Σύντομη σύνοδος για τα σήματα των ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου – Υπάρχει ακόμα ελπίδα για το δολάριο ΗΠΑ μετά την πτώση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ

Το USD έχει γίνει αρκετά bearish αυτήν την εβδομάδα. Η έκθεση κατασκευής της ISM την Τρίτη αναμένεται να δείξει ότι ο τομέας αυτός βγαίνει από συρρίκνωση τον Αύγουστο, αφού υποχώρησε κάτω από 50 μονάδες τον Ιούλιο. Αλλά, αυτός ο δείκτης έπεσε περαιτέρω, η οποία αύξησε τους φόβους ότι ο μεταποιητικός τομέας ενδέχεται να κινείται προς την ύφεση όπως στην Ευρωζώνη. Στη συνέχεια, το χθεσινό PMI μη μεταποιητικού ISM σημείωσε μεγάλη πτώση και πλησίασε πολύ. Η μη μεταποιητική δραστηριότητα διατηρείται αρκετά καλά στις ΗΠΑ, παρά τις παγκόσμιες οικονομικές αντιξοότητες. Αλλά τώρα κατευθύνθηκε προς τη στασιμότητα και οι έμποροι δικαίως στράφηκαν ακόμη πιο πτωτικοί στο δολάριο ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς τον υπόλοιπο κόσμο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Έτσι, το δολάριο ΗΠΑ ήταν bearish όλη την εβδομάδα και η κατάσταση φαινόταν πραγματικά ζοφερή για το USD, καθώς οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της FED αυξήθηκαν ξανά. Όμως, η έκθεση για την απασχόληση σήμερα ήρθε καλύτερα από το αναμενόμενο, με το το ποσοστό ανεργίας μειώνεται κατά δύο βαθμούς στο 3,5%. Παρόλο που, μετά από δύο ισχυρούς μήνες για τα κέρδη, μειώθηκαν το Σεπτέμβριο, όπως έδειξε η σημερινή έκθεση. Όμως, η μείωση του ποσοστού ανεργίας ήταν αρκετή για να σταματήσει η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ και να του στείλει 30 pips υψηλότερα. Όμως, ο Buck δεν είναι ακόμα από το πρόβλημα. Ας δούμε αν η τάση αυτής της εβδομάδας θα αντιστραφεί την επόμενη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

  • Αξιωματούχοι του Χονγκ Κονγκ που σφίγγουν τη λαβή – Ο ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Λαμ σχολίασε τις πρόσφατες ταραχές, λέγοντας ότι αυτή είναι μια περίπτωση σοβαρού κινδύνου. 400 διαδηλωτές μέχρι στιγμής με κλιμάκωση της βίας, διαμαρτυρίες που οδηγούν σε ανησυχίες για το μέλλον της πόλης, η βία κλιμακώνεται και είναι πιο διαδεδομένη την περασμένη εβδομάδα. Ο βανδαλισμός εξαπλώνεται τώρα από δημόσια κτίρια σε καταστήματα, το ποσοστό των μαθητών μεταξύ των συλληφθέντων αυξήθηκε σε 38% τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση επικαλέστηκε τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης, οι μάσκες προσώπου θα απαγορευτούν υπό τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. Περιμένει από τον νόμο της μάσκας να αποτρέψει τη ριζική συμπεριφορά. Θα υπάρξουν εξαιρέσεις από ορισμένα άτομα που πρέπει να φορούν μάσκες. Ο Χονκ Κονγκ έχει εισέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Η γερμανική κατασκευή επιστρέφει στη ζωή τον Σεπτέμβριο – Η οικονομία εξασθενεί σημαντικά στη Γερμανία φέτος και η μεταποιητική και βιομηχανική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση. Παρόλο που, ο κατασκευαστικός τομέας σημείωσε θετικούς αριθμούς για τον Σεπτέμβριο. Ο κατασκευαστικός PMI σημείωσε άνοδο στα 50,1 μονάδες τους τελευταίους μήνες από 46,3 μονάδες τον Ιούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο τομέας επέστρεψε σε ανάπτυξη.
  • Η ΕΕ αφήνει ανοιχτό τέλος για μια συμφωνία Brexit – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχολίασε μέσω του Reuters νωρίς σήμερα. Είπαν ότι δεν έχει οριστεί προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ρεαλιστικά θα ανακαλύψουμε σε συνάντηση των υπουργών της ΕΕ των 27 στο Λουξεμβούργο την προσεχή Τρίτη εάν έχει σημειωθεί ή όχι αρκετή πρόοδος για μια συμφωνία από τη σύνοδο κορυφής της ΕΚ.
  • Η εκπρόσωπος της Johnson σχολιάζει το Brexit – Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου σχολίασε επίσης το Reuters σήμερα. Είπε ότι ο υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών. Είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές θέλουν μια συμφωνία Brexit, έτοιμη να μιλήσει ανά πάσα στιγμή το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός βλέπει τις προτάσεις ως μια ευρεία ζώνη προσγείωσης στην οποία μπορεί να διαμορφωθεί μια συμφωνία και θα δημοσιεύσει το νομικό κείμενο και το έχουμε προωθήσει εμπιστευτικά και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημοσίευσης.

