Εβδομαδιαία προοπτική, 28 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου: FOMC, GDP, CPI & NFP Under the Spotlight

Καλή Κυριακή, έμποροι.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να είναι γεμάτη δράση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο να αγγίζουν τις αγορές την Τετάρτη, λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της συνάντησής της. Τα προσωπικά στοιχεία εσόδων και δαπανών θα ακολουθήσουν την Πέμπτη, παράλληλα με τον βασικό δείκτη τιμών PCE για το Σεπτέμβριο, πριν από την δημοσίευση της σημαντικής έκδοσης μη μισθωτών μισθών για τον Οκτώβριο την Παρασκευή. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το PMI παραγωγής ISM που μπορεί να προσελκύσει τη μεγαλύτερη προσοχή λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο εμπορικός πόλεμος.

Δευτέρα – 28 Οκτωβρίου

Το μέλος του MPC Tenreyro μιλά – 17:00 GMT

Τη Δευτέρα, η αγορά είναι πολύ πιθανό να παραμείνει σε σίγαση, αλλά η ομιλία του μέλους της Τράπεζας της Αγγλίας Silvana Tenreyro θα παραμείνει στα κύρια σημεία. Το Tenreyro πρόκειται να μιλήσει για τη νομισματική πολιτική και τη διεθνή μακροοικονομία στο John Flemming Memorial Lecture στο Λονδίνο. Αναμένονται ερωτήσεις κοινού, και τυχόν παρατηρήσεις σχετικά με τις προσδοκίες πολιτικής MPC θα αξίζουν συναλλαγές.

Τρίτη – 29 Οκτωβρίου

USD – CB Εμπιστοσύνη καταναλωτή – 14:00 GMT

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB. Συνεργάτες, αυτά τα δεδομένα θα έχουν μεγάλη σημασία την Τρίτη, καθώς αυτό συνήθως προκαλεί εξαιρετική εμπορεύσιμη αστάθεια στην αγορά. Αναμένεται να είναι 128,2 έναντι 125,1, δίνοντάς μας έναν άλλο λόγο για ένα ανοδικό δολάριο.

Τετάρτη – 30 Οκτωβρίου

EUR – Γερμανικό Prelim CPI – Ολοήμερη

Η Destatis θα κυκλοφορήσει τα γερμανικά Prelim CPI στοιχεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός είναι σημαντικός για την αποτίμηση του νομίσματος, διότι η αύξηση των τιμών οδηγεί την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια λόγω του σεβασμού της εντολής περιορισμού του πληθωρισμού. Ο γερμανικός ΔΤΚ ήταν πρόσφατα δυστυχισμένος καθώς το ποσοστό μειώθηκε από 0,5% τον Ιούλιο σε -0,2% τον Σεπτέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει αλλαγές στη νομισματική της πολιτική προκειμένου να στηρίξει την οικονομία, και ο αριθμός αυτού του μήνα μπορεί να είναι το πρώτο μήνυμα για να καταλάβουμε εάν η πολιτική της dovish έχει αρχίσει να λειτουργεί ή όχι. Τέλος πάντων, οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση 0% στον πληθωρισμό.

USD – Αλλαγή απασχόλησης ADP εκτός γεωργικής εκμετάλλευσης – 12:15 GMT

Αυτά τα δεδομένα παρέχουν μια πρώιμη ματιά στην αύξηση της απασχόλησης, συνήθως 2 ημέρες πριν από τα δεδομένα απασχόλησης που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση και έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται. Η πηγή άλλαξε τον τύπο υπολογισμού σειράς τον Φεβρουάριο του 2007, τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Νοέμβριο του 2012 για καλύτερη εναρμόνιση με τα κυβερνητικά δεδομένα.

