποκαταστήματος του BOJ, στο Τόκιο στις 0:30 (GMT). Ως επικεφαλής της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, είναι πιθανό να δώσει ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές πολιτικές, ειδικά καθώς το ιαπωνικό γεν αυξάνεται δραματικά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Όντας μια οικονομία προσανατολισμένη στις εξαγωγές, το BOJ μισεί ένα ισχυρότερο γιεν και συνήθως παρεμβαίνει για να το κάνει πιο αδύναμο.

Ευρωζώνη – EUR

Λογαριασμοί συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ – Στις 11:30 (GMT), η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Μάρτιο. Ήταν μια συνήθης συνάντηση χωρίς νέες προβλέψεις, αλλά η διελκυστίνδα μεταξύ γερακιών και περιστεριών συνεχίζεται. Συνιστάται στους επενδυτές να ακολουθήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο του προγράμματος QE.

Παρασκευή – 13 Απριλίου

Δολάριο ΗΠΑ – USD

Prelim UoM καταναλωτικό συναίσθημα – Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν θα δημοσιεύσει τα στοιχεία των καταναλωτικών συναισθημάτων στις 14:00 (GMT). Το αίσθημα των καταναλωτών στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι 100,8, ελαφρώς χαμηλότερο από το 101,4 του προηγούμενου μήνα. Συνολικά, το υψηλότερο ποσοστό θεωρείται καλό για το νόμισμα.

Αυτό είναι για τώρα, ευχαριστώ που διαβάσατε και ελέγξτε τη στρατηγική συναλλαγών ειδήσεων FX Leaders για καλύτερη κατανόηση του τρόπου ανταλλαγής αυτών των εκδηλώσεων. Περιμένουμε μερικές πολύ ωραίες συναλλαγές, οπότε μείνετε συντονισμένοι με τους FX Leaders.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map