Η σύνοδος των ΗΠΑ

  • Ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ – Η έκθεση για την απασχόληση από τις ΗΠΑ κυκλοφόρησε και το ποσοστό ανεργίας έχει χάσει δύο βαθμούς, μειώνοντας στο 3,5% από 3,7% όπου παρέμεινε για μερικούς μήνες. Το ποσοστό συμμετοχής παρέμεινε αμετάβλητο στο 63,2% όπως αναμενόταν, όπως και τον προηγούμενο μήνα. Η μείωση του ποσοστού ανεργίας προκάλεσε έκπληξη και το USD αντιστράφηκε υψηλότερα. Η υποαπασχόληση U6 έχασε τρεις βαθμούς, μειώνοντας σε 6,9% από 7,2% πριν.
  • Αλλαγή Απασχόλησης στις Η.Π.Α. – Το Σεπτέμβριο οι μη μισθολογικές μισθοδοσίες μειώθηκαν στα 136 χιλ. Έναντι των 145 χιλ. Που αναμένονταν. Παρόλο που οι προηγούμενες μισθοδοσίες εκτός αγροκτημάτων που ανέρχονταν στα 130 χιλιάδες, αναθεωρήθηκαν υψηλότερες σε 168 χιλ., Οπότε η απασχόληση επιστρέφει στο δρόμο.
  • Μέσα κέρδη ΗΠΑ – Οι μέσες ωριαίες αποδοχές στις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης σε 0,0% MoM για τον Αύγουστο, από 0,4% τον Ιούλιο και έναντι 0,3% που αναμένονταν. Τα μέσα ωριαία κέρδη YoY μειώθηκαν επίσης στο 2,9% από 3,2% προηγουμένως. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, αλλά τουλάχιστον έρχεται μετά από δύο ισχυρούς μήνες για κέρδη.

Συναλλαγές στη θέα

Bullish NZD / USD

  • Η τάση έχει γίνει ανοδική αυτή την εβδομάδα
  • Το συναίσθημα έχει βελτιωθεί για αυτό το ζεύγος
  • Το 20 SMA πιέζει την τιμή υψηλότερα

Το 20 SMA παρείχε ξανά υποστήριξη σήμερα

Το NZD / USD ήταν bearish για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έγινε ανοδικό αυτή την εβδομάδα καθώς το USD συνεχίζει να μειώνεται. Το συναίσθημα για αυτό το ζεύγος έχει βελτιωθεί και η ανοδική τάση είναι αρκετά ισχυρή, καθώς το 20 SMA (γκρι) παρέχει υποστήριξη και ωθεί την τιμή υψηλότερα στο γράφημα H1. Χάσαμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε πολύ σε αυτό το ζεύγος όταν υποχώρησε χαμηλότερα μετά την κυκλοφορία της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, επειδή η αντιστροφή υψηλότερη συνέβη αρκετά γρήγορα. Όμως, μπορεί να πάμε πολύ όταν έρθει το επόμενο ίχνος κάτω από το 20 MSA.

Συμπερασματικά

Η κατάσταση για το USD βελτιώθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία της έκθεσης για την απασχόληση πριν από λίγο. Ο Buck έκανε κάποια κέρδη, αλλά δεν φαίνεται να πρόκειται να συνεχιστεί υψηλότερα. Νομίσματα κινδύνου όπως AUD / USD και το NZD / USD υποστηρίζονται, αλλά τουλάχιστον το συνολικό κλίμα των αγορών έχει βελτιωθεί κάπως τώρα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map