Η Αυτόματη Επεξεργασία Δεδομένων, Inc. αναμένεται να κυκλοφορήσει μια μικρή πτώση των δεδομένων από 135K σε 125K τον Οκτώβριο. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ένας σημαντικός κύριος δείκτης των καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας. Τα ασθενέστερα δεδομένα ενδέχεται να οδηγήσουν σε πτωτικές αισθήσεις για τα επερχόμενα στοιχεία του NFP των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται την Παρασκευή.

Απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – 18:00 GMT


Η Fed αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη φορά, με τους εμπόρους να δείχνουν πιθανότητα 90% για μια τέτοια ενέργεια. Έτσι, η ανταπόκριση της αγοράς θα εξαρτηθεί κυρίως από τα μηνύματα που στέλνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σχετικά με τη δυνατότητα προγραμματισμένης δράσης και όχι από την ίδια τη μείωση των επιτοκίων..

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται γενικά να παρουσιάσει μείωση 25 bp, την τρίτη φέτος. Προηγουμένως, πιστεύαμε ότι η Fed θα χρησιμοποιούσε αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και την εφαρμογή πολιτικής. Αντ ‘αυτού, ανακοίνωσε τις αγορές του λογαριασμού T στο πλαίσιο συνεδριάσεων.

Το δολάριο μπορεί να διαπραγματευτεί bearish την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι έμποροι θα τιμολογούν σε ποσοστό που θα μειωθεί από 2% σε 1,75%.

Πέμπτη – 31 Οκτωβρίου

JPY – Απόφαση Νομισματικής Πολιτικής BOJ – Προβλεπόμενη

Το ιαπωνικό γιεν έφτασε σχεδόν στο υψηλό των τριών ετών στα τέλη Αυγούστου, το οποίο έβαλε την Τράπεζα της Ιαπωνίας σε δύσκολη θέση. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το ιαπωνικό γιεν του ασφαλούς καταφυγίου ήταν το πιο αδύναμο νόμισμα στον κόσμο, χάνοντας 2,5% έναντι του δολαρίου. Αυτό ακριβώς θέλει η Τράπεζα της Ιαπωνίας από το νόμισμά της.

Ένα ασθενέστερο γεν συμβάλλει στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, εξισορροπώντας τελικά το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό ισοζύγιο. Έτσι, το BOJ μπορεί να διατηρήσει την νομισματική πολιτική του αμετάβλητο στις 31 Οκτωβρίου.

Παρασκευή – 1 Νοεμβρίου

USD – Αναφορά αγοράς εργασίας – 12:30 GMT

Το NFP των Η.Π.Α. (Αλλαγή Απασχόλησης Χωρίς Φάρμα) και το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνουν στο προσκήνιο. Και τα δύο αυτά σύνολα οικονομικών δεδομένων θα παρακολουθούνται στις 12:30 GMT. Το NFP αναμένεται να είναι ελαφρώς θετικό στα 90K έναντι 136K τον προηγούμενο μήνα.

Ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πιθανό να αυξηθεί από 3,5% σε 3,6%, το οποίο μπορεί να επηρεάσει το δολάριο ΗΠΑ.

Τα μέσα ωριαία κέρδη υποτίθεται ότι αυξάνονται κατά 0,3% έναντι 0,0% προηγουμένως. Τα ασθενέστερα δεδομένα θα προσφέρουν την ευκαιρία να συντομεύσει το Greenback για γρήγορους 60-100 pips και αντίστροφα.

ISM Manufacturing PMI – 14:00 GMT

Την Παρασκευή, το PMI παραγωγής ISM θα παραμείνει στο επίκεντρο, ειδικά μετά την πτώση του δείκτη κάτω από το 50 τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, αυξάνοντας απότομα τις ανησυχίες για ύφεση. Μπορεί να υπάρχει κάποια ανάπαυλα, ωστόσο, εάν το PMI ανακάμψει στο 49,0 τον Οκτώβριο όπως προβλέπεται.

Αυτό είναι όλο για τώρα, αλλά μείνετε συντονισμένοι στο οικονομικό μας ημερολόγιο για τις ενημερώσεις της ζωντανής αγοράς και τα σήματα συναλλαγών forex.

Